OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2014. június 10., kedd 08:54

Innovatív fájdalomcsillapítási módszert tesztelnek a daganatos betegségek okozta fájdalom tanulmányozását célzó egyik legnagyobb klinikai vizsgálatban. (1. rész)
    Budapest, 2014. június 10., kedd (APA/OTS) - Több mint 500 daganatos betegség okozta krónikus fájdalommal élő beteg vehet részt Magyarországon a rákbetegséggel társult fájdalom tanulmányozását szolgáló egyik legnagyobb klinikai vizsgálatban, amely világszerte 21 országban, 145 kórházban folyik.

    Számos daganatos beteg szenved a karcinóma okozta krónikus fájdalmakban. Sajnos sokan e betegek közül nem elégedettek a fájdalmaik csillapítását célzó jelenlegi kezelési lehetőségekkel e módszerek korlátai miatt.(1) A német gyógyszergyártó vállalat, a Grünenthal vizsgálatot végez a súlyos, krónikus fájdalom és a perifériás neuropátiás fájdalom kezelésére szolgáló új szer, a cebranopadol hatásosságának és biztonságosságának felmérése céljából. A daganatos betegséggel társult súlyos fájdalmakban szenvedő betegeket arra kérik, hogy győződjenek meg arról, alkalmasak-e arra, hogy részt vegyenek egy, a rákbetegség okozta fájdalom tanulmányozását célzó kiterjedt, III. fázisú vizsgálatban, amely a CORAL vizsgálat néven ismert. A CORAL vizsgálat célja annak bizonyítása, hogy a vizsgálati készítmény, a cebranopadol a hagyományos erős opioidokhoz hasonlóan hatékony fájdalomcsillapítóként használható rákbetegek kezelésére, ám jóval kevesebb mellékhatással jár. A cebranopadol III. fázisú klinikai vizsgálati programjának első, OCEANIC PROGRAM® néven futó vizsgálataként a Grünenthal a CORAL vizsgálatot 145 kórházban, 21 országban indítja el, köztük Magyarországon is. A tervek szerint 2016-ra több mint 500 beteget vonnak be a vizsgálatba. A CORAL vizsgálatról és az abban részt vevő kórházakról további információk a következő internetes címen találhatók: www.oceanic-program.com

A CORAL vizsgálat során a daganatos betegség okozta súlyos, krónikus fájdalomban szenvedő betegeket cebranopadollal vagy mofinnal kezelik, hogy összehasonlítsák a két szer hatásosságát és biztonságosságát. Számos országban a morfint tekintik a daganatos betegségekkel társult fájdalmak kezelésére szolgáló alapvető szernek, a morfinterápia azonban számos beteg esetében a mellékhatások miatt csak korlátozott mértékben használható. Ezért a CORAL vizsgálat célja annak értékelése, hogy milyen addicionális haszonnal járhat a daganatos betegséggel társult súlyos, krónikus fájdalmakban szenvedő betegek számára a morfinhoz viszonyítva a cebranopadollal végzett kezelés.

"A cebranopadol kutatás-fejlesztési részlegünk legújabb fejlesztése" - magyarázta Dr. Klaus-Dieter Langner, a kutatási igazgató, a Grünenthal Igazgatóságának tagja. "A Grünenthal elkötelezett a betegek életminőségének folyamatos javítása iránt. Reményeink szerint a CORAL vizsgálat igazolja majd, hogy lehetséges a daganatos betegséggel társult súlyos, krónikus fájdalmakkal élő betegek szenvedéseinek enyhítése. Ezért arra kérjük a daganatos betegség okozta súlyos fájdalmakban szenvedő betegeket, hogy vegyenek részt a CORAL vizsgálatban, és ezzel segítsenek nekünk abban, hogy jobban megérthessük ennek az új gyógyszernek a hatásait, és így minél hamarabb biztosítani tudjuk azt a betegek számára." (folyt.)



2014. június 10., kedd 08:55

Innovatív fájdalomcsillapítási módszert tesztelnek a daganatos betegségek okozta fájdalom tanulmányozását célzó egyik legnagyobb klinikai vizsgálatban. (2. rész)
    Budapest, 2014. június 10., kedd (APA/OTS) -

    Amit a cebranopadolról tudni kell

A cebranopadolt a németországi gyógyszergyártó cég, a Grünenthal tudósai fedezték fel. A szer különféle fájdalmakban szenvedő betegségek kezelésére való alkalmazási lehetőségeinek meghatározása céljából a Grünenthal és fejlesztő partnere, a Forest Laboratories, Inc., egy egyesült államokbeli gyógyszergyártó cég, jelenleg nemzetközi szintű fejlesztési programot folytat. A cebranopadol a klinikai fejlesztés fázisában van, és még egyetlen országban sem engedélyezték vagy törzskönyvezték, ami azt jelenti, hogy a betegek számára egyelőre nem elérhető, és még a gyógyszertárakban sem kapható.

A cebranopadol újfajta fájdalomcsillapító, amely NOP- (nociceptin/orfanon FQ peptid) és opioidreceptor-agonistaként fejti ki hatását. A jelenleg kapható fájdalomcsillapítók, mint például az oxikodon, a morfin és a fentanil csak µ-opioid receptorra hatnak, és nem aktiválják a NOP receptort. A preklinikai vizsgálatok során azt tapasztalták, hogy állatokban a cebranopadol erős és széles spektrumú fájdalomcsillapító hatást fejt ki akut, gyulladásos eredetű, zsigeri, neuropátiás és daganatos betegséggel társult fájdalmak esetén, és kevesebb mellékhatással jár, mint a pusztán a mu-opioidokra ható fájdalomcsillapítók. A cebranopadol egyedi hatásmechanizmusa különösen alkalmassá teheti a szert a daganatos betegséggel társult középsúlyos, súlyos krónikus fájdalom, beleértve a neuropátiás fájdalom kezelésére. További információk a következő internetes oldalon találhatók: www.oceanic-program.com


Amit a Grünenthalról tudni kell

A Grünenthal Csoport független, családi tulajdonban lévő, kutatásorientált, nemzetközi gyógyszergyártó vállalat, amelynek székhelye a németországi Aachen városában található. A fájdalomterápiás gyógyszerek kifejlesztésében játszott úttörő szerepéhez híven a vállalat célja az, hogy a fájdalomterápia terén a leginkább betegorientált céggé váljon, és így vezető szerepet töltsön be az innovatív kezelések kidolgozásában. A Grünenthal egyike annak a még működő öt kutatásra szakosodott németországi cégnek, amely a kutatás-fejlesztés terén fenntartható befektetésekkel rendelkezik. 2013-ban a kutatás-fejlesztési költségek a Grünenthal árbevételének mintegy 27 százalékát tették ki. A Grünenthal kutatás-fejlesztési stratégiájának elsődleges célja speciális kezelési módozatok és csúcsminőséget képviselő technológiák kifejlesztése. Erőfeszítéseinket a jelenlegi kezeléseknél kevesebb mellékhatással járó, jobb és hatékonyabb fájdalomterápiák felfedezésére összpontosítjuk. A Grünenthal Csoportnak világszerte mintegy 25 országban működnek leányvállalatai. A Grünenthal termékek több mint 155 országban kaphatók, és a Grünenthal Csoport világszerte megközelítőleg 5500 alkalmazottat foglalkoztat. 2013-ban a Grünenthal árbevétele 901 millió euró volt.

Irodalomjegyzék:
1.  Breivik H, Collett B. Survey of chronic pain in Europe: Prevalence, impact on daily life and treatment. European Journal of Pain 2006; 287-333


Kapcsolat:
Frank Schönrock, Vice President Public Engagement
Tel.: +49 241 569-1568,
Fax: +49 241 569-3539,
frank.schoenrock@grunenthal.com
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.