2017. augusztus 10., csütörtök 14:21

Zöld utat adtunk a környezetbarát autóknak - Fővárosi Vízművek - Úton a tisztább környezet felé
    Budapest, 2017. augusztus 10., csütörtök (OTS) - Öt, nem is akármilyen tehergépkocsival gyarapodott a Fővárosi Vízművek gépjárműparkja.   A Nissan env-200 típusú elektromos járművek alapvetően a társaság biztonsági őrségének a szolgálatába álltak.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20170810_001.jpg

A választás nem véletlen! A Fővárosi Vízművek egész tevékenységét áthatja a környezet, kiemelten a vízbázisok védelme iránti felelősség. A védőterületek megóvása az alapfeltétele, hogy a szolgáltatási területünkön élő kétmillió embert nap mint nap egészséges ivóvízzel láthassuk el. Ezért is született az a döntés, hogy az új, környezetbarát járműveket biztonsági őrségünk használja - jellemzően a vízbázisok védőterületén, a Szentendrei- és a Csepel-szigeten, ahol közlekedéskor is elsődleges szempont a környezetvédelem. Mivel az újonnan beszerzett autók meghajtása száz százalékosan elektromos, károsanyag-kibocsátásuk nulla.

A beszerzéskor a másik fontos tényező a gazdaságosság volt.  Ez is indokolta, hogy a biztonsági területre kerüljön az öt gépjármű közül négy, mivel itt a legnagyobb az éves futásteljesítmény, tehát így itt tudjuk a legjelentősebb üzemanyag-megtakarítást elérni. Egy autó pedig hasonló okokból a Fővárosi Vízművek közel 80 telephelye közötti belső postaforgalom lebonyolítását szolgálja majd. Tehergépkocsikra azért esett a választás, mert jól hasznosíthatóak az anyagszállítási feladatoknál, ugyanakkor újabb költségmegtakarítást eredményez az ÁFA-visszaigénylés lehetősége.  

A Fővárosi Vízművek nagyrészt tehergépjárművekből, illetve munkagépekből álló flottájában speciális járművek, többek közt szennyvízszippantó tehergépkocsik, csőhálózati hibaelhárításra szolgáló speciális kialakítású teherautók, továbbá főként az árvízi helyzetekben üzembe helyezett vízijárművek mellett mostantól már elektromos autók is megtalálhatóak.  A Nemzetgazdasági Minisztérium Gazdasági Zöldítési Rendszer fejezeti kezelésű előirányzata vissza nem térítendő támogatásának köszönhetően megvásárolt autók a Fővárosi Vízművek által üzemeltetett több mint 400 gépjármű között az első fecskék, de reményeink szerint nem maradnak társak nélkül.

Társaságunk lehetőségeihez mérten mindent elkövet a magas, kilencéves átlagéletkorral rendelkező járműpark fiatalítása és korszerűsítése érdekében, minden esetben előtérbe helyezve a flottának azt a részét, amely a biztonságos vízellátáshoz kiemelten fontos.

A járművek bemutatója és ünnepélyes forgalomba állítása augusztus 10-én a Fővárosi Vízművek Káposztásmegyeri Főtelepén Dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes részvételével történt meg.

Fővárosi Vízművek
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.