2017. november 14., kedd 15:26

Stratégiai együttműködés a hazai megújuló energia anyagtudományi fejlesztéseire
    Budapest, 2017. november 14., kedd (OTS) - Az MTA Energiatudományi Kutatóközpont és az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont olyan stratégiai projektet indított, mely az intézetek világszínvonalú anyagfizikai, kémiai és metrológiai hátterét kihasználva új fejlesztési eredményeket adhat a megújuló energiák kutatása területén. A fejlesztés az energiaellátás biztonságára, nagyobb hatásfokú megújuló energiatermelő és tároló egységek létrehozására, valamint környezeti hatásvizsgálatára fókuszál.

    A "Stratégiai műhely a megújuló alapú energiarendszer technológiai kihívásaira" című  VEKOP-2.3.2-16-2016-00011 projekt az Európai Unió és Magyarország Kormánya közös finanszírozása keretében az Európai Strukturális és Beruházási Alapok 564 MFt-os támogatásával a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretében valósul meg.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.