2017. március 20., hétfő 14:27

Hétvége a kézilabda jegyében - nézettségek
    Budapest, 2017. március 20., hétfő (OTS) - A pénteki nap legnézettebb műsorszáma a Végtelen szerelem című török szappanopera legújabb része volt a köztévén. Kemal és Nihan szerelmének története 350 ezer embert ültetett a Duna képernyője elé. A közmédia saját gyártású sorozat a Csak színház és más semmi 167 ezer nézőt vonzott, a Szomszédok két pénteki epizódja 169 és 156 ezer nézőt könyvelhetett el. Az M4 Sport műsorán a magyar női kézilabda-válogatott mérkőzése volt a legnépszerűbb, a horvátok felett aratott győzelmet 108 ezer tévénéző szurkolta ki.

    A szombatot a Gasztroangyal nyerte a köztévén, 367 ezren nézték. Az M1 déli híradóját 191 ezer ember követte. A hétvégéken különösen jól teljesítő M2 műsorán a Dzsungelbanda című animációs film végzett az első helyen 119 ezer nézővel. Az M5 ismeretterjesztő csatornán a Csodálatos szarvasbőgés című ismeretterjesztő filmet 114 ezer néző látta. Az M4 Sport a Veszprém - Szeged férfi kézilabda találkozót közvetítette a szombaton, 171 ezer nézője volt.

A vasárnap legnézettebb műsora a Magyarország szeretlek! című vetélkedő lett a köztévén: 431 ezer nézője volt, az M2 műsorán pedig A mestertolvaj című Grimm meséből készült film és a Gumimacik új epizódja is 105 ezer nézőt vonzott.

Mivel a közmédia a közszolgálati feladatai alapján a teljes társadalom számára kínál tartalmakat, a nézettségi és elérési adatokat a teljes népességre vonatkozóan tesszük közé. A Nielsen mérése alapján ez a 4 éves és annál idősebbek köre.

MTVA Sajtóosztály
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.