2016. november 7., hétfő 08:30

Budapest, 2016. november 7., hétfő (OTS) - Az idei Automotive Expo "Hová lettek a beosztottjaim? Munkaerőhiány és hatékonyságnövelés az ipari termelésben" című előadássorozata olyan kérdéseket feszegetett, amelyek immár a termelési vezetők és a vállalatvezetés számára is központi kérdéssé tehetik a humán erőforrás menedzsment stratégiai szerepének kérdéseit.

Az elmúlt években tapasztalható keresletnövekedés a munkaerőpiacon az ipari termelésben is érzeteti hatását, és elérte a termelési hierarchia legszélesebb rétegét képező, alacsonyan képzett munkaerőt is. Az előadássorozat az emberi erőforrás menedzsment ipari termelésben megváltozott szerepéről és hatékonyságnövelő megoldásokról és a munkaerő-megtartásának lehetőségeiről tájékoztatta a résztvevőket. Olyan kérdéseket feszegetett, mint a munkaerő fluktuációjának belső okai és csökkentésének lehetőségei, a munkavállaló személyes hatékonyságát növelő intézkedések és a hatékonyság növelésére használható vállalati informatikai megoldások.

A sikeres munkaerő-megtartás eszköze a termelésben nagyon gyakran maga a középvezető személye, ezért a Personal Hungary kiállítás HR informatikai szakértőjétől, Otti Csabától a résztvevők olyan, a kompetenciát, emberi, vezetői és szakmai készségeket mérő HR és informatikai megoldásokról is hallhattak, amelyek ötvözik hagyományos bérszámfejtő és a munkaidő-nyilvántartó szoftverek funkcióit a kvalitatív dolgozói adatok gyűjtésének és elemzésének lehetőségével. A HR informatikai szakértő szerint - aki egyben az emberi erőforrás menedzsment rendszereket fejlesztő Login Autonom Kft. társtulajdonosa és ügyvezetője is - a mai, okos-eszközökön is elérhető, felhasználóbarát HRM rendszerek alkalmasak lehetnek a középvezetői réteg és beosztottjaik viszonyának rendszeres mérésére és kiértékelésére, és ennek szerepe kulcsfontosságú lehet a munkaerő fluktuációjának belső okait kutatva.

Mindennek a gyakorlati hasznát egy 2000 fős magyarországi gyártó cégnek a már megvalósított, sikeres munkaerő megtartási projektjén keresztül is bemutatták.

A Login Autonom Kft-ről

Az 1990-ben alapított Login Autonom Kft. teljes körű emberi erőforrás menedzsment rendszerek fejlesztésével foglalkozik. A 100 százalékban magyar tulajdonban lévő vállalat célja, hogy "smart HR" megoldásaival emberi jelleget adjon a HR informatikának.

A Login Autonom Kft. által fejlesztett, modulárisan felépíthető és rugalmasan bővíthető közép- és nagyvállalati rendszerek felhasználóbarát és mobileszközről is elérhető vállalati informatikai megoldásokat kínálnak, és illeszkednek a piacon elérhető vállalatirányítási rendszerekhez.

A Login Autonom Kft. munkaidő nyilvántartó, szabadságtervező, képzés és kompetencia nyilvántartó, beosztás tervező, produktivitást mérő, látogató és vendég menedzsment valamint munkaruha és védőeszköz nyilvántartó rendszerei forradalmasítják a HR informatikát.

További információ: Rácz Krisztina
Login Autonom Kft.
Telefon: 06 (70) 365-1456; e-mail: info@login.hu

Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.