2014. október 15., szerda 14:17

Elmarad a Moritz von Oswald Trio estje a Trafóban
    Budapest, 2014. október 15., szerda (OTS) - Betegség miatt elmarad a Moritz von Oswald Trio - Moritz von Oswald, Tony Allen és Max Loderbauer - koncertje szombaton a Trafóban. A fellépés az UH Fest, illetve a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál része lett volna.

    A jegyek a Trafó jegypénztárában válthatók vissza október 30-ig - közölték a szervezők, akik nem részletezték, melyik előadó betegsége miatt marad el a koncert.

Moritz von Oswald a dubtechno egyik emblematikus figurája, Tony Allen az afrobeat egyik legfontosabb képviselője. A berlini Moritz von Oswald nélkül nem létezne minimal techno, ő volt az, aki a Mark Ernestusszal közösen indított Basic Channel duóval, illetve kiadóval, majd később a Rhythm & Sounddal hidat épített a jamaicai zene és Detroit között, lényegében megteremtve a dubtechnót.

Trió formációja a kétezres évek végén indult Max Loderbauer plasztikus analóg elektronikus hangképeivel és a Trafó Electrify-sorozatán tavaly szólóban fellépő Vladislav Delay közreműködésével. A Moritz von Oswald Trio élő dobbal és organikus ritmusokkal keresztezte a techno minimalizmusát, összehozva a kozmikus rock, a pszichedélia és az elektronikus tánczene fúzióját.

Három album és egy koncertlemez után Delay helyét az afrobeat egyik megteremtője, a nigériai Tony Allen vette át. A 2010-es Sziget fesztivál fellépője, a funkot a dzsesszel és nigériai dallamokkal, ritmusokkal elegyítő Allen egyebek mellett Fela Kuti dobosaként írta be a nevét a világzene történetébe.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.