2016. december 8., csütörtök 14:13

Két lábbal a földön - Egy 14 éves kislány segélykiáltása
    Budapest, 2016. december 8., csütörtök (OTS) - Kedves Alapítvány! Kérem, segítsenek abban, hogy ne vágják le a lábamat! Petra - P. Petra bal lábában, 2013-ban csontrákot diagnosztizáltak. A kemoterápiás kezeléseket a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán végezték, azonban az agresszív daganat kiújult és a helyzet egyre kilátástalanabb lett.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20161208_001.jpg

Az onkológusok és az Ortopédiai Klinika professzorának egybehangzó, írásos véleménye az, hogy a daganat elhelyezkedése miatt kizárólag a combközéptől történő amputáció jöhet szóba megoldásként.  
Ez a kijelentés sokkolta a kislányt és családját, azonban az amputációt, mint gyógymódot nem tudták elfogadni. Kell hogy legyen egy olyan hely a világon, ahol bármilyen technikával is, de Petra lába megmenthető, ezért intenzív kutatásba kezdtek, mely meghozta gyümölcsét.

Egy brassói magánklinika igazgatója, aki nem mellesleg ortopédiai sebészprofesszor, felajánlotta segítségét. Konzíliumot hívott össze, érsebészekkel egyeztetett, melynek eredményeképpen úgy döntött, hogy elvégzi a végtagmegtartó műtétet. Most már csak egy hiányzott: a pénz. Noha a kinti orvos team lemondott a munkadíjról, de még így is közel másfél millió forintot kellett kifizetni a kórházi szakellátásért. Ez az összeg meghaladta a család anyagi lehetőségét.

Az utolsó mentsvár most is a Gyermekrák Alapítvány volt. Ők már korábban több százezer forinttal segítették a kezeléseket. Az édesanya segélykérő levele mellé csatolta lánya gyerekbetűkkel írt, szívfacsaró kérését. (lásd fent) A megoldás az egymillió-háromszázhatvanháromezer-ötszáznegyven forint volt.

Az alapítvány azonnal kifizette a teljes összeget.

Petra 2016. október 9-én, a magyar diagnózisok ellenére, két lábon!!! hagyhatta el a brassói magánklinikát. Ma már testvérével és szüleivel boldogan várja a karácsonyi ünnepeket.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.