2017. február 24., péntek 13:28

A MetLife az első amerikai egyesült államokbeli biztosító, amely elérte a szén-dioxid-semlegességet (1. rész)
    New York, USA , 2017. február 24., péntek (Business Wire/OTS) - A MetLife, Inc. (NYSE: MET) ma bejelentette, hogy teljesítette ökológiai lábnyoma csökkentésére irányuló, 2015-ben kitűzött célját, és így az első amerikai egyesült államokbeli biztosító lett, amelynek megvalósította a szén-dioxid-semlegességet.

A MetLife a szén-dioxid-semlegességre vonatkozóan kitűzött célt a társaság nemzetközi létesítményeiben bevezetett fenntarthatósági és energiahatékonysági legjobb gyakorlatoknak köszönhetően, illetve a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését szolgáló globális beruházások megvalósítása révén érte el.

"A MetLife elkötelezett a vállalat társadalmi felelősségvállalását biztosító és a természeti környezet megfelelő védelmét szolgáló működési elvek alkalmazása iránt a cég összes létesítményében" - hangsúlyozta Marty Lippert, a MetLife Global Technology and Operations divíziójának ügyvezető alelnöke. "A fenntartható üzleti stratégia alkalmazása nem pusztán a vállalat ökológiai lábnyomát csökkenti, hanem cégünk hírnevét és elismertségét is erősíti."

A MetLife fenntartható üzleti gyakorlatok általános, vállalati szintű bevezetését célzó erőfeszítései, illetve elért eredményei közé tartoznak az alábbiak:
     - A Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) (fenntartható és környezettudatos épületek minősítő rendszere) szervezettől Platinum minősítést kapott a MetLife Washington D.C.-ben működő irodája, valamint az észak-karolinai Cary városában található Global Technology Campus-a. A MetLife ma már világszerte 19 LEED minősítésű irodával rendelkezik (amelyek összterülete közel 372000 négyzetmétert tesz ki), és ezek közül hat iroda kapott Platinum besorolást.
     - Az energiafelhasználás mintegy 30 százalékos csökkentése az Amerikai Egyesült Államokban a cég tulajdonában lévő vagy a cég által működtetett irodákban.
     - A cég fő beszállítóinak elkötelezése az irányban, hogy a környezetre káros hatással lévő tevékenységeket a szervezet teljes ellátási láncában visszaszorítsák.
     - 9,7 milliárd USA dollár értékű ún. "zöld beruházás", amelyek közt szerepel 37 szél- és napenergia-termelő létesítményben birtokolt tulajdonrész, tulajdonrész 48 LEED minősítéssel rendelkező ingatlanban, továbbá 3 milliárd USA dollár értékű beruházás megújulóenergia-termelést és -felhasználást célzó projektekbe.

Ezek az erőfeszítések központi elemei a vállalat 2015-ben kitűzött globális környezetvédelmi céljainak, melyek közt szerepelnek az alábbiak:
     1. 2016-ban elérni, és a továbbiakban fenntartani a szén-dioxid-semleges működést.
     2. 2020-ra a cég teljes energiafelhasználását 10 százalékkal csökkenteni a 2012-es kiindulási értékhez képest.
     3. 2020-ra 10 százalékkal csökkenteni az egyes létesítmények üvegházhatásúgáz- (GHG) kibocsátását a 2012-es kiindulási értékhez képest.
     4. 2020-ra elérni, hogy a MetLife fő beszállítói hozzák nyilvánosságra GHG-kibocsátásukat,és tájékoztassák a nagyközönséget a kibocsátás csökkentésére irányuló tevékenységeikről.

A MetLife környezettudatos működés iránti elkötelezettsége nem pusztán a vállalat saját ökológiai lábnyomának csökkentését célozza. A szén-dioxid-kibocsátás további mérséklése érdekében a cég hat, harmadik felek által indított, a szénlábnyom csökkentését és a fenntartható fejlődés megvalósítását célzó projektet támogat. Ezek közé tartoznak az alábbiak:
     - Részvétel a napenergiával működő tűzhelyek bevezetését célzó kínai kezdeményezésekben a kínai családok széntüzelésű tűzhelyekről 100%-ban megújuló energiát hasznosító tűzhelyek használatára való átállásának támogatása céljából.
     - A kolumbiai trópusi esőerdők megóvását célzó Reduced Emissions from Deforestation and Degradation (REDD+) projekt támogatása. A projekt célja az esőerdők megőrzése és a tarvágás és egyéb, nem fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok visszaszorítása.
     - Az Amerikai Egyesült Államokban a MetLife többek közt támogatja New York állam legnagyobb nem veszélyes hulladékot feldolgozó létesítményének a létesítmény által kibocsátott üvegházhatású gázok elfogását és tiszta energiává való átalakítását célzó projektjét.

A MetLife környezetvédelmi céljainak megvalósítása terén elért eredményei is tükrözik a vállalat ökológiai lábnyomának csökkentése iránti hosszú távú elkötelezettségét. A MetLife ez irányú erőfeszítéseit több szervezet is elismerte:
     - A CDP (korábban Carbon Disclosure Project) kiemelte, hogy a MetLife vezető szerepet játszik az éghajlatváltozást előidéző problémák feltárása, bejelentése és kezelése terén. A CDP egy not-for-profit szervezet, amely több mint 5000 vállalat környezetvédelem terén elért eredményeit értékeli.
     - A vállalatot jelölték a fenntarthatóságot prioritásként kezelő vállalatokat rangsoroló 2016. évi Dow Jones észak-amerikai Fenntarthatósági Indexben szereplő vállalatok közé.
     - Az Amerikai Egyesült Államok Környezetvédelmi Hatósága (U.S. Environmental Protection Agency) 2016-ban Climate Leadership Díjjal ismerte el a vállalat üvegházhatásúgáz-kibocsátás csökkentését szolgáló magas szintű célkitűzéseit.

További információkért a MetLife környezettudatos működés iránti elkötelezettségéről és a vállalat társadalmi felelősségvállalás jegyében folytatott egyéb tevékenységeiről kérjük, látogasson el a következő internetes címre: www.metlifeglobalimpact.com. (folyt.)

2017. február 24., péntek 13:29

A MetLife az első amerikai egyesült államokbeli biztosító, amely elérte a szén-dioxid-semlegességet (2. rész)
    New York, USA, 2017. február 24., péntek (Business Wire/OTS) -

Amit a MetLife-ról tudni kell…

A MetLife, Inc. (NYSE: MET), leányvállalataival és kapcsolt vállalataival együtt (a továbbiakban együttesen "MetLife") a világ egyik legnagyobb életbiztosító cége. Az 1868-ban alapított MetLife nemzetközi termékei közt szerepelnek a következők: életbiztosítások, életjáradékok, nyugdíj-megtakarítások, munkavállalói megtakarítások és vagyonkezelés. A közel 100 millió ügyfelet kiszolgáló MetLife mintegy 50 országban tevékenykedik, és piacvezető szerepet tölt be az Amerikai Egyesült Államokban, Japánban, Latin-Amerika, Ázsiában, Európában és a Közel-Keleten. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: www.metlife.com.

Előremutató állítások

Ebben a sajtóközleményben előfordulhatnak olyan állítások, illetve olyan hivatkozások, amelyek az Amerikai Egyesült Államok Magánértékpapírokra vonatkozó peres eljárások reformjáról szóló 1995. évi törvénye (Private Securities Litigation Reform Act) értelmében ún. "előremutató állításoknak" minősülnek. Az előremutató állítások jövőbeli eseményekre vonatkozó várakozásokat vagy előrejelzéseket tartalmaznak. Ezek az állítások az alapján azonosíthatók, hogy nem szigorúan korábbi vagy aktuális tényadatokkal kapcsolatosak. Az előremutató állítások általában olyan szavakat tartalmaznak, mint az "előre láthatóan", "várakozásaink szerint", "becsléseink szerint", "előrejelzéseink szerint", "szándékozunk", "terveink szerint", "úgy hisszük", "céljaink", valamint ezekhez hasonló jelentésű szavakat és kifejezéseket, illetve a jövőbeli üzleti vagy pénzügyi teljesítménnyel kapcsolatos, jövőbeli időszakokra vonatkozó állítások szerepelnek bennük. Ezek közt különösen olyan állítások találhatók, amelyek jövőbeli lépésekkel, leendő szolgáltatásokkal vagy termékekkel, a cég jövőbeli teljesítményével vagy jelenlegi vagy potenciális jövőbeli szolgáltatásokból és termékekből származó bevételeivel, értékesítési erőfeszítéseivel, kiadásaival, valamint bizonyos események, mint például jogi eljárások, működés terén érvényesülő trendek vagy pénzügyi eredmények alakulásával kapcsolatosak.

Előfordulhat, hogy az előremutató állítások egyike vagy akár az összes ilyen állítás helytelennek bizonyul, mivel befolyásolhatják őket pontatlan feltételezések, illetve különféle olyan ismert és ismeretlen kockázati és bizonytalansági tényezőket hordoznak magukban, amelyek közül jó néhány fontos szerepet játszik a MetLife, Inc., valamint annak leányvállalatai és kapcsolt vállalatai tényleges jövőbeli eredményeinek alakulásában. Ezek az állítások jelenlegi várakozásokon és a jelenlegi gazdasági környezetben érvényesülő feltételeken alapulnak, amelyekre számos előre nehezen megjósolható kockázati és bizonytalansági tényező hat. Ezért a cég tényleges eredményei jelentős mértékben eltérhetnek az előremutató állításokban kifejezett vagy körvonalazott eredményektől. Az eltérést esetlegesen előidéző kockázatok, bizonytalansági és egyéb tényezők közé tartoznak többek közt a MetLife, Inc. által az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (Securities and Exchange Commission) (a továbbiakban "SEC") a 10-K sz. nyomtatványon benyújtott legutóbbi Éves jelentésben (a továbbiakban "Éves jelentés"), a MetLife Inc. által az Éves jelentés benyújtását követően a SEC-hez a 10-Q sz. nyomtatványon benyújtott Negyedéves jelentések "Note Regarding Forward-Looking Statements" (Megjegyzések az előremutató állításokat illetően) és "Risk Factors" (Kockázati tényezők) címe alatt, valamint a MetLife, Inc. által a SEC-hez benyújtott egyéb dokumentumokban részletezett kockázatok, bizonytalansági és egyéb tényezők. A MetLife, Inc. nem vállal kötelezettséget semminemű előremutató állítás nyilvános helyesbítésére vagy frissítésére abban az esetben, ha a MetLife, Inc. a továbbiakban felismeri, hogy az adott állításban szereplő események megvalósulása nem valószínű. Kérjük, az ezzel kapcsolatos kérdéseket illetően tájékozódjon a MetLife, Inc. által a SEC-hez a továbbiakban benyújtott jelentésekből.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20170222006225/en/

Kapcsolat:
MetLife, Inc.
Jon Richter, 212-578-5370
jrichter@metlife.com
Forrás: MetLife, Inc.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

© Copyright MTI Zrt.

Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.