OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2014. június 25., szerda 14:53

Boldogulnak a magyar fiatalok! - A pénz nem boldogít és mégis!
    Budapest, 2014. június 25., szerda (OTS) - A fiatalok közel kétharmada érzi boldognak magát azok közül, akiket az asajathelyed.hu oldal kérdezett a témában. A válaszadók szerint a pénz ugyan nem boldogít, de nem is gátja a boldogságnak, a többségi vélemény pedig azt jelzi, hogy az élet apró örömeiből épül a boldogság. Talán ezt az üzenetet közvetíti az egyik válaszadó véleménye:   most pl. egy korsó hideg sör biztos boldoggá tenne ebben a nagy melegben

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20140625_002.jpg

    Hol lakik a boldogság? - címmel készített kérdőíves kutatást www.asajathelyed.hu honlap. A napokban zárult felmérés több mint kétszáz, átlagban 22 éves fiatal véleményét tükrözi.

    A válaszadók kétharmada vallotta magáról, hogy teljes mértékben, de legalábbis nagyjából boldog. Boldogságuk alakulásában első helyen szerepel a család és csak ezt követi az illető anyagi helyzete. Életkori sajátosság, hogy az egészség a harmadik helyre szorult, sereghajtóként pedig, kissé lemaradva a "munkától", a személyes értékek (hobbi, sport, társadalmi mozgalmak) szerepelnek.

    Talán meglepő, hogy ilyen magas "boldogságarány" mellett a válaszadók többsége még csak nagyjából sem elégedett anyagi helyzetével. Ha tehát a saját életéről van szó, akkor úgy vélik, hogy a pénz nem boldogít, de ettől eltér a véleményük, ha általánosságban kell beszélni a pénz és a boldogság kapcsolatáról. Általános igazságként vallják, hogy a pénzügyi biztonság, a takarékosság hozzájárul a boldogság érzetéhez.

    A fiatalok felelősen gondolkodnak a boldogságról, annak zálogát önmagukban látják. A válaszadók legnagyobb számban magukat jelölték meg, mint aki a legtöbbet teheti, akitől a legjobban függ önmaga boldogsága.

A boldogságkutatás esszenciáját talán az a válaszadó foglalta össze, aki szerint boldog csak az lehet, aki élvezi az életet!

A www.asajathelyed.hu  oldal látogatói a felmérésre adott válaszokon kívül, saját fotóikkal is megosztották, hol érzik legjobban magukat. A pályázatokra 06.29-ig lehet szavazni, amivel nem csak a pályázókat tehetik boldoggá, de Balaton Sound belépőt is nyerhetnek!

További információ: kommunikacio.marketing@fundamenta.hu
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.