OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2014. március 28., péntek 10:52

A szürkehályog betegség hatékony gyógyítását elősegítő új orvostechnikai eszközök kutatása és fejlesztése a Medicontur kft. - nél
    Budapest, 2014. március 28., péntek (OTS) - A projekt a szürkehályog betegség hatékony gyógyítását elősegítő új orvostechnikai eszközök kutatását és fejlesztését célozza meg. A Magyar Kormány támogatásával, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Kezelésében a Kutatási és  Technológiai Innovációs Alaptól 595 978 524 Ft összeget kapott a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, Semmelweis Egyetemmel és a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézettel való együttműködéshez. A szürkehályog, vagy más néven katarakta, egyre több beteget érint a világon, mind a fejlett, mind a fejlődő országokban. Jelenleg a szürkehályog műtétek a leggyakrabban végzett beavatkozások világszerte. A szürkehályog hatékonyan gyógyítható  a beteg szemlencse eltávolításával, majd egy mesterséges szemlencse beültetésével, amely a szemben marad a beteg élete végéig. A páciensek életminősége jelentősen függ a beültetett szemlencsék optikai, mechanikai, biokompatibilitási, és egyéb tulajdonságaitól. Az egyik legnagyobb kihívás a természetes szemlencse akkomodációjának vagy azt helyettesíteni képes műszaki megoldások biztosítása.

    A Medicontur Kft. két és fél évtizedes tapasztalattal, és nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkező vállalat, amelynek elsődleges profilja a Magyarországon egyedülálló intraokuláris műlencsegyártás.
Az elmúlt 25 évben a cég megteremtette a stabil működéshez szükséges hátteret, székhelye, kutatás - fejlesztési bázisa, gyára és logisztikai központja Zsámbékon, kereskedelmi kirendeltségei pedig Budapesten, valamint Brnoban és Genfben találhatóak. A cég jelenleg 200 embert foglalkoztat, akik folyamatos továbbképzésekben részesülnek, hogy a lehető legmagasabb szakmai színvonalon láthassák el feladataikat.
A Medicontur Kft. által gyártott, anyagában és minőségében tökéletes biokompatibilitással rendelkező műlencséket napjainkra, több mint 60 országban használják sikeresen a szürkehályog kezelésére, és egyéb látáskorrekciós beavatkozások során. A Medicontur Kft. Magyarországon piacvezető pozícióval rendelkezik, viszont a termékeinek több mint 90%-a exportra kerül. Partnercégein keresztül a vállalat jelentős piaci részesedéssel rendelkezik több országban is, köztük például Németországban, Franciaországban, Izraelben, Thaiföldön. Az elmúlt évek során a Medicontur Kft. a két vezető multinacionális gyártó (Alcon és Abbott) mögött az egyik legjelentősebb céggé nőtte ki magát a mesterséges szemlencsegyártás területén. A saját gyártású termékportfólió közel 30 féle intraokuláris lencsét tartalmaz, valamint a vállalat törekszik arra, hogy a lencsék mellett minden egyéb, szemészetben használatos eldobható eszközt, segédanyagot, műtéti berendezést, segédeszközt, kézi műszert, diagnosztikai berendezést is a rendelkezésére tudjon bocsátani ügyfeleinek. Ezek egy része saját fejlesztésű és saját gyártású termékek.
A vállalat által gyártott termékek minőségét több évtizedes tapasztalat és a munkatársak gondos kiválasztásán túl, az ISO 9001 és az ISO  13485 minőségbiztosítási rendszer alkalmazása garantálja.
A Medicontur Kft. nagy hangsúlyt fektet a termékinnovációra és jelentős összegeket fordít kutatás-fejlesztésre. A Medicontur Kft. alapanyag fejlesztő laboratóriummal, valamint saját hidrofób lencse alapanyaggal rendelkezik, és valamennyi forgalomban lévő lencséje saját fejlesztésű. A cég kutatás-fejlesztési részlege az elmúlt néhány év során, jelentős eredményeket ért el az új alapanyagok fejlesztése, valamint a beültetendő műlencsék optikai és mechanikai tulajdonságainak javítása terén. A Medicontur Kft. olyan prémium termékekkel lépett piacra, mint a diffraktív multifokális, a nagy cilinder értékű bitórikus, vagy a toklencsét kiegészítő sulcus (úgynevezett AddOn) lencsék.
Mindemellett a Medicontur Kft. folyamatosan fejleszti a gyártás és mérés-technológiai infrastruktúráját. A vállalat a lencséket tisztateres környezetben, ultraprecíz forgácsolási technikákkal állítja elő. A lencsék geometriai, mechanikai és optikai paramétereit automata mérőberendezések végzik, amelyek integrált egységet képeznek a vállalatirányítási rendszerrel.
Az elmúlt évek jelentős fejlesztéseinek következtében a Medicontur Kft. az iparág élvonalába került, és Európa egyik legjelentősebb gyártójává nőtte ki magát.  Termékeinek műszaki paraméterei és klinikai eredményei világviszonylatban is kiemelkedőek.

Medicontur Orvostechnikai Kft.
Cím: 2072 Zsámbék Herceghalmi út 1.
E-mail: info@medicontur.hu                        
Honlap: www.medicontur.hu
www.ujszechenyiterv.gov.hu
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.