2018. március 14., szerda 16:12

Szakmai elismerésben részesültek a Kossuth Rádió munkatársai
    Budapest, 2018. március 14., szerda (OTS) - Mács Ildikó szerkesztő-riporter Táncsics-díjat vehetett át Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől, B. Tóth Erika, a Kossuth Rádió miskolci tudósítója pedig a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Területi Bizottságának Sajtó Díját kapta.

        Mács Ildikó, a Kossuth Rádió szerkesztő-riportere Táncsics-díjat kapott az emberi erőforrások miniszterétől kedden délelőtt a Vígadóban. Mács Ildikó több évtizede rádiózik és számos riportot készített már Felvidékről. A szerkesztő-riporter nyolc éve követi nyomon a Berzétei árvaház megépülésének sorsát és munkájával tevékenyen járult hozzá, hogy az árvaház el is készült. Mács néprajz szakon végzett az egyetemen, számára fontos a falusi emberek élete, az értékmegőrzés, a határon túli ügyek felkarolása, segítése. Riportjai a Határok nélkül, a Vasárnapi újság és a Hajnal-táj, portréi az Arcvonások című műsorokban hangzanak el.
     "Nagyon boldog vagyok, hogy megkaphattam ezt a díjat. Úgy érzem, hogy az elismerésben a magyarországi és a határon túli hallgatók szeretete is benne van. Úgy érzem, az elmúlt évtizedek munkája köszön vissza a Táncsics-díjban" - mondta a szerkesztő-riporter.
     B. Tóth Erika, a Kossuth Rádió miskolci tudósítója a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Területi Bizottságának Sajtó Díját kapta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés március 14-i ünnepségén. A Kossuth Rádió tudósítója az elismerést a Napközben című műsorban elhangzott Gyermekbántalmazásról szóló, a Vasárnapi Újságban a Szervátültetés témakörét feldolgozó és a Közelről című műsorban az Ikerkutatással foglalkozó riportért kapta.
     "Nemcsak a tudományos témák állnak az érdeklődésem középpontjában, hiszen nagyon sok szociális riportot készítettem már életemben. Engem az ember, az emberi élet, az emberi érzések érdekelnek. Ezek azok a dolgok, amik megfognak" - árulta el B. Tóth Erika.

     MTVA Sajtóosztály

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.