OTS Üzleti Sajtószolgálat
2019. január 21. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2014. június 16., hétfő 15:49

Újlengyelben átadták a Vízmű felújított épületét
    Újlengyel, 2014. június 16., hétfő (OTS) - Az Új Széchenyi Terv égisze alatt, a Környezeti és Energia Operatív Programban keretében támogatást nyert újlengyeli Vízmű épületének energetikai célú korszerűsítése sikeresen befejeződött. A beruházás korszerűbb, alacsonyfogyasztású, jól működő épületet eredményezett, amely válaszol a korunk legaktuálisabb kihívására: a fogyasztáscsökkentésre és a környezetünk minél hatékonyabb megóvására.

    Újlengyel Község Önkormányzata 2012 év utolsó negyedévében, Petrányi Tamás polgármester úr javaslatára, úgy döntött, hogy megvizsgálja a tulajdonában lévő épületek felújításának lehetőségét. Szakemberek bevonásával elkészítette az épületek energetikai auditját, és megvizsgálta a racionális lehetőségeket. A legmegfelelőbbnek ítélt korszerűsítési javaslattal elindult a 2013 év elején megnyitásra került KEOP-5.5.0/A pályázaton, ahol Nemzeti Fejlesztési Minisztérium  4 853 796 Forint támogatásban részesítette.
    Az előkészítő munkák elvégzése után 2014.02.28-án elkezdődhetett a kivitelezés. Az építés során az épület falára 10 cm polisztirol hab hőszigetelés, a padlásra pedig 20 cm vastag környezetbarát technológiával készült, formaldehid-mentes kötőanyagú (ECOSE® Technology), Knauf gyártmányú üveggyapot hőszigetelés került. A régi, elhasználódott nyílászárók, modern PVC anyagú, hőszigetelt üvegezésűekre lettek cserélve. A radiátorok a helyiségenkénti hőmérsékletszabályozást lehetővé tevő termosztatikus szelepekkel lettek ellátva.
    A korszerűsítés hatására közel 60%-os fűtési energia megtakarítás elérése lett megcélozva. Ez 2,43 tonnával csökkenti az épület éves üvegházhatású gáz kibocsátását. Az épület energetikai besorolása "E" kategóriáról "B" kategóriára javult.

Résztvevők:
Projektmenedzsment, energetikai tanulmány elkészítése:
ÉSK Tervezőiroda Kft. - iroda@epiteszem.hu; +36 (70) 394-17-40; http://www.iroda.epiteszem.hu/

Kivitelezés, fővállalkozó:
Zéró Energia Ház Kft. - info@zeh.hu; tel.: +36 (20) 944-33-00; http://www.zeroenergiahaz.hu/
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.