2017. augusztus 25., péntek 13:31

Magyar dokumentumfilmek, életrajzi drámák, koncertek és kis-realista mozi - A közmédia hétvégi ajánlója
    Budapest, 2017. augusztus 25., péntek (OTS) - Latinovits Zoltánnal és Gábor Miklóssal indítja a hétvégét a Duna csatorna. A Falak című magyar filmdrámát 14.50-től láthatják a közmédia nézői. A Duna World negyed háromtól a vértelen forradalom egyetlen áldozatáról emlékezik a Herminamező árnyai - Tisza István miniszterelnök meggyilkolásáról című dokumentumfilmmel.

    Családi filmmel készül az M2: 15.40-től a Grimm meséiből: A császár új ruhája címmel német családi filmet láthatnak nézőink. Egy megható dokumentumfilmet sugároz este az M2 Petőfi TV: 22.40-től Cseh Tamás dalokkal, amerikai magyarokkal és egy érdekes történettel készül a Micsoda útjaink. Utána is a zene az úr az M2 Petőfi TV-n, 23.50-től a Supernem zenél az Akvárium Stage Pass színpadán.

Vasárnap reggel hattól az M2 mesékkel, a Duna csatorna pedig vallás műsorokkal várja a közmédia nézőit. Délután háromkor a Duna World csatorna a Börtönárvák című dokumentumfilmet kínálja. A dokumentumfilm a börtönben ülő anyák és gyermekeik kapcsolattartásának nehézségeit mutatja be egy olyan börtönben, melynek vezetői fontosnak tartják elősegíteni a reintegrációt. Lehetővé tették, hogy a családtagok meseterápia segítségével tartsák egymással a kapcsolatot. 21.35-től egy nyomozásba enged betekintést a A Tóásó dosszié _ Túlélve Bolíviát című dokumentumfilm, szintén a Duna World műsorán.

21.15-től a Dunán A Vaslady c. életrajzi drámát, az M2 Petőfi TV filmklubjában pedig A kéz, amely a bölcsőt ringatja c. amerikai thrillert választhatják nézőink. Az M5 csatorna 21.05-től a Srác a biciklivel című realista mozit kínálja. A filmben apa- és kerékpárkeresés fonódik egybe. A piros bringa eltűnik és előkerül, de a főhős kiskamasz fiú élete ettől nem oldódik meg. Csak sodródik a semmibe. A dokumentum-szerű dráma mozzanatai ismerősek, s bár egyáltalán nem kínál feloldozást, ettől válik nem felejthetővé.

MTVA Sajtóosztály
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.