2016. június 7., kedd 11:00

A Vidéki Színházak Fesztiváljával nyitja majd ismét új évadát a Thália Színház
    Budapest, 2016. június 7., kedd (OTS) - A Thália Színház 2016. szeptember 5-11. között rendezi hagyományos évadnyitó eseményét, a Vidéki Színházak Fesztiválját. 7 nap alatt 9 előadás várja majd a színházkedvelő közönséget.

    A program 5-én hétfőn a Szolnoki Szigligeti Színház Hello, Dolly! című musical klasszikusával kezdődik. A világhírű művet ezúttal Szente Vajk álmodta színpadra, főszerepekben Kertész Marcella és Szolnoki Tibor. Az Arizona Stúdióban Moliére népszerű komédiája, a Tartuffe látható, a tatabányai Jászai Mari Színház előadását Szikszai Rémusz rendezte, főszerepben Crespo Rodrigo.

6-án kedden a nagyszínpadon ezúttal az egyik legismertebb magyar drámát, a Bánk bánt tekintheti meg a közönség, a Békéscsabai Jókai Színház előadását Szabó K. István rendezte.

Szerdán a Csiky Gergely Színház hozza Kaposvárról Barta Lajos épp 100 éve bemutatott tragikomédiáját, a Szerelmet, melyet Guelmino Sándor állított színpadra.

Csütörtökön ismét egy család történetét láthatjuk: Salgótarjánból a Zenthe Ferenc Színház mutatja be az Arizona Stúdióban Harold Pinter Hazatérés című művét, Mikó Istvánnal a főszerepben. Az előadást Gyuriska János rendezte.

9-én pénteken a Weöres Sándor Színház előadásában érkezik a Ványa bá, Csehov kedvelt színművét Réthly Attila rendezte, címszerepben Mertz Tibort láthatjuk.

Szombaton délután a Csokonai Nemzeti Színház produkciója látható majd az Arizonában, egy különleges monodráma kerül színre: Virginia Woolf Orlandója Anca Bradu rendezésében, Sárközi-Nagy Ilona előadásában elevenedik meg. A Miskolci Nemzeti Színházból Arthur Miller Pillantás a hídról című drámája érkezik este a nagyszínpadra Lukáts Andor rendezésében, Varga Zoltánnal a főszerepben.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.