2016. december 19., hétfő 13:03

LélekFÓTozó
    Budapest, 2016. december 19., hétfő (OTS) - Karácsony közeledtével a Billerbeck Budapest Kft. és partnerei különleges ajándékkal lepték meg a fóti Károlyi István Gyermekközpontban élő gyerekeket. Egy szinte egész napos varázslatos forgatagot szerveztek számukra, interaktív színházi előadással, táncprogramokkal, zenei műhelyekkel, kézműves foglalkozásokkal, munkakutya-bemutatóval, és még számos vidám programmal. Az összefogás célja az volt, hogy a szeretet ünnepe közeledtével vidám mosolyt csaljanak a fóti gyermekotthonban élő gyermekek arcára, akik a karácsonyt nem tölthetik családi körben.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20161219_002.jpg

Magyarországon napjainkban megközelítőleg 23 ezer kiskorú gyermek nem a vér szerinti szüleivel él. Nagyobb részük nevelőszülőknél, vagy lakásotthonokban, de még mindig vannak szép számmal, akik nevelőotthonokban nőnek fel. A rendezvénnyel a szervezők ezekre a gyermekekre szerették volna felhívni a figyelmet, és arra ösztönözni a társadalmat, a gazdasági szféra szereplőit, hogy fogjanak össze, és lehetőségükhöz mérten mindenki tegyen a környezetében élő árva gyerekekért, akiknek nem adatott meg, hogy családban, vér szerinti szüleik, testvéreik és rokonaik között élhessenek.

"Ez a program tökéletesen illeszkedik támogatási filozófiánkba, hiszen segítségével valódi értékkel járulhatunk hozzá a környezetünkben élők mindennapjaihoz. Személy szerint az én szívemhez pedig azért áll különösen közel, mert állami gondozott gyerekeket tehettünk boldoggá, legalább egy nap erejéig. Az pedig büszkeséggel tölt el, hogy a LélekFótozó nap sikeressége messze felülmúlta várakozásainkat. Nagyon örülünk neki, hogy a megszólított partnerek ilyen pozitívan fogadták a kezdeményezést, és ilyen sokan vettek részt a projekt megvalósításában. Megközelítőleg 50 partner és felkért szereplő járult hozzá a mai nap sikeréhez.
Remélem, hogy ez a kezdeményezés példaértékűvé válhat, és jövőre még többen szerveznek majd hasonló programokat országszerte." - mondta Vermes Péter, Billerbeck Budapest Kft. ügyvezető igazgatója.

2016. december 17-én a fóti Károlyi István Gyermekközpontban 130 gyerek - zömében kis-tizenévesek, és számos meghívott ismert vendég élvezhette együtt önfeledten az egész napos ünnepi forgatagot.

"Intézményünk közel hat évtizede fogadja be és neveli a családjuktól átmenetileg elszakadt, illetve család nélkül felcseperedő gyerekeket. A gyermekközpontban az elhivatott nevelők, gyermekfelügyelők a családi környezethez hasonló módon és körülmények között igyekeznek a gyerekeket gondozni, nevelni.  De karácsonykor a család hiánya mindig jóval erősebb, sokkal kézzelfoghatóbb.  Ezért is nagy öröm számunkra ez a program, amivel a Billerbeck Budapest Kft. és a hozzá csatlakozó partnerek megleptek minket. A család élményét ugyan pótolni nem tudja ez a néhány óra, de hiszem, hogy minden gyermek egy olyan közösségi élménynek, egy olyan varázslatnak válik részesévé, amely biztos, hogy életre szóló emlékként marad meg számára." - egészítette ki Kádas István, a fóti Károlyi István Gyermekközpont vezetője
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.