2017. október 13., péntek 19:05

Átadták a Coloplast új, tatabányai logisztikai központját
    Budapest, 2017. október 13., péntek (OTS) - A dán tulajdonú Coloplast a világ számos országában jelen van az Egyesült Államoktól Ázsiáig. Magyarországon Tatabányán és Nyírbátorban működő gyárai több mint 3000 főt foglalkoztatnak. Október 13-án ünnepélyesen megnyitották legnagyobb logisztikai központjukat, a 28.000 m2 alapterületű PDC-t.

        Az új központ létrehozásának gondolatát a szükség szülte, hiszen a folyamatosan növekvő vevői igények kiszolgálása és a Coloplast gyáraiból érkező növekvő termékmennyiségek kezelése is könnyebben kivitelezhető egy nagyobb, még az eddigieknél is jobban felszerelt csarnokban. Az új logisztikai központ ötszöröse a régi, tatai telephelynek, 4 képzeletbeli futballpálya is elférne benne.
     Az épület - az új otthonunk - egy vadonatúj, tágas, modern, igazi 21. századi logisztikai központ. Ugyanakkor legyen bármilyen szép az épület, legyen bármilyen jó elhelyezkedése, a lényeg nem ebben rejlik. Igazán azt ünnepeljük, hogy tovább fejlődünk, megint létrehoztunk valami újat, megint értéket teremtettünk - mondta ünnepi beszédében Jerkó András, a PDC igazgatója, majd hozzátette - az igazi értéket, a siker kulcsát a kollégák jelentik, akik megtöltik élettel az új épületet.
     A magyarországi logisztikai központ egy többfunkciós logisztikai telephely: a késztermékek megfelelő célországokba szállításán kívül felelősségi körébe tartozik a termékek ország-specifikus csomagolása is. A Coloplast erről a telephelyről látja el termékekkel a közép-európai piacokat, illetve a tengerentúli fejlődő országokat. A logisztikai központ szerepéből adódóan biztosítja a termékek időben való kiszállítását, illetve hozzájárul a tömegtermelési központok hatékony működéséhez.
     Dietmar Vollmer, a Coloplast globális disztribúcióért felelős alelnöke szerint a PDC egy igazi sikertörténet, az új tatabányai infrastruktúra pedig a jövőbeni nagy álmok alapja. A vállalat célja, hogy vevőik életét könnyebbé és boldogabbá tegyék, aminek feltétele az elköteleződés, a szenvedély és a rugalmasság, amely kvalitásokat a magyarországi csapat mind magáénak tudhat.
     A Coloplast büszke arra, hogy már közel 20 éve jelent stabil, megbízható munkahelyet a térségben, folyamatos technológiai újításaival, befektetéseivel pedig jelentős mértékben serkenti a helyi és általában a hazai gazdasági életet.

     Bővebben a Coloplastról
    
     A Coloplast olyan termékeket és szolgáltatásokat fejleszt, melyek megkönnyítik az egészségügyi problémákkal élő emberek életét.
     Felhasználóinkkal szoros együttműködésben olyan megoldásokat keresünk, melyek megfelelnek különleges igényeiknek. Ezt nevezzük intim egészségügyi ellátásnak.
     Üzletágaink: sztómaterápia, urológia és kontinencia, seb-és bőrápolás.
     Termékeink a világ 136 országában elérhetőek, vállalatunknál világszerte több mint 10.000 kollégánk dolgozik.
     Vállalatunk működése hűen tükrözi a Coloplast alapítóinak szenvedélyes elkötelezettségét és célkitűzéseit. Elise Sorensen, egy dán ápolónő eltökélten támogatni akarta húgát abban, hogy elkerülje a társadalmi elszigeteltséget - ennek köszönhetően feltalálta az első ragasztófelülettel rögzíthető, eldobható sztómatasakot.
     Aage Louis-Hansen és felesége, Johanne mérnöki szakértelemmel és vállalkozói szellemmel egészítették ki a találmányt, így elkötelezettségüknek és kitartásuknak köszönhetően 1957-ben megalapították a Coloplastot. Az intim egészségügyi ellátást igénylő emberek még napjainkban is gyakran a társadalomtól elszigetelten élnek. Szenvedélyes küzdelmet folytatunk azért, hogy ez megváltozzon.

www.coloplast.com

Bővebb információ és fotók:
https://drive.google.com/drive/folders/0B6bMGyZ_aiBzb3pJVWJLV0lsQmM?usp=sharing

Braun Mona
head of pr
KYAT pr
+36 70 385 1424
mona@kyat.hu

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.