2017. július 24., hétfő 16:26

A trubadúr - szabadtéri bemutató sztárénekesekkel a Margitszigeten - Verdi népszerű operája hagyományos rendezésben látható a Szabadtéri Színpadon
    Budapest, 2017. július 24., hétfő (OTS) - Verdi egyik legszenvedélyesebb romantikus operája két alkalommal, 2017. július 28-án és 30-án kerül színre a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon impozáns látványvilággal és nemzetközileg elismert sztárénekesek közreműködésével, többek között Dinara Alieva azeri szoprán és Riccardo Massi olasz tenor főszereplésével.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20170724_001.jpg

A Budapesti Nyári Fesztivál idei nagy operabemutatója, A trubadúr Vámos László hagyományos rendezésében, Csikós Attila korhű látványvilágával július 28-án és 30-án látható a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Az előadás különlegessége, hogy folytatva a hagyományt, a főbb szerepekben olyan külföldi operasztárok mutatkoznak be, akik először lépnek fel Magyarországon, a Szabad Tér Színház meghívására.

Leonora szerepében a fiatal azeri szoprán, Dinara Alieva lép színre, akit Montserrat Caballé "az ég ajándékával megáldott énekesnek" nevezett. Alieva a 2007-es Maria Callas verseny győzteseként 2010-ben lett a Moszkvai Bolsoj szólistája, ahol az operairodalom számos főbb szerepét elénekelte. Azóta a legjelentősebb operaházak és koncerttermek - a Bécsi és a Berlini Állami Opera, a Bajor Állami Opera, a New York-i Carnegie Hall, a párizsi Salle Gaveau - állandó vendége. Manricóként az ismert olasz tenor, Riccardo Massi mutatkozik be a budapesti közönségnek, aki az olasz spinto repertoár kiváló értelmezőjeként világszerte elismerést vívott ki magának Puccini és Verdi hőseinek megformálásával. Fellépett London, Torino, Melbourne, Drezda, Zürich, Moszkva, Toronto, Berlin, Sydney és Köln operaházaiban, a New York-i Metropolitanben és a Bregenzi Ünnepi Játékokon.

Azucena szerepében a világszerte elismert mezzo-szoprán, Komlósi Ildikó lép színre a Margitszigeten, Luna grófot a nemzetközi hírű bariton, Kálmándy Mihály ebben a rendezésben először alakítja. Az előadást Kocsár Balázs vezényli, közreműködik a Magyar Állami Operaház zenekara, énekkara és tánckara.

A trubadúr, amely 130 éve szerepel az Operaház repertoárján, a Margitszigeti Nagyszínpad történetének is kiemelt jelentőségű darabja. A szabadtéri színpad megnyitásának első évében, 1938 nyarán mutatták be először Oláh Gusztáv rendezésében, majd többszöri felújítást és színre vitelt követően, az 1992-es legutóbbi bemutatója után 25 évvel tér vissza a Margitszigetre, ahol a Vámos László-féle rendezést utoljára láthatja a közönség.

Bővebb információ és online jegyvásárlás: www.szabadter.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.