2016. május 24., kedd 15:56

Magyar cégek is képesek nemzetközi szinten kiemelkedőt építeni
    Budapest, 2016. május 24., kedd (OTS) - Magyar cégek is képesek nemzetközi szinten elismerést kiváltó építészeti teljesítményre, ezt bizonyította Jánosik Lajos szerint, hogy cége, a Jánosik és Társai Kft. elnyerte a világ egyik legnagyobb építészeti versenyének közönségdíját a felújított galyatetői kilátó és turistacentrum kivitelezésével.

    A galyatetői kilátóra a Renováció kategóriában lehetett voksolni, és a szavazóknak köszönhetően el is hozta a közönségdíjat - mondta a kft. tulajdonosa. Hozzátette: több mint 10 országból 400 ezren adták le szavazatukat.

Hatalmas dicsőségnek nevezte, hogy többek között az amerikai, kínai, kanadai épületek közül magyar alkotás nyerte el a nemzetközi díjat, amivel bebizonyosodott, hogy egy magyar cég nemzetközi szinten is kiemelkedőt tud építeni.

Jánosik Lajos tájékoztatása szerint a terméskő burkolatú kilátótorony eredetileg 17 méter magas volt és erre húztak fel még egy 10 méteres épületrészt, így az most éppen 1000 méteren van.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.