OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2014. március 19., szerda 10:22

Az American Express üzleti utaztatási tevékenységet végző vegyesvállalat létrehozásáról írt alá megállapodást (1. rész)
    New York, 2014. március 19., szerda (Business Wire/OTS) - A Katari Befektetési Hatóság és a Certares vezeti a vegyesvállalat 50%-os tulajdonrésze ellenében befektetendő 900 millió USA dollárt biztosító befektetői csoportot, a további 50%-os tulajdonrész pedig az American Express birtokában marad. - A befektetés révén további termék- és technológiafejlesztés válik lehetővé, és bővíthető a szolgáltatási paletta is.

    Az American Express Company (NYSE:AXP) ma bejelentette, hogy megállapodást írt alá, amelynek értelmében Globális Üzleti Utaztatási (Global Business Travel ["GBT"]) divízióját vegyesvállalattá alakítja át. A megállapodás értelmében a vegyesvállalatban az American Express tulajdonostársa egy, a Certares által vezetett befektetői csoport lesz. A tervezett ügylet keretében az American Express egy erre a célra létrehozott holdingba különíti el GBT divízióját, amelynek birtokába kerülnek bizonyos, jelenleg a GBT tulajdonát képező eszközök és kötelezettségek, és amely az ügylet lezárását követően 50%-os tulajdonrésszel rendelkezik majd a vegyesvállalatban. A vegyesvállalat létrehozása céljára biztosított 900 millió USA dollár értékű befektetés ellenében a vegyesvállalat fennmaradó 50%-os tulajdonrésze a befektetői csoport kezébe kerül. Az American Express először 2013 szeptemberében hozta nyilvánosságra a vegyesvállalat létrehozására irányuló terveit.

    A Certares által létrehozott befektetői csoportot a Katari Befektetési Hatóság 100%-os tulajdonában lévő Qatar Holding LLC, a BlackRock által kezelt befektetési alapok, maga a Certares, valamint a Macquarie Capital alkotja. Az új vállalat a cégalapítási ügylet zárását követően az "American Express Global Business Travel" márkanév alatt folytatja majd tevékenységét. Az American Express átfogó kereskedelmi megállapodásokat szándékozik kötni a vegyesvállalattal, amelyek révén biztosítható a szolgáltatások folytonossága és a tevékenységek megfelelő koordinációja a GBT és az American Express egyéb üzleti egységeinek (mint például a vállalati American Express hitelkártyát kibocsátó és üzleti vállalkozások közti fizetési megoldásokat biztosító Nemzetközi vállalati fizetések [Global Corporate Payments] egység) közös ügyfelei számára.

    A vegyesvállalat elnök-vezérigazgatói posztját Bill Glenn, az American Express Nemzetközi Kereskedelmi Szolgáltatások (Global Commercial Services) egységének korábbi elnöke tölti be. A vegyesvállalat Igazgatóságának elnöke a Certares alapítója, Greg O'Hara lesz.

    "A vegyesvállalat létrehozása tükrözi az utaztatási üzletág fejlesztése iránti elkötelezettségünket: az új szervezet keretei közt egy kiváló befektetői csoporttal együttműködve birtokunkba kerülnek azok az üzleti tevékenység bővítéséhez szükséges erőforrások, melyeknek köszönhetően értékesebb szolgáltatásokkal állhatunk vállalati ügyfeleink rendelkezésére" - magyarázta Kenneth I. Chenault, az American Express elnök-vezérigazgatója. "Bill Glenn igen hozzáértő vezető, aki pályafutása során az American Express több jelentős egységét irányította már nagy sikerrel. Munkája során szilárd kapcsolatokat épített ki a vállalati szektorban, és tapasztalatainak ismeretében úgy vélem, rendkívül alkalmas arra, hogy segítségével a divízió olyan vállalattá alakulhasson át, amelynek fő feladata az új növekedési lehetőségek kiaknázása."

    H.E. Ahmad Al-Sayed, a Katari Befektetési Hatóság pénzügyi vezetője a következőket nyilatkozta: "Nagy örömünkre szolgál, hogy sikerült megállapodnunk a feltételekben, és létrehozhattuk ezt a vegyesvállalatot Chenault úrral és vezetőségével, akik véleményünk szerint az ágazaton kívül is nagy tiszteletnek örvendő, elismert szakembereknek számítanak. Az American Express Global Business Travel divíziója sikeres nemzetközi tevékenységet folytat, és az új vállalat befektetési portfóliónk részeként egyértelmű előnyöket biztosít számunkra számos régióban és ágazatban. Üdvözöljük új partnereinket, és nagy várakozással tekintünk egy hosszú és sikeres üzleti kapcsolat elé."

    A tervek szerint a vegyesvállalat a GBT technológiai újításaira építve digitális és prémiumkategóriás szolgáltatásokat nyújt, mobil alkalmazásokat kínál, fejlettebb jelentéskészítési és útitervkezelési eszközöket biztosít ügyfelei számára, akik emellett természetesen továbbra is élvezhetik annak az ügyfélszolgálati szakértelemnek az előnyeit, amelyről az American Express méltán híres. Az utaztatási szolgáltatások melIett a GBT tárgyalásokat és rendezvényeket szervez, valamint tanácsadói szolgáltatásokat nyújt a világ számos jól ismert nagyvállalatának.(folyt.)



E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.  

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



2014. március 19., szerda 10:27

Az American Express üzleti utaztatási tevékenységet végző vegyesvállalat létrehozásáról írt alá megállapodást (2. rész)
    New York, 2014. március 19., szerda (Business Wire/OTS) -

    Glenn úr hozzátette: "Tudomásunk szerint ez a világon az ez idáig legnagyobb összegű egyszeri befektetés egy utaztatási tevékenységet végző vállalatba. Úgy gondoljuk, az ígéretes technológiai fejlesztések, az elemzési módszerek és a szolgáltatási színvonal emelésének finanszírozása felgyorsítja cégünk növekedését, és ugyanakkor beszállítóink, partnereink és nemzetközi ügyfélkörünk számára is számos előnyt biztosít. Társaságunk minden más utaztatási cégnél nagyobb vállalati utaztatási forgalmat bonyolít le, és ezeknek a kezdeményezéseknek köszönhetően felkészültebben tudjuk majd segíteni az utazásaikhoz szolgáltatásainkat igénybe vevő ügyfeleinket az utazási költségek kezelésében és alkalmazottaik utazási kérdésekben való támogatásában."

    Attól függően, hogy a vegyesvállalatot létrehozó felek mikor kapják meg a szükséges hatósági jóváhagyásokat, illetve mikor teljesülnek az egyéb szokásos ügyletzárási feltételek, az American Express tervei szerint a cégalapítási ügylet zárására 2014 második negyedévében kerülne sor. Az American Express az ügylet zárásakor realizált nyereség jelentős részét a vállalat növekedését célzó kezdeményezések finanszírozására kívánja fordítani.

    A GBT 14.000 alkalmazottat foglalkoztat, világszerte 139 országban tevékenykedik, és számos hálózati partnerrel rendelkezik, melynek köszönhetően a különféle igények mélyreható ismeretével rendelkező divízió átfogó hálózatot és megbízható szolgáltatásokat biztosít a vállalati utazási kiadásokból több mint 19 milliárd USA dollárral részesedő ügyfélköre számára.

    Az American Express egyéni utaztatási üzletága, amely a kártyabirtokosok és lakossági ügyfelek számára utazással kapcsolatos előnyös fizetési lehetőségeket és szolgáltatásokat biztosít, nem képezi részét a tervezett vegyesvállalati ügyletnek.

    Az ügyletben az American Expresst pénzügyi tanácsadóként a UBS Investment Bank és a Lazard segíti, míg a jogi tanácsadói feladatokat a Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP látja el.

    A Certares befektetői csoportjának az ügylet során a Credit Suisse nyújt pénzügyi tanácsokat, jogi képviseletét pedig a Dechert LLP vállalta el. Az ügyletet illetően a Qatar Holding LLC számára a Linklaters LLP, a (kezelt alapok nevében fellépő) BlackRock számára a Ropes & Gray, a Macquarie Capital számára pedig a Willkie Farr & Gallagher LLP biztosít jogi tanácsadási szolgáltatást.

Amit az American Express-ről tudni kell

    Az American Express nemzetközi szolgáltató cég, amely termékei, szakmai tapasztalatai és felkészültsége révén megkönnyíti ügyfelei életét és hozzájárul üzleti sikereik eléréséhez. Tudjon meg többet a vállalatról az americanexpress.com internetes oldalon, és lépjen kapcsolatba velünk a következő közösségi oldalakon: facebook.com/americanexpress, foursquare.com/americanexpress, linkedin.com/companies/american-express, twitter.com/americanexpress és youtube.com/americanexpress!

    A legfontosabb termékekhez és szolgáltatásokhoz az alábbi címeken férhet hozzá: charge and credit cards, business credit cards, travel services, gift cards, prepaid cards, merchant services, business travel és corporate card.

Amit az American Express Global Business Travel-ről tudni kell

    A kereskedelmi és utaztatási szektorhoz egyaránt kapcsolódó American Express Global Business Travel ügyfelei számára átfogó hálózatot, megbízható szolgáltatásokat és kiterjedt szakértelmet kínál, melynek révén segíti lakossági és vállalati ügyfelei fejlődését. Az American Express Global Business Travel magas színvonalú utazási megoldásokat, integrált tanácsadási és kutatási szolgáltatásokat, és teljes körű tárgyalás- és rendezvényszervezési szolgáltatásokat kínál. Innovatív termékei lehetővé teszik ügyfelei számára utazásaik és tárgyalásaik optimális, költséghatékony bonyolítását. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: www.americanexpress.com/businesstravel.

    A világszerte 139 országban tevékenykedő American Express Global Business Travel része a világ egyik legnagyobb utazási iroda-hálózatának.(folyt.)


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.  

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



2014. március 19., szerda 10:30

Az American Express üzleti utaztatási tevékenységet végző vegyesvállalat létrehozásáról írt alá megállapodást (3. rész)
    New York, 2014. március 19., szerda (Business Wire/OTS) -

    Előremutató állításokkal kapcsolatos információk

    A jelen sajtóközlemény olyan előremutató állításokat tartalmaz, amelyek a vezetőség jövőbeli eseményekkel, a vállalat működésére vonatkozó tervekkel, és a vállalat teljesítményével kapcsolatos várakozásait tükrözik. Ezek az előremutató állítások különféle kockázatok és bizonytalanságok tárgyát képezik. Az olyan szavak, mint a "hisszük", "várakozásaink szerint", "előrevetítjük", "szándékozunk", "tervezzük", "fogunk", "lehet, hogy", "kellene", "tudnánk", "lenne" és hasonló kifejezések előremutató állításokat jeleznek. A sajtóközlemény olvasóit arra intjük, hogy ne támaszkodjanak túlzott mértékben ezekre az előremutató állításokra, amelyek kizárólag a közlemény kiadásának időpontjában fennálló körülményeken alapulnak. Az American Express nem vállal kötelezettséget arra, hogy frissítse vagy módosítsa az előremutató állítások bármelyikét. Felmerülhetnek olyan tényezők, amelyek hatása miatt a tényleges eredmények jelentős mértékben eltérnek az itt szereplő előremutató állításoktól. Ezek közé a tényezők közé tartoznak, de nem korlátozódnak kizárólag ezekre, a következők: a vegyesvállalat létrehozásának valószínűségét és időzítését, az ügylet megvalósulását befolyásoló események, mint például szabályozó hatósági és egyéb jóváhagyások, egyeztetési előírások és a kiegészítő megállapodások aláírása; a potenciális befektetők képessége a vegyesvállalatba való beruházás finanszírozására; bizonytalanság azzal kapcsolatban, hogy az American Express az ügyletből mikor és mekkora nyereséget tud elérni, azaz mikor kerülnek átruházásra az eszközök a vegyesvállalatra és milyen költségek kapcsolódnak az ügylethez; mekkora az az ügyletből származó potenciális nyereség, amelyről az American Express úgy dönt, hogy a növekedést célzó kezdeményezések finanszírozására fordítja (mely döntés részben a vezetőség versenyhelyzetről alkotott értékelésén alapul); kulcsfontosságú ügyfelek, beszállítók és egyéb üzleti partnerek esetleges elvesztése; az ügyletre vonatkozó alapvető feltételezések pontatlansága vagy megvalósulásuk meghiúsulása, azaz például a vegyesvállalat alkalmatlansága arra, hogy kiaknázza a GBT újításait és képességeit, hogy felgyorsítsa a GBT növekedését és hozzáadott értéket biztosítson a vállalati ügyfelek számára, illetve az ügylet megvalósulását követően a vegyesvállalat és az American Express képtelensége arra, hogy koordinálják tevékenységüket; valamint a vegyesvállalat képtelensége arra, hogy az ügylet megvalósulását követően további befektetési forrásokat biztosítson a termékek, technológiák fejlesztéséhez és a szolgáltatási paletta bővítéséhez. Az ilyen tényezők további ismertetése megtalálható az American Express által a Securities and Exchange Commission-höz (Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet [SEC]) a 10-K jelű nyomtatványon a 2013. december 31-én végződő évre vonatkozóan beadott Éves jelentésben, valamint a vállalat által a SEC-hez benyújtott egyéb jelentésekben.

Kapcsolat:
American Express Company
Christine Elliott, 212-640-0622
christine.s.elliott@aexp.com
vagy
Diana Postemsky, 212-640-9203
diana.c.postemsky@aexp.com

Forrás: American Express Company


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.  

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.