OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2014. július 18., péntek 10:40

Küldj 1 képet! - A Magyar Mezőgazdasági Múzeum digitális fotó- és dokumentumgyűjtő pályázata - "Az első világháború és a falu"
    Budapest, 2014. július 18., péntek (OTS) - A Magyar Mezőgazdasági Múzeum a száz esztendeje kirobbant első világháborúra emlékezve "Küldj 1 képet!" címmel pályázatot hirdet digitalizált fényképek és dokumentumok gyűjtésére. A pályázat központi témája: Az első világháború és a falu.

    
    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20140718_001.jpg

A pályázatra a parasztság és a vidék első világháborús szerepvállalásáról, a fronton és a hátországban élők mindennapjairól beküldött, korabeli anyagokat várják (saját tulajdonban lévő, jogtiszta, digitalizált fényképek, szkennelt dokumentumok, iratok, képeslapok, plakátok etc.). A dokumentumgyűjtő felhívás arra szeretné ráirányítani a figyelmet, hogy a vidéken élőket, az agráriumot hogyan érintette a háború. A pályázat legfőbb célja a háborús emlékek megosztása, a rejtett relikviák újrafelfedezése, továbbá a múzeum emlékanyagának gyarapítása.

A digitalizált képeket és dokumentumokat a pályázók a www.kuld1kepet.hu weboldalra tölthetik fel, a hozzájuk kapcsolódó adatokkal, személyes történetekkel együtt. A dokumentumok feltöltése előzetes és egyszeri regisztrációhoz kötött. A képek elhelyezését és adatolását témabontás segíti. Egy beküldő több fényképpel, dokumentummal is pályázhat.

A feltöltött digitális tartalmat a pályázat lezárultával muzeológusokból és szakértőkből álló bizottság értékeli. Az első három helyezett, továbbá a közönségdíjas dokumentum beküldője családi belépőt nyer, valamint ajándék- és könyvjutalomban részesül. A pályázat 2014. október 15-én zárul. A teljes pályázati kiírás és bővebb információ a www.kuldj1kepet.hu oldalon olvasható.

A program megvalósítását az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság támogatja.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.