2016. október 3., hétfő 09:47

4. Lelkes Ásványbörze a MOM Sport-ban
    Budapest, 2016. október 3., hétfő (OTS) - Október 8-9 között rendezik meg a 4. Lelkes Ásványbörzét a MOM Sport-ban. Az egyre több látogatót befogadó rendezvény folyamatosan bővülő programkínálattal és izgalmas látnivalókkal várja a lelkes ásványrajongókat és érdeklődőket.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20161003_001.jpg

Október 8-9 között a MOM Sport Uszoda és Sportközpont egy különleges, meseszerű birodalomnak ad majd otthont, ahol felnőttek és gyerekek egyaránt érdekes programokat találhatnak.

Az ásványok, kövületek, meteoritok, illetve ezekből készült ékszerek, dísztárgyak kiállítása és vására mellett lesznek kreatív programok, földtudományos foglalkoztató, illetve a Lelkes Ásványbörzék egyik hagyományos gyermekprogramja az aranymosás, melyen apró kincseket lehet találni, melyeket az aranymosás technikájával kell a homok közül kimosni. Ezek a kincsek esetünkben nem aranyrögök, hanem különböző ásványok és kövületek, és a szerencsések 75 millió éves cápafogakra is lelhetnek. Naponta négy alkalommal 3D-s barlangvetítést szerveznek, amely a korábbi börzék tapasztalatai alapján minden korosztály fantáziáját megragadja. A vetítések során szinte kézzel fogható térérzékelés mellett tárul elénk a barlangok csodálatos világa és a barlangi ásványok szemet gyönyörködtető képe. A kisállat simogató most is várja majd az érdeklődőket, ahol ezúttal a bátrak kígyókat is simogathatnak, és számos lehetőség adódik ezoterikus szolgáltatások kipróbálására.  A kiállítás területén található majd egészségsziget is, kipróbálható a kristálymeditáció, illetve a kiállított ásványok és meteoritok mellett belőlük készült tárgyak is vásárolhatók. Több hasznos és érdekes előadás várja az érdeklődőket dinoszauruszokról, és drágakövekről. Az ásványok és az állatok mellett pedig a növények is nagy szerephez jutnak, hiszen egy bonsai kiállítás is megtekinthető lesz. Külön érdekesség a Mobil Planetárium és a 30 éves - államilag védett - Kövecses gyűjtemény ásványainak kiállítása!

Amiről pedig nem szabad elfelejtkezni, hogy ezekre az eseményekre azoknak is érdemes kilátogatni, akiknek fiókjában ott lapul egy-egy ismeretlen szépség, hiszen a börzén szakemberek segítenek az ingyenes drágakő-határozásokon.

A részletes programról bővebb információ itt olvasható:
www.asvanyborze.com
https://www.facebook.com/asvanyborze/?pnref=story

4. Lelkes Ásványbörze a MOM Sport-ban

Helyszín: MOM Sport Uszoda és Sportközpont (A MOM Park Bevásárlóközpont mellett)
1123 Budapest, Csörsz utca 14-16.
Időpont: 2016. október 8. (szombat) - 9. (vasárnap)
szombat-vasárnap: 10-19 óra

További információk:

Bender Krisztina: Krisztina.Bender@arvalicom.hu Tel: 06 20 779 3372
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.