2017. január 24., kedd 09:32

A szemüveg lesz a legfontosabb divat-kellék - A berlini Fashion Week bemutatja a 2017/18. évi szemüveg trendeket
    Berlin, 2017. január 24., kedd (APA/OTS) - A divatcsinálók egyre gyakrabban helyezik a szemüveget a design kellékek középpontjába. Ez a trend a berlini Fashion Week, az év első nagy divatvásárja során is megmutatkozott január 17-20. között.

    Akár csinos retro-elemként, akár jellem-megnyilvánulásként - 2017-ben a szemüveg mindenképpen a divatos fellépés alapvető része lesz. Ez derül ki az Edel-Optics online szemüveg-forgalmazó széleskörű felméréséből (http://www.edel-optics.hu/sajtokozpont/see-and-be-seen/). Vezető tervezők és divatszakemberek is nyilatkoztak a témában.

Az eredmény azt mutatja, hogy a kellékek egyre inkább a tervek fókuszába kerülnek. A táskák, ékszerek, övek, cipők, és mindenekelőtt a szemüvegek már nem csak mint opcionális "extrák" szerepelnek, hanem sokszor a terv fénypontját képezik.

A szemüveg design jelentősége megnőtt

Így látja ezt a román divattervező Şerbana Hadji Dai is. A szemüvegeken az tetszik neki, hogy nem csak funkcionálisak. "Menő kellékké változhatnak, amely kiegészíti vagy alátámasztja a ruházatot vagy a megkívánt tartást", mondja Dai.

Mateusz Puklo lengyel divattervező nem tudja elképzelni a projektjeit szemüveg nélkül. "Arra használom őket, hogy dinamikát és kifejezőerőt kölcsönözzek terveimnek", mondja Puklo. "A szemüvegek az alakítás részei, sőt, akár kiindulópontjai lehetnek", teszi hozzá.

Sose látott forma-változatosság a szemüvegeknél

A szemüveg növekvő jelentősége révén 2017. sose látott formagazdagságot hozhat a piacra. A fő irányzatok a túlméretezett, ún. "oversize" szemüvegek, a kerek formák, a macskaszem retro-modellek, a finom szemüvegkeretek és a minimalista keretek. Ugyanígy az úgynevezett "dupla keretek". Ezekre a dupla szemüveg híd a jellemző.

Futballsztár mint szemüveg tervező

A dupla keretek egyik legnevesebb tervezője a német labdarúgó világbajnok Jérôme Boateng. A Bayern München hátvédje stílusikonként ismert, és 2016-ban hozta ki a piacra saját JB kollekcióját. "Számomra a szemüveg a legfontosabb kellékek egyike. Ez teszi teljessé az öltözéket, és jellegzetes megjelenést kölcsönöz", mondja a labdarúgó.

A vizsgálat során európai divattervező hallgatók körében végzett felmérés is megerősíti ezt a trendet. A megkérdezettek 69 %-a látja úgy, hogy a szemüveg fontossága növekszik vagy változatlanul magas.

brandBANDITS
+49 40 22639977-0
hamburg@brandbandits.de
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.