OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2014. június 30., hétfő 08:46

A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ közleménye
    Budapest, 2014. június 30., hétfő (OTS) - Az NFA által - bírósági határozat alapján - kiadott pályázati dokumentumok igazolják, amit a kishantosiak állítanak a Fazekas Sándor miniszterhez 2013. október 9-én benyújtott panaszukban.

    A jogállam csatát nyert - jogerős bírósági döntés alapján az NFA kénytelen volt kiadni a kishantosi ökológiai mintagazdaság földjeire kiírt pályázatok bírálati dokumentációját Szabó Rebekának, aki az iratokat hamarosan nyilvánosságra hozza.

Az eddig titkosan kezelt dokumentumokból kiderül, hogy ki volt az a 3 ember, aki a kishantosi pályázatokat bírálta, valamint igazolódik ugyanaz,  amit az NFA Felügyelő Bizottságának ellenőrző bizottsága a Fejér megyei pályázatok ügyében már megállapított: a szubjektív pontok döntötték el, hogy ki lett a nyertes, vagyis annak adták a földet, akinek akarták.

A Salgótarjánból hirtelen - a pályázat meghirdetése után 9 nappal - áttelepített építési vállalkozás, melynek még csak mezőgazdasági tevékenysége sem volt bejegyezve, és vezetője bevallottan semmilyen mezőgazdasági gyakorlattal nem rendelkezik - kétszer annyi szubjektív pontot kapott, mint a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ

Kiderült az is, hogy a 2900 hektáros Simon Kft - egy családtag beiktatásával "őstermelőként" nyerte el a mintagazdaság legnagyobb földjét.

A nyilvánosságra került dokumentumok elegendő bizonyítékot tartalmaznak ahhoz, hogy csalás, okirat hamisítás miatt Kishantos feljelentést tegyen.

Kishantos, 2014. június 30.

Ács Sándorné
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.