2017. május 18., csütörtök 10:42

Múzeumok a kertben - kertek és múzeumok - 22. Múzeumok Majálisa a Magyar Nemzeti Múzeumban és Múzeumkertben
    Budapest, 2017. május 18., csütörtök (OTS) - Az idei majálison több mint százhúsz múzeum és kiállítóhely képviselteti magát az ország különböző részeiből. 2017. május 20-án és 21-én minden értelemben kizöldül a belvárosi Múzeumkert. Az évről évre megújuló tudásgyarapító piknik virágos bulihangulatát várhatóan 40 ezer látogató élvezi majd.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20170518_003.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20170518_004.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20170518_005.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20170518_006.jpg

Először mutatkozik be a Majálison többek között a Bodrogközi Múzeumporta, a Börzsöny Közérdekű Muzeális Gyűjtemény, a Felpéci Tájház, az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum.

Idei újdonság a Műtárgysétány, amellyel a múzeumok az MNM épületébe is beköltöznek. A Tudássétányon pedig a művészetek, az irodalom és a természet jegyében bárki tesztelheti saját tudását. Az esemény szervezője, a Magyar Nemzeti Múzeum mindemellett idén is színes és izgalmas programokat kínál minden korosztálynak - előadások, koncertek, kézműves vásár, design-sarok, gasztronómiai kóstoló várja az érdeklődőket a hétvége folyamán.

Itt osztják ki a múzeumi szakma rangos elismeréseit, az Év múzeuma- és az Év kiállítása-díjakat.

Az idén velünk majálisozik a Makám, a Vodku zenekar, a Kerekes Band, a Lóci játszik, a Baltazár Színház, a Nemadomfel, a Villon-trio, a Group'n'Swing és még sokan mások.

További információ:
https://mnm.hu/hu/muzeum/hirek/22-muzeumok-majalisa-muzeumok-csucsra-jaratva
http://www.muzeumokmajalisa.hu/
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.