2014. december 18., csütörtök 10:57

Meghívó - Magányos Kórházi Betegek Napja - Legyen Ön is gyógyító!
    Budapest, 2014. december 18., csütörtök (OTS) - Látogasson meg egy magányos beteget a Bajcsy Zsilinszky Kórházban!

    Lélek és test egy egészet alkot. A kórházi gyógyulás fontos és nélkülözhetetlen eleme a szakmai munka. Az orvosok és ápolók elsősorban a test felépülésében tudnak közreműködni. De ugyancsak fontos feltétele a gyógyulásnak a pszichés állapot javítása. Ebben a család, a barátok segíthetnek a legtöbbet. Vannak azonban szép számmal olyan kórházban ápolt betegek, akiknek környezetében nincs egyetlen olyan személy sem, aki ezt a feladatot ellátná. Sajnos sok beteg, kórházi tartózkodása alatt egyetlen látogatót sem fogad, holott felépülésében, vagy állapotának szinten tartásában óriási szerepet játszik a lelki egyensúly megteremtése. Ezen probléma orvoslására született meg a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főigazgatójának, Dr. Bodnár Attilának fejében az ötlet, hogy életre hívjon egy kezdeményezést, amely gyógyít, de nem kerül egyetlen fillérbe sem. Mivel a magányosság okozta lelki teher főleg az ünnepek táján jelentkezik erőteljesebben, úgy gondolta, hogy karácsony előtt néhány nappal, az általa irányított egészségügyi intézményben megrendezi a Magányos Kórházi Betegek Napját.
    Ezen a napon bárki, aki úgy gondolja, hogy van ideje, és indítatása, hogy egy lábadozó ember életébe egy kis szeretetet csempésszen, ezt megteheti. A kórház az erre igényt tartó betegekkel egyeztetve, a látogatókat a magányos emberek kórtermeihez irányítja. A látogatással, a néhány kedves szóval a segítő emberek hozzájárulnak a gyógyításhoz. Dr. Végh József Klinikai Szakpszichológus, aki maga is üdvözli a kezdeményezést, kifejtette, test és lélek egy egész. "A lelki működés kapcsolatban áll az immunszisztémával. Stressz hatására az immunrendszer korlátozódik. A testi igénybevétel visszahat a pszichére, és ugyanez igaz fordítva is. A beteg jobb pszichés állapotban testileg is gyorsabban regenerálódik. Ha a beteg fontosnak és megbecsültnek érzi magát, az a fizikai állapotában is megmutatkozik."

A Magányos Kórházi Betegek Napja, remélve, hogy a kezdeményezés más egészségügyi intézményekben is meghonosodik, első ízben a sajtónyilvánosság előtt zajlik.

Dr. Bodnár Attila Főigazgató Úr először a VI. Krónikus Belgyógyászatot (másik nevén: Gizella, cím: 1105 Budapest, Kőrösi Csoma Sándor út 24.-26.), ezt követően az V. Belgyógyászatot látogatja meg (másik nevén: Paula, cím: 1106 Budapest, Méhes utca 4.).

Ezúton szeretnénk Önt és az Ön által képviselt szerkesztőség képviselőit szeretettel meghívni az eseményre, amely 2014. december 19.-én, délelőtt 10 órai kezdettel kerül megrendezésre!
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.