2017. december 7., csütörtök 14:10

A Fővárosi Vízművek minden segítséget megad XII. kerületi ügyfeleinek
    Budapest, 2017. december 7., csütörtök (OTS) - A vízellátó rendszerben nem léphet fel olyan meghibásodás, amely kiemelkedő felhasználást eredményezne

A Fővárosi Vízművek leolvasási rendszerében beépített jelzőrendszer működik, amely a szokásostól eltérő - akár annál alacsonyabb, akár annál magasabb - vízfogyasztási érték rögzítésekor figyelmeztetést küld a leolvasónak. Így a leolvasótól a vízfogyasztó is azonnali visszajelzést kaphat. Ennek köszönhetően fény derülhet egy ingatlanon belüli csősérülésre éppúgy, mint a vízmérő esetleges meghibásodására.

Miután munkatársunk a XII. kerületben megnövekedett vízfelhasználást tapasztalt, haladéktalanul tájékoztatta az ingatlan tulajdonosát, akit ügyfélszolgálatunk levélben is értesített. Az ezt követő helyszíni vizsgálat során bebizonyosodott, hogy az ingatlanon belül nincs vízelfolyás, a mérő csak tényleges vízfogyasztás esetén mér. Tekintettel arra, hogy a leolvasott érték többszöröse az ingatlan átlagos vízfelhasználásának, társaságunk a további vizsgálatok elvégzéséig felfüggesztette a számla kiállítását.

Fontos hangsúlyozni, hogy mindössze egy olyan ingatlan van a XII. kerület érintett részén, melynek esetében a leolvasott érték indokolatlanul magas. További tizenhárom fogyasztási helyen a mért fogyasztás meghaladja ugyan a korábbi átlagot, de mivel az elmúlt, szokatlanul meleg nyári időszakra vonatkozó féléves leolvasásról van szó, a többletfogyasztás származhat a megnövekedett locsolási célú vízhasználatból, mely esetben elfogadható mértékű a növekedés.

Társaságunk további vizsgálatokat végez a megnövekedett vízfogyasztás okának megnyugtató tisztázása érdekében. Következő lépésben a vízmérők  laboratóriumi körülmények közötti bevizsgálására kerül sor , annak megállapítására, hogy a műszerek kifogástalanul működnek-e. Amennyiben az ellenőrzés során a mérő meghibásodását mutatják ki a műszerek, az ilyenkor szokásos eljárásrendnek megfelelően a korábbi, hitelesen mért átlagfogyasztást vesszük alapul, és a különbözetet jóváírjuk ügyfeleinknek.

Határozottan leszögezzük, hogy túlszámlázásra jól működő mérőeszköz esetén semmilyen körülmények között sem kerülhet sor.

Fővárosi Vízművek Zrt.

Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.