2018. február 23., péntek 10:10

Andrássy Egyetem finanszírozási megállapodás
    Budapest, 2018. február 23., péntek (OTS) - 2018. február 22-én az Andrássy Egyetem fenntartó országai - Magyarország, az Osztrák Köztársaság, a Német Szövetségi Köztársaság, valamint Baden-Württemberg tartománya és a Bajor Szabadállam - aláírták a következő finanszírozási megállapodást, mely a 2018-2020-as periódusra szól. A Közös Szándéknyilatkozat aláírásával, amely az Andrássy Egyetem további fejlesztésével kapcsolatos jövőbeni együttműködéséről és finanszírozásáról szól, a partnerek megerősítették közös elkötelezettségüket, miszerint mind politikailag, mind koncepcionálisan is támogatják az Egyetemet. Egyidejűleg törekszenek arra, hogy a 2020 utáni időszakra egy legalább 5 éves finanszírozási megállapodást kössenek.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20180223_001.jpg

A tutori rendszerű oktatást kínáló Andrássy Egyetem egyetlen Németországon kívüli egyetemként német akkreditációval is rendelkezik. A baden-württembergi akkreditációs ügynökség, az evalag minőségbiztosítási rendszere kezeskedik a legmagasabb képzési színvonalért.

Kiemelt felsőoktatási intézményként az Egyetem feladatának tekinti a munkaerőpiaccal való szoros együttműködést és a felsőoktatás nemzetköziesítését: erre jó példa a partnercégekkel közösen indított "Sokszínűség és digitális fejlődés" nevű nőknek szóló mentor-, és ösztöndíjprogram, valamint az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő kettős diploma programok a Lipcsei és Passaui Egyetemmel.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.