2024. április 16. kedd

2014. július 18., péntek 10:40

Küldj 1 képet! - A Magyar Mezőgazdasági Múzeum digitális fotó- és dokumentumgyűjtő pályázata - "Az első világháború és a falu"
    Budapest, 2014. július 18., péntek (OTS) - A Magyar Mezőgazdasági Múzeum a száz esztendeje kirobbant első világháborúra emlékezve "Küldj 1 képet!" címmel pályázatot hirdet digitalizált fényképek és dokumentumok gyűjtésére. A pályázat központi témája: Az első világháború és a falu.

A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:

A pályázatra a parasztság és a vidék első világháborús szerepvállalásáról, a fronton és a hátországban élők mindennapjairól beküldött, korabeli anyagokat várják (saját tulajdonban lévő, jogtiszta, digitalizált fényképek, szkennelt dokumentumok, iratok, képeslapok, plakátok etc.). A dokumentumgyűjtő felhívás arra szeretné ráirányítani a figyelmet, hogy a vidéken élőket, az agráriumot hogyan érintette a háború. A pályázat legfőbb célja a háborús emlékek megosztása, a rejtett relikviák újrafelfedezése, továbbá a múzeum emlékanyagának gyarapítása.

A digitalizált képeket és dokumentumokat a pályázók a www.kuld1kepet.hu weboldalra tölthetik fel, a hozzájuk kapcsolódó adatokkal, személyes történetekkel együtt. A dokumentumok feltöltése előzetes és egyszeri regisztrációhoz kötött. A képek elhelyezését és adatolását témabontás segíti. Egy beküldő több fényképpel, dokumentummal is pályázhat.

A feltöltött digitális tartalmat a pályázat lezárultával muzeológusokból és szakértőkből álló bizottság értékeli. Az első három helyezett, továbbá a közönségdíjas dokumentum beküldője családi belépőt nyer, valamint ajándék- és könyvjutalomban részesül. A pályázat 2014. október 15-én zárul. A teljes pályázati kiírás és bővebb információ a www.kuldj1kepet.hu oldalon olvasható.

A program megvalósítását az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság támogatja.