2016. május 26., csütörtök 14:45

Zenélő Budapest - 520 minikoncert három hónap alatt tíz budapesti helyszínen
    Budapest, 2016. május 26., csütörtök (OTS) - A Zenélő Budapest programsorozat második évadjának első szabadtéri koncertjeit 2016. május 27-én, pénteken hallgathatja a közönség. A tíz budapesti helyszínen megrendezett program az augusztus 14-ére tervezett fellépésekkel zárul.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20160526_001.JPG

     A Zenélő Budapest koncerthelyszínei: a Várkert Bazár Gloriettje, illetve neoreneszánsz udvara, a Szentháromság téren a Magyarság Háza erkélye, a Szent István Bazilika lépcsője, a Vajdahunyadvár udvara, a margitszigeti Zenélő kút, és idén új színhelyként: a Műcsarnok lépcsője, a Deák, a Vörösmarty, valamint a Vigadó tér.
A szabadtéri helyszíneken 15-20 perces ingyenes mini élőzenei koncerteket élvezhet a közönség.

     Összesen 80 zeneművész lép fel, a gyönyörű történelmi színhelyekhez köthető - külön erre az alkalomra készült - kamarazenei műsorokkal.

     A tíz fővárosi helyszínen különböző stílusú zenei programok hallhatók ingyenesen. A koncertek a színhelyekhez illeszkednek.

     Részletes program és információ a koncertekről a www.budapestinfo.hu oldalon, valamint az esemény facebook oldalán, a www.facebook.com/zenelobudapest elérhetőségen található.

     A projekt ötlet- és szakmai gazdája Götz Béla, művészeti vezető, a Magyar Érdemrend Tiszti Keresztjével kitüntetett, Jászai Mari-díjas díszlettervező és Götz Nándor zenei vezető, klarinétművész.  

     A Zenélő Budapest koncertsorozat a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ szervezésében, Budapest Főváros Önkormányzata és a Miniszterelnökség támogatásával valósul meg.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.