2016. november 7., hétfő 08:30

Alacsonyabb bérért is dolgoznának az ipari termelésben foglalkoztatottak - A munkaerőhiány következtében immár nem csak a szellemi munkát végzőknél játszanak szerepet egyéb tényezők a munkahelyválasztásban
    Budapest, 2016. november 7., hétfő (OTS) - Az idei Automotive Expo "Hová lettek a beosztottjaim? Munkaerőhiány és hatékonyságnövelés az ipari termelésben" című előadássorozata olyan kérdéseket feszegetett, amelyek immár a termelési vezetők és a vállalatvezetés számára is központi kérdéssé tehetik a humán erőforrás menedzsment stratégiai szerepének kérdéseit.

    Az elmúlt években tapasztalható keresletnövekedés a munkaerőpiacon az ipari termelésben is érzeteti hatását, és elérte a termelési hierarchia legszélesebb rétegét képező, alacsonyan képzett munkaerőt is. Az előadássorozat az emberi erőforrás menedzsment ipari termelésben megváltozott szerepéről és hatékonyságnövelő megoldásokról és a munkaerő-megtartásának lehetőségeiről tájékoztatta a résztvevőket. Olyan kérdéseket feszegetett, mint a munkaerő fluktuációjának belső okai és csökkentésének lehetőségei, a munkavállaló személyes hatékonyságát növelő intézkedések és a hatékonyság növelésére használható vállalati informatikai megoldások.

A sikeres munkaerő-megtartás eszköze a termelésben nagyon gyakran maga a középvezető személye, ezért a Personal Hungary kiállítás HR informatikai szakértőjétől, Otti Csabától a résztvevők olyan, a kompetenciát, emberi, vezetői és szakmai készségeket mérő HR és informatikai megoldásokról is hallhattak, amelyek ötvözik hagyományos bérszámfejtő és a munkaidő-nyilvántartó szoftverek funkcióit a kvalitatív dolgozói adatok gyűjtésének és elemzésének lehetőségével. A HR informatikai szakértő szerint - aki egyben az emberi erőforrás menedzsment rendszereket fejlesztő Login Autonom Kft. társtulajdonosa és ügyvezetője is - a mai, okos-eszközökön is elérhető, felhasználóbarát HRM rendszerek alkalmasak lehetnek a középvezetői réteg és beosztottjaik viszonyának rendszeres mérésére és kiértékelésére, és ennek szerepe kulcsfontosságú lehet a munkaerő fluktuációjának belső okait kutatva.

Mindennek a gyakorlati hasznát egy 2000 fős magyarországi gyártó cégnek a már megvalósított, sikeres munkaerő megtartási projektjén keresztül is bemutatták.

A Login Autonom Kft-ről

Az 1990-ben alapított Login Autonom Kft. teljes körű emberi erőforrás menedzsment rendszerek fejlesztésével foglalkozik. A 100 százalékban magyar tulajdonban lévő vállalat célja, hogy "smart HR" megoldásaival emberi jelleget adjon a HR informatikának.

A Login Autonom Kft. által fejlesztett, modulárisan felépíthető és rugalmasan bővíthető közép- és nagyvállalati rendszerek felhasználóbarát és mobileszközről is elérhető vállalati informatikai megoldásokat kínálnak, és illeszkednek a piacon elérhető vállalatirányítási rendszerekhez.

A Login Autonom Kft. munkaidő nyilvántartó, szabadságtervező, képzés és kompetencia nyilvántartó, beosztás tervező, produktivitást mérő, látogató és vendég menedzsment valamint munkaruha és védőeszköz nyilvántartó rendszerei forradalmasítják a HR informatikát.

További információ: Rácz Krisztina
Login Autonom Kft.
Telefon: 06 (70) 365-1456; e-mail: info@login.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.