2016. december 16., péntek 12:45

Kétszázezredik látogatóját fogadta a Magyar Mezőgazdasági Múzeum
    Budapest, 2016. december 16., péntek (OTS) - A családbarát Magyar Mezőgazdasági Múzeum kétszázezredik látogatóját fogadta a Vajdahunyadvárban. A látogatót, dr. Borzi Mártát, aki családjával érkezett az intézménybe Fazekas Sándor az agrártárca minisztere és Estók János a múzeum főigazgatója köszöntötte. A miniszter, valamint a múzeum főigazgatója hungarikumokat tartalmazó ajándékcsomagot, az intézmény valamennyi rendezvényére szóló egyéves ingyenes belépőt, valamint egy - a múzeum keszthelyi Majormúzeumába belépést biztosító ingyenes hétvégi jegyet adott át a látogatónak.

    A Földművelésügyi Minisztérium fenntartásában működő múzeum közgyűjteményi feladatait hatékonyan egészítik ki az állandó és időszaki kiállításokban szervezett tárlatvezetések, rendezvények, múzeumpedagógiai foglalkozások, valamint az új attrakciók: a múzeum látogatható tornyai és terasza.

A "nyitott kapuk" program a múzeum állandó és időszaki kiállításainak látogatottságát is jelentősen növelte. Az immár két éve tartó dinamikus megújulási folyamat az éves látogatottsági adatokban is jól megfigyelhető.

Az intézmény látogatottsága 2015-ben több mint 50 százalékkal nőtt az előző évihez képest. Míg 2014-ben 90 000 fő volt a látogatók száma, addig ez már meghaladta 2015-ben a 150 000 főt. 2016-ban pedig a korábbi évek látogatószámát is sikerült felülmúlni.

Az agrártárca és a múzeum vezetése is arra törekszik, hogy az eddig elért látogatószámok tovább növekedjenek és a múzeumba érkező látogatók közös élményekkel gazdagodva tölthessék el szabadidejüket a városligeti Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.