2017. március 20., hétfő 14:27

Hétvége a kézilabda jegyében - nézettségek
    Budapest, 2017. március 20., hétfő (OTS) - A pénteki nap legnézettebb műsorszáma a Végtelen szerelem című török szappanopera legújabb része volt a köztévén. Kemal és Nihan szerelmének története 350 ezer embert ültetett a Duna képernyője elé. A közmédia saját gyártású sorozat a Csak színház és más semmi 167 ezer nézőt vonzott, a Szomszédok két pénteki epizódja 169 és 156 ezer nézőt könyvelhetett el. Az M4 Sport műsorán a magyar női kézilabda-válogatott mérkőzése volt a legnépszerűbb, a horvátok felett aratott győzelmet 108 ezer tévénéző szurkolta ki.

A szombatot a Gasztroangyal nyerte a köztévén, 367 ezren nézték. Az M1 déli híradóját 191 ezer ember követte. A hétvégéken különösen jól teljesítő M2 műsorán a Dzsungelbanda című animációs film végzett az első helyen 119 ezer nézővel. Az M5 ismeretterjesztő csatornán a Csodálatos szarvasbőgés című ismeretterjesztő filmet 114 ezer néző látta. Az M4 Sport a Veszprém - Szeged férfi kézilabda találkozót közvetítette a szombaton, 171 ezer nézője volt.

A vasárnap legnézettebb műsora a Magyarország szeretlek! című vetélkedő lett a köztévén: 431 ezer nézője volt, az M2 műsorán pedig A mestertolvaj című Grimm meséből készült film és a Gumimacik új epizódja is 105 ezer nézőt vonzott.

Mivel a közmédia a közszolgálati feladatai alapján a teljes társadalom számára kínál tartalmakat, a nézettségi és elérési adatokat a teljes népességre vonatkozóan tesszük közé. A Nielsen mérése alapján ez a 4 éves és annál idősebbek köre.

MTVA Sajtóosztály

Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.