2014. október 15., szerda 14:17

Elmarad a Moritz von Oswald Trio estje a Trafóban
    Budapest, 2014. október 15., szerda (OTS) - Betegség miatt elmarad a Moritz von Oswald Trio - Moritz von Oswald, Tony Allen és Max Loderbauer - koncertje szombaton a Trafóban. A fellépés az UH Fest, illetve a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál része lett volna.

A jegyek a Trafó jegypénztárában válthatók vissza október 30-ig - közölték a szervezők, akik nem részletezték, melyik előadó betegsége miatt marad el a koncert.

Moritz von Oswald a dubtechno egyik emblematikus figurája, Tony Allen az afrobeat egyik legfontosabb képviselője. A berlini Moritz von Oswald nélkül nem létezne minimal techno, ő volt az, aki a Mark Ernestusszal közösen indított Basic Channel duóval, illetve kiadóval, majd később a Rhythm & Sounddal hidat épített a jamaicai zene és Detroit között, lényegében megteremtve a dubtechnót.

Trió formációja a kétezres évek végén indult Max Loderbauer plasztikus analóg elektronikus hangképeivel és a Trafó Electrify-sorozatán tavaly szólóban fellépő Vladislav Delay közreműködésével. A Moritz von Oswald Trio élő dobbal és organikus ritmusokkal keresztezte a techno minimalizmusát, összehozva a kozmikus rock, a pszichedélia és az elektronikus tánczene fúzióját.

Három album és egy koncertlemez után Delay helyét az afrobeat egyik megteremtője, a nigériai Tony Allen vette át. A 2010-es Sziget fesztivál fellépője, a funkot a dzsesszel és nigériai dallamokkal, ritmusokkal elegyítő Allen egyebek mellett Fela Kuti dobosaként írta be a nevét a világzene történetébe.

Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.