2017. március 1., szerda 15:30

ARANY 200: élő kapcsolások, színházi közvetítés, különleges rajzfilm és tévéjáték
    Budapest, 2017. március 1., szerda (OTS) - Arany János születésének 200. évfordulóján, március 2-án elkezdődik az Arany János-emlékév. Országszerte számos programmal emlékeznek a magyar irodalom egyik legjelentősebb alakjára. Arany szülőhelyén, Nagyszalontán, a Nemzeti Színházban és az Erkel Színházban is megemlékezéseket tartanak, amelyekről a közmédia egész napos ARANY 200 című műsorfolyamban számol be.

    Az M1 aktuális csatorna folyamatos bejelentkezésekkel kíséri az eseményeket, a Bartók Rádió Arany Jánoshoz kötődő műsorokat sugároz, és a Kossuth is követi a nap eseményeit. A Duna, a Duna World és az M5 csatornák műsorai kiemelten foglalkoznak a jeles évfordulóval, és az esti filmek is Arany Jánoshoz kapcsolódnak. Arany és Petőfi levélváltásait feldolgozó Mécsfény című tévéjáték 11.25-kor kezdődik a Duna World műsorán. A Magyar klasszikusok új köntösben című magyar ismeretterjesztő sorozat Arany Jánosról szóló részei csütörtökön 16.25-kor kezdődnek ugyanezen a csatornán. A Dunán 18.30-kor kezdődik az Arany közismert műve ihlette magyar kisjátékfilm, a Tetemre hívás.

Az M1 és az M5 19 órától élőben közvetíti az emlékév megnyitóját a Nemzeti Színházból, ahol beszédet mond Áder János, köztársasági elnök, az Arany János Emlékbizottság elnöke. Ezt követően a színház Toldi előadásának közvetítését láthatják a nézők az M5 csatornán. Az előadást a Duna World ismétli meg 1.35 perckor. A M5-ön a Daliás Idők kerül képernyőre csütörtökön este. A Toldi nyomán Gémes József írta és rendezte, a Pannónia Filmstúdió készítette különleges technikával ezt különleges hangulatú animációs filmet, amely 20.50-kor kezdődik.

MTVA Sajtóosztály
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.