OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. július 23. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2014. február 17., hétfő 16:15

Varázslatos hőtermelés - Budapesti Szkeptikus Konferencia '2014 avagy a tudomány és a szakmák egymásra találása
    Budapest, 2014. február 17., hétfő (OTS) - Ebben az évben, február 22-én, már XI. alkalommal kerül megrendezésre a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Fizikai Intézete szervezésében a Budapesti Szkeptikus Konferencia (www.szkeptikus.bme.hu).

    A konferencia ingyenes és interneten is követhető lesz (http://pcast1.eik.bme.hu/video/).

A konferencia védnöke Pálinkás József a Magyar Tudományos Akadémia elnöke.

Hagyományaihoz híven a rendezvény célja most is a fizikai elvek alkalmazása fizikai elveken alapuló csalások, az áltudományok hátterének feltárása, a tényleges fizikai jelenségekkel történő összehasonlítása, a termékek, a forgalmazó kóklereik és módszereik pellengérre állítása.

A konferencia szervezője és a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség eddig külön utakon járt, most közösen mind tudományos mind szakmai szempontok szerint megmutatják, hogy miért nem érdemes pénzt fektetni a fogyasztókat, esetenként a szakmai társadalmat is áltudományos alapon megtévesztő termékek megvásárlásába. Nagyító alá vesszük a kavitációs kazánokat, az ionizációs kazánokat, a gépjárművek motorjainak táltosítóit, a villamos energiafogyasztás csökkentőket. Tudományos és szakmai ismeretek hiányában gyakran döntünk az eszközök megvásárlása mellett. A forgalmazók valótlan ígéretekkel, hívószavakkal kecsegtetnek, mint széndioxidkibocsátásmentes, geotarifás, energiafüggetlen, környezetbarát, XXI. századi, a szovjet hadsereg nagy titka, unokáink megmentése... és a perpetuum mobile meg csak ámul! Ezen termékek tündöklését természetesen még a valós adatokat bemutató ellenőrző mérések elmaradása, esetenként a befolyásolt mérési eredmények bemutatása, a mért, de kedvezőtlen adatok elhallgatása is támogatja.

Hogy a konferencia ne csak a probléma felvetéséig jusson el, hanem kiutat, megoldást és eszközt is kínáljon, így a "Joggal az áltudomány ellen" című délutáni szekcióján a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a Gazdasági Versenyhivatal, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, képviselői ismertetik, hogyan lehet/kell harcolni.

Budapest, 2014. február 16.

Härtlein Károly
Műegyetem
Fizikai Intézet

Zoltán Attila
Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség
-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.