2017. január 24., kedd 09:32

A szemüveg lesz a legfontosabb divat-kellék - A berlini Fashion Week bemutatja a 2017/18. évi szemüveg trendeket
    Berlin, 2017. január 24., kedd (APA/OTS) - A divatcsinálók egyre gyakrabban helyezik a szemüveget a design kellékek középpontjába. Ez a trend a berlini Fashion Week, az év első nagy divatvásárja során is megmutatkozott január 17-20. között.

Akár csinos retro-elemként, akár jellem-megnyilvánulásként - 2017-ben a szemüveg mindenképpen a divatos fellépés alapvető része lesz. Ez derül ki az Edel-Optics online szemüveg-forgalmazó széleskörű felméréséből (http://www.edel-optics.hu/sajtokozpont/see-and-be-seen/). Vezető tervezők és divatszakemberek is nyilatkoztak a témában.

Az eredmény azt mutatja, hogy a kellékek egyre inkább a tervek fókuszába kerülnek. A táskák, ékszerek, övek, cipők, és mindenekelőtt a szemüvegek már nem csak mint opcionális "extrák" szerepelnek, hanem sokszor a terv fénypontját képezik.

A szemüveg design jelentősége megnőtt

Így látja ezt a román divattervező Şerbana Hadji Dai is. A szemüvegeken az tetszik neki, hogy nem csak funkcionálisak. "Menő kellékké változhatnak, amely kiegészíti vagy alátámasztja a ruházatot vagy a megkívánt tartást", mondja Dai.

Mateusz Puklo lengyel divattervező nem tudja elképzelni a projektjeit szemüveg nélkül. "Arra használom őket, hogy dinamikát és kifejezőerőt kölcsönözzek terveimnek", mondja Puklo. "A szemüvegek az alakítás részei, sőt, akár kiindulópontjai lehetnek", teszi hozzá.

Sose látott forma-változatosság a szemüvegeknél

A szemüveg növekvő jelentősége révén 2017. sose látott formagazdagságot hozhat a piacra. A fő irányzatok a túlméretezett, ún. "oversize" szemüvegek, a kerek formák, a macskaszem retro-modellek, a finom szemüvegkeretek és a minimalista keretek. Ugyanígy az úgynevezett "dupla keretek". Ezekre a dupla szemüveg híd a jellemző.

Futballsztár mint szemüveg tervező

A dupla keretek egyik legnevesebb tervezője a német labdarúgó világbajnok Jérôme Boateng. A Bayern München hátvédje stílusikonként ismert, és 2016-ban hozta ki a piacra saját JB kollekcióját. "Számomra a szemüveg a legfontosabb kellékek egyike. Ez teszi teljessé az öltözéket, és jellegzetes megjelenést kölcsönöz", mondja a labdarúgó.

A vizsgálat során európai divattervező hallgatók körében végzett felmérés is megerősíti ezt a trendet. A megkérdezettek 69 %-a látja úgy, hogy a szemüveg fontossága növekszik vagy változatlanul magas.

brandBANDITS
hamburg@brandbandits.de

Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.