2016. december 19., hétfő 09:26

A Cineplexx új multiplex filmszínházakat nyit Szerbiában a Koszovói Köztársaságban (2. rész)
    Bécs, 2016. december 19., hétfő (OTS) -

    Constantin Film Holding GmbH
A Constantin Film Holding GmbH filmforgalmazó vállalat 1951-ben kezdte meg működését Ausztriában, és 1960 végén indította el második fő tevékenységeként a filmszínház-üzemeltetést. 2009-ben a Cineplexx INTERNATIONAL GmbH megkezdte terjeszkedését az Ausztriával szomszédos országokban: az első Ausztrián kívüli filmszínházát Dél-Tirolban, Bolzanóban nyitotta meg. A Cineplexx ezután felvásárolt egy mozit Zágráb központjában, megalapozva ezzel a cég e régióbeli piacokon való terjeszkedését. 2011-ben és 2012-ben a vállalat további filmszínházakat létesített Horvátországban, Szerbiában, Montenegróban és Macedóniában. 2013-ban a Cineplexx öt multiplex mozit nyitott meg Szlovéniában, és az első héttermes filmszínházát Albániában. A terjeszkedés legutóbbi lépéseként a vállalat 2016 novemberében a koszovói Prištinában épített fel egy új multiplex mozit. Ma a Cineplexx az Ausztriában, Horvátországban, Szerbiában, Szlovéniában, Montenegróban, Macedóniában, Albániában, Koszovóban, Görögországban és Olaszországban üzemelő 40 multiplex és hat hagyományos mozijával a piac egyik vezető filmszínház-üzemeltetője, amely összesen 291 teremmel várja a régió mozirajongóit. 2015-ben a vállalat 1300 alkalmazottat foglalkoztatott, összes árbevétele 125 millió eurót tett ki, és a Cineplexx mozikba látogató nézők száma elérte a 12,0 milliót. További információkért kérjük, látogasson el a www.cineplexx.at internetes oldalra.

Kapcsolattartó:

Ing. Slavisa Milanovic, M.A.
Head of Marketing and Sales SEE

Siebensterngasse 37
1070 Vienna
Telefon: +43-1-52128-1249
Mobil: +43-664-8130- 006
slavisa.milanovic@cineplexx.at
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.