2015. február 5., csütörtök 09:27

A Synchronoss Technologies felvásárolja az F-Secure személyes felhővel kapcsolatos eszközeit (1. rész)
    Bridgewater, New Jersey állam, USA, 2015. február 5., csütörtök (Business Wire/OTS) - Az akvizíció révén a Synchronoss személyes felhő megoldásai gyakorlatilag nemzetközi szabvánnyá válnak, és a cég a mobilszolgáltatóknak biztosított személyes felhő megoldások terén nemzetközi piacvezetői pozíciót foglal el

A Synchronoss Technologies, Inc. (NASDAQ:SNCR), a mobilszolgáltatók, kiskereskedők és eredeti alkatrész gyártók (OEM-ek) számára innovatív mobil felhőszolgáltatásokat és szoftver alapú aktiválást lehetővé tévő termékeket biztosító globális piacvezető cég ma bejelentette, hogy megállapodást kötött az F-Secure Corporationnel az F-Secure személyes felhővel kapcsolatos eszközeinek felvásárlásáról. Az akvizíció révén a már eleve jelentős globális lábnyommal rendelkező Synchronoss több mint 75 mobilszolgáltató, köztük kilenc 1. szintű (Tier 1) mobilszolgáltató partnere lesz. Ezeken a mobilszolgáltatókon keresztül a Synchronoss szerte a világon több mint 3,5 milliárd előfizető számára biztosíthatja közvetlenül személyes felhő platformját.

A felvásárlási megállapodás értelmében a Synchronoss mintegy 60 millió USA dollár készpénzt fizet az F-Secure-nak, és az ügylet zárása a 2015-ös pénzügyi év első negyedévének végén várható. Az F-Secure online biztonsági és adatvédelmi termékeket forgalmazó cég, amely a világ számos országában felhasználók millióinak teszi lehetővé a biztonságos internetes böngészést, adattárolást és adatmegosztást.

A megállapodás értelmében a Synchronoss beépítheti az F-Secure termékeket saját személyes felhő termékkínálatába, és annak részeként értékesítheti azokat ügyfeleinek, így a szolgáltatóknak és az előfizetőknek fokozottan biztonságos, jelentősen értéknövelt felhőalapú szolgáltatásokat tud biztosítani.

"Személyes felhő platformunk főként azért ilyen sikeres, mert cégünk nem csak abban segíti a mobilszolgáltatókat, hogy ügyfelei a vártnál nagyobb mértékben elfogadják a szolgáltatást, és így a felhőszolgáltatás távközlési termékpalettájuk egyik alapvető elemévé válhasson, hanem abban is, hogy a vártnál jobb ügyfél-vállalat kapcsolatot- és viszonyrendszert alakíthassanak ki ügyfeleikkel, amely révén további bevételi lehetőségek nyílnak meg mind a Synchronoss, mind pedig a mobilszolgáltatók előtt" - magyarázta Stephen Waldis, alapító, a Synchronoss elnök-vezérigazgatója. "Figyelembe véve, hogy jelenleg hetente világszerte több százezer új előfizető válik ügyfelünkké, és a számunkra közvetlenül hozzáférhető piacon 3,5 milliárd előfizetőt célozhatunk meg, úgy hisszük, egy olyan fejlődési szakaszba léptünk, amely hosszú távon is biztos növekedést tesz lehetővé."

A Synchronoss személyes felhő (Personal Cloud™) terméke révén a mobil távközlési szolgáltatók márkás, csúcsminőségű mobil felhő megoldást kínálhatnak ügyfeleiknek, miáltal új bevételi források nyílnak meg előttük, és az ügyfélelvándorlás csökkenése végső soron eredményesebb működést biztosít számukra.

A Synchronoss várakozásai szerint az akvizíció semleges, illetve hosszabb távon mérsékelten értéknövelő hatással lesz a nem GAAP alapú kimutatásokban a 2015. évi pénzügyi eredményre. A nem a GAAP (általánosan elfogadott számviteli elvek) alkalmazásával számított eredményekben nem szerepelnek a következők: a részvény alapú juttatások költsége, az immateriális javak akvizícióval kapcsolatos amortizációja, az akvizíciók zárásával kapcsolatos egyszeri szakértői díjak, valamint a költség alapú számviteli módszernek megfelelően a felvásárolt vállalatokkal kapcsolatban a halasztott bevétel csökkentése. A társaság a negyedik negyedéves pénzügyi eredményeiről részletes adatokat, valamint a 2015-ös év első negyedévére és a teljes évre vonatkozó prognózist a 2014. évi negyedik negyedévben és az egész évben elért eredményről tájékoztatást nyújtó, 2015. február 5-én, csütörtökön, keleti parti idő szerint délelőtt 8:30-ra tervezett telefonkonferencia keretében biztosít. (folyt.)

2015. február 5., csütörtök 09:27

A Synchronoss Technologies felvásárolja az F-Secure személyes felhővel kapcsolatos eszközeit (2. rész)

Amit a Synchronoss Technologies, Inc.-ről tudni kell

A Synchronoss Technologies (NASDAQ:SNCR) mobilszolgáltatók számára innovatív felhőszolgáltatásokat és szoftver alapú aktiválást lehetővé tévő termékeket biztosító globális piacvezető cég. A vállalat elismerten megbízható és skálázható technológiai megoldásai lehetővé teszik ügyfelei számára, hogy összekapcsolt eszközöket csatlakoztathassanak, szinkronizálhassanak és aktiválhassanak, és olyan szolgáltatásokat nyújthassanak, amelyek biztosítják a vállalkozások és felhasználók számára a csatlakozást a hálózatok révén összekapcsolt világhoz. További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra a következő internetes címen: www.synchronoss.com.

Előremutató állítások

A jelen dokumentumban előfordulhatnak olyan állítások, amelyek az Amerikai Egyesült Államok Magánértékpapírokra vonatkozó peres eljárások reformjáról szóló 1995. évi törvénye (Private Securities Litigation Reform Act) rendelkezéseinek értelmében "előremutató állításoknak"  minősülnek. Ezek közt az előremutató állítások közt szerepelnek, többek közt, olyan tervek, célkitűzések, várakozások, szándékokra vonatkozó kijelentések és a jelen sajtóközleményben olvasható egyéb kijelentések, amelyek nem visszamenőleges tényadatok, és amelyek olyan szavakról és kifejezésekről ismerhetők fel, mint például a "várakozásaink szerint", "előre láthatóan", "szándékaink szerint", "terveink szerint", "úgy hisszük", "arra törekszünk", "becsléseink szerint", "az a célunk, hogy", "kilátásaink alapján", illetve ezekhez hasonló jelentéssel bíró szavakról vagy kifejezésekről. Ezek az állítások jelenlegi véleményünkön és várakozásainkon alapulnak, és természetükből adódóan különféle kockázati és bizonytalansági tényezők tárgyát képezik, ideértve a Synchronoss által a 10-K sz. nyomtatványon a 2014. december 31-én záródó évre vonatkozóan az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (Securities and Exchange Commission) benyújtott Éves jelentés "Risk Factors" (Kockázati tényezők) címe alatt és az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez benyújtott egyéb dokumentumokban szereplő kockázati és bizonytalansági tényezőket is. A nemzetközi politikai, gazdasági, üzleti, verseny-, piaci és szabályozási tényezők változásai következtében a tényleges eredmények jelentős mértékben eltérhetnek ezektől az elvárásoktól. A Synchronoss nem vállal semmiféle kötelezettséget a jelen dokumentumban szereplő egyes előremutató állítások új információk felmerülésének, jövőbeli események bekövetkezésének következtében vagy egyéb okok miatti frissítésére.

A Synchronoss logó, a Synchronoss és a Synchronoss Personal Cloud a Synchronoss Technologies, Inc. védjegye. Minden egyéb védjegy az azt birtokló vállalat vagy személy tulajdonát képezi.

Kapcsolat:
Synchronoss Technologies, Inc.
Média:
Stacie Hiras, +1 908-674-0758
Stacie.hiras@synchronoss.com
Befektetők:
Brian Denyeau, +1 646-277-1251
investor@synchronoss.com

Forrás: Synchronoss Technologies, Inc.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

© Copyright MTI Zrt.

Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.