2024. április 25. csütörtök

2014. április 2., szerda 13:00

A Catalyst díjjal ismeri el a Kimberly-Clark és a Lockheed Martin kezdeményezését (1. rész)
    New York, 2014. április 2., szerda (Business Wire/OTS) - A nők támogatása az üzleti vezetői pozíciók elérésében ma már része a vállalati kultúrának. - Mi kell ahhoz, hogy támogassuk a nők előrelépését, és minden alkalmazott számára átalakítsuk a munkakörnyezetet? A kérdésre több válasz is adható, ahogyan azt két különböző iparágban megvalósított, két nagyon különleges projekt is bizonyítja.

Ma este a 2014-es Catalyst-díjat (Katalizátor-díj) a Kimberly-Clark Corporation és a Lockheed Martin Corporation veheti át a nők lehetőségeinek bővítését és az üzleti fejlődést egyaránt elősegítő innovatív kezdeményezéséért. A Catalyst-díjjal jutalmazott kezdeményezések nem pusztán a nők előrelépését támogatják, hanem kihatnak a férfiak helyzetére, a családok életére, szervezetek, társadalmak és gazdaságok szerkezetének alakulására is. Az ezeket és ehhez hasonló projekteket megvalósító szervezetek tiszteletére rendezi meg a Catalyst minden évben a Díjátadó Gálavacsorát, amelyre idén mintegy 1600 vendéget hívtak meg-köztük közel 100 vezérigazgatót és vezető multinacionális cégek és szaktanácsadó szervezetek vezető tisztviselőit.

"A 2014-es Catalyst-díjat elnyerő Kimberly-Clark és Lockheed Martin projektje ékes bizonyítéka annak, milyen kiemelkedő eredmények érhetők el egy szervezet minden szintjén céltudatos, erős vezetők segítségével, ösztönző célkitűzések és stratégiák révén, a felelősségi körök pontos meghatározásával" - fejtette ki Deborah Gillis, a Catalyst elnök-vezérigazgatója. "Ezek a kezdeményezések hozzájárultak a munkakörnyezet átformálásához, és így olyan vállalati kultúra kialakulását segítették elő, amely egyaránt támogatja a nőket és a férfiakat a sikeres munkavégzésben. A díjazott vállalatok hajlandók voltak befektetni tehetséges női alkalmazottaik vezetővé való kinevelésébe, és ugyanakkor túllépve saját szervezetük határain a tágabb környezetükben élő nőket és lányokat is igyekeztek bevonni programjukba, lehetőséget és eszközöket kínálva számukra ahhoz, hogy leküzdjék az előrelépésüket akadályozó korlátokat, és olyan vezetőkké váljanak, akik példaképül szolgálhatnak társnőik számára, és a munkahelyi struktúrák átformálásával hozzájárulhatnak saját közösségeik és végső soron a társadalom egészének fejlődéséhez."

A Kimberly-Clark Unleash Your Power: Strengthening the Business With Women Leaders (Mutasd meg az erőd: a vállalat fejlesztése női vezetők segítségével) elnevezésű projektje rendkívül sajátos, a vállalkozás egészére kiterjedő nemzetközi kezdeményezés, amely arra igyekszik felhívni a figyelmet, hogy milyen fontos szerepe van a nőknek a munkahelyeken és a piacokon. "A 'Mutasd meg az erőd' projektünk célja egy olyan különleges munkahely létrehozása volt, amely a termékeinket világszerte vásárló és használó emberek életét tükrözi" - magyarázta Thomas J. Falk, a Kimberly-Clark Corporation elnök-vezérigazgatója. "Nagy megtiszteltetésnek érezzük, hogy a Catalyst elismerésre érdemesnek találta azokat az erőfeszítéseinket, amelyek egy sokszínű és ösztönző munkahely létrehozására irányultak, és ugyanakkor nagy izgalommal tekintünk a magunk számára kitűzött cél, elérését szolgáló további munka elé: olyan munkakörnyezetet szeretnénk kialakítani, amely a tehetséges nőket és férfiakat egyaránt képessé teszi készségeik fejlesztésére, képességeik kibontakoztatására, amely felruházza őket az ehhez szükséges tudással, és támogatja őket a bennük rejlő erő felszínre hozásában."

A Lockheed Martin Women Accelerating Tomorrow (A nők a jövőért) elnevezésű egyesült államokbeli projektje a nők előrelépését szolgáló különféle programokat, folyamatokat és eszközöket foglal magában - mindezt egy széleskörű stratégiai kezdeményezés részeként, melynek célja egy magas szintű műszaki tudást igénylő ágazatban a különböző területeken tehetséges alkalmazottak felkutatása, megnyerése, továbbfejlődésük lehetővé tétele és olyan munkakörnyezet kialakítása, amely képes ezeknek az alkalmazottaknak a megtartására. "Nemzetközi biztonságtechnikai és repülőgépipari termékeket és szolgáltatásokat kínáló cégként munkánk során gyakran találkozunk az országunk számára komoly kihívást jelentő feladatokkal, amelyeknek megoldásához a legtehetségesebb emberekre van szükségünk" - ecsetelte a vállalat nehézségeit a Lockheed Martin elnök-vezérigazgatója, és Igazgatóságának elnöke, Marillyn Hewson. "Megtisztelve érezzük magunkat, hogy a Catalyst díjjal ismerte el azokat az erőfeszítéseinket, melyek a nők pályafutásuk összes szakaszában való támogatására irányulnak, kezdve onnan, hogy a fiatal lányokat tudományos, műszaki, mérnöki vagy matematikai ismereteket igénylő szakmák választására bátorítjuk, támogatjuk a tehetséges tanulókat tanulmányaik során és a munkakezdést követően is, egészen odáig, hogy vezetői képességeket fejlesztő különféle programokat valósítunk meg, és igyekszünk beszállítóink körébe nők tulajdonában lévő vállalkozásokat is bevonni. Erőfeszítéseink végső célja az inkluzív vállalati kultúra kialakítása. A különféle nézetek, a különböző hozzáállások elfogadásának, az eltérő tapasztalatok elismerésének köszönhetően a Lockheed Martin vonzó munkahellyé vált az alkalmazottak szemében, és ez végső soron táraságunk erősebbé válását eredményezte."(folyt.)

2014. április 2., szerda 13:00

A Catalyst díjjal ismeri el a Kimberly-Clark és a Lockheed Martin kezdeményezését (2. rész)
    New York, 2014. április 2., szerda (Business Wire/OTS) -

A New York központjában lévő Waldforf Astoria Hotelben megrendezett Catalyst Díjátadó Gálavacsora társelnökei, Ilene H. Lang, a Catalyst nyugalmazott elnök-vezérigazgatója és Peter Voser, a Royal Dutch Shell nyugalmazott vezérigazgatója volt. A rendezvényt az Alcoa Foundation és a Shell Oil Company szponzorálta.

A Gálavacsora napján került sor (szintén a Waldorf Astoriában) az egész napos Catalyst Díj Konferenciára. A konferencia központi témája a 'Változások elősegítése', és résztvevői a világ minden tájáról érkeztek, hogy megosszák egymással a nők vezető üzleti pozíciókba való előrelépésének elősegítését szolgáló megoldásokat. A konferencián bemutatkoznak a Catalyst-díjat elnyerő vezérigazgatók és csapataik, akik megosztják a résztvevőkkel a vállalati kultúrájukat megváltoztató kezdeményezések sikerével kapcsolatos meglátásaikat, és bepillantást engednek a projekt megvalósítása során végzett munkájukba. Az ebéd során folyó eszmecsere témaindító beszámolóját Rosalind G. Brewer, a Sam's Club elnök-vezérigazgatója tartja, aki a Catalyst elnök-vezérigazgatójával, Deborah Gillis-szel beszélget pályafutásáról a Catalystnál. Az ismeretelsajátítást szolgáló délutáni 'laborfoglalkozásokon' a résztvevők elmélyedhetnek az inkluzív vezetői gyakorlat rejtelmeiben, megtanulhatják, hogyan lehet egyre több nőt bejuttatni a vállalati vezető testületekbe, melyek a legújabb, legmodernebb módszerek, amelyekkel felépíthető a sokszínűséget nagyra értékelő és ugyanakkor befogadó és inkluzív vállalati kultúra, és hogyan lehet átalakítani egy vállalati szervezetet. A délután fénypontjaként a most vezetői tanácsadóként tevékenykedő korábbi olimpiai bajnok és író, Bonnie St. John beszél arról, hogyan győzte le az előtte álló kihívásokat, és hogyan sikerült első afro-amerikai sielőként olimpiai vagy paralimpiai aranyérmet nyernie. A konferencia vezető szponzora a Walmart, támogató szponzora pedig a Unilever.

A teljes program és a korábbi és ezévi Catalyst-díjat kiérdemelt kezdeményezések ismertetése itt olvasható.

AMIT A CATALYST-RÓL TUDNI KELL

Az 1962-ben alapított Catalyst az egyik vezető nonprofit szervezet, amely a nők és a vállalkozások lehetőségeinek bővítése érdekében tevékenykedik. A szervezetnek számos országban, köztük az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Indiában, Ausztráliában és több európai államban működnek irodái, és több mint 700 tagszervezet tartozik hozzá, melynek köszönhetően a Catalysthoz teljes bizalommal fordulnak azok a cégek, amelyeknek a női alkalmazottak szerepével kapcsolatos kutatási eredményekre, információkra és tanácsra van szükségük. A Catalyst minden évben Catalyst-díjjal tünteti ki azokat a példaértékű szervezeti kezdeményezéseket, amelyek a nők munkahelyi előrelépésének támogatását szolgálják.

AMIT A CATALYST-DÍJRÓL TUDNI KELL

Az évente kiadott Catalyst-díjat a nők (ideértve a hátrányos helyzetű vagy fogyatékkal élő nőket) alkalmazását, képességeik kibontakoztatását, karrierlehetőségeik bővítését és előrelépésüket elősegítő, sikeres, mérhető eredményeket felmutató, innovatív szervezeti megközelítéseket alkalmazó cégeknek ítélik oda. 1987 óta a Catalyst 82 kezdeményezést és 76 szervezetet tüntetett ki szerte a világon, amelyek a sokszínűséget támogató, inkluzív vállalati kultúra megvalósítása szempontjából úttörőnek számító program révén megváltoztatták a munkakörnyezetet, a közösségeket és a velük kapcsolatban álló emberek életét.

Kapcsolat:
MÉDIA:
USA és egyéb, lent nem szereplő régiók:
Susan Nierenberg, +1 646-388-7744
snierenberg@catalyst.org
Ellen Parlapiano, +1 646-388-7778
eparlapiano@catalyst.org
Kanada:
Francine Beck, +1 416-725-3710
francinebeck@rogers.com
Európa:
Frances Knox, +44 7850 470123
frances@frankly-pr.co.uk
India:
Gutenberg Communications
Shilpa Mathapati, +91 22 3057 9113
shilpa@gutenbergpr.com

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

© Copyright MTI Zrt.