OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2014. március 28., péntek 10:02

Shakespeare korának hatása a mai divatra
    Budapest, 2014. március 28., péntek (OTS) - Öltözéktervezési pályázat Shakespeare születésének 450. évfordulójára

    
    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20140328_001.jpg

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A pályázat kiírója:

Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.

    I. Tárgya és célja

2014 nyarán a Szabad Tér Színház Shakespeare születése 450. évfordulójának megünneplésére készül a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Szabad Tér Színház meghívására Magyarországon a Margitszigeten mutatja be a londoni Globe Színház azt az angol nyelvű Hamlet előadást, mellyel az író születésének jeles évfordulója alkalmából körbeutazzák a világot. 2014. június 20-21-22-én ennek kapcsán Shakespeare Fesztivált szervezünk a Margitszigeten: olyan előadásokat, koncerteket, kiállításokat szervezünk, amelyek újragondolva mutatják be Shakespeare világát.

Shakespeare szavakból épített világokat. A szavakat most a legkülönbféle formákban szeretnénk megjeleníteni: dráma, jazz, slam poetry, báb, textil, grafika, vetítés, installáció stb.


    II. Háttér

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A Szabad Tér Színház a főváros legnagyobb befogadóképességű és sok évtizedes hagyománnyal rendelkező nyári játszóhelyén rendezi meg a Budapesti Nyári Fesztivált. A kőszínházak zárása után 3 nyári hónap (június, július, augusztus) során megrendezésre kerülő rendezvénysorozat célja, hogy a budapesti és a Budapestre látogató hazai és külföldi, kultúrára fogékony közönség számára több műfajban minőségi szórakozási lehetőséget nyújtson.

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a fesztiválprodukciók a játszóhely egyedi adottságaihoz igazodnak. A hely különlegességét az adja, hogy a Margitszigeti Szabadtéri Színpad Közép-Európa legszebb, legnagyobb, erre a célra épített szabadtéri színpada, ahol a természet és az épített emlékek egy helyen megtalálhatóak. A Nagyszínpad mellett található a több mint száz éves Víztorony a kerengővel, a Szent Margit-romok, az ősfás, parkosított környezet, a Duna, a színház saját kikötője, amelyek mind kiegészítik, illetve egyedivé és különlegessé teszik az ide látogatók számára a kulturális élményt.

A Shakespeare Fesztivál programjai a Margitszigeti Nagyszínpad környezetében: a Víztorony kilátó Visual Art galériájában, a Víztorony udvarán és a Margit-romoknál kerülnek megrendezésre.


    III. A pályázat témája és elemei

NYÍLT PÁLYÁZAT - AKKREDITÁLT MŰVÉSZETI KÉPZÉST FOLYTATÓ OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK HALLGATÓI SZÁMÁRA

Résztvevők köre:
A pályázat nyilvános, amelyen egyénileg vagy alkotói csoportként lehet részt venni. A pályázás feltétele az akkreditált művészeti képzést folytató oktatási intézményi aktív hallgatói jogviszony.

Feladat:
Öltözéktervek készítése "Shakespeare korának hatása a mai divatra" címmel.

Téma:
Az I. Erzsébet kori angol reneszánsz női és férfi viseletek - ruházat, kiegészítők, fejfedők, lábbeli, fehérnemű - lehetséges inspirációs forrásként való megjelenése a mai divatban.

A pályázat irányelvei: a korszak stílusjegyeinek hatása, egyes elemeinek megtartása, újraértelmezése, továbbgondolása, parafrázisa, reflexiója - tartalmi, formai és anyagbeli megkötések nélkül.

Lehetséges kategóriák: alkalmi és hétköznapi hordható ruházat / casual wear / haute couture / pret-a-porter / jelmez / kreatív design / divatszobrászat.

    IV. Díjazás

A beadott tervek - e pályázati kiírás keretein belül - nem kerülnek megvalósításra.

A kiválasztott és díjazott pályaművek a Margitszigeti Víztorony Visual Art galériájában kerülnek kiállításra vetített formában.

A beérkezett tervekből a zsűri kiválasztja a kiállításon bemutatásra kerülő pályamunkákat. Ezek közül 3 terv készítőjét pénzjutalomban részesítjük. (1. díj 50.000 Ft. 2. díj 30.000 Ft, 3. díj 20.000 Ft)

A beérkező munkák mennyiségének és minőségének függvényében a kiállításhoz tervezett katalógusba is bekerülnek.

A zsűri tagjai:

Bán Teodóra - a Szabad Tér Színház igazgatója és művészeti vezetője
Erkel László KENTAUR - díszlet- és jelmeztervező
Náray Tamás - divattervező

    V. Pályázati dokumentáció

A pályázati anyagok kizárólag digitalizált formában lehet beküldeni, az alábbiak szerint:

    - öltözékterv rajzok, digitalizált formában
    - fekvő formátumban
    - 4:3-as vagy 19:9-es képarányban
    - minimum 1024 x 768 pxl felbontásban

    VI. Pályázati határidő és értékelés

A pályázat kiírásának időpontja: 2014. március 28.
Leadási határidő: 2014. április 30.

Leadási paraméterek a pályázó nevének és adatainak (elérhetőség, e-mail és telefon, intézmény neve, szak, évfolyam) feltüntetésével:

-  elektronikus úton a sajto@szabadter.hu címre
- adathordozón személyesen vagy postai úton: Szabad Tér Színház, 1122 Budapest, Városmajor 6835/17 hrsz.

Érdeklődni: Miklós Melánia, sajto@szabadter.hu

Eredményhirdetés: 2014.05.15.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.