OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2013. december 23., hétfő 09:14

A CARMAT által előállított bioprotézis műszívet először ültették be emberbe
    Párizs, 2013. december 23., hétfő (Business Wire/OTS) - A végstádiumú szívelégtelenségben szenvedő betegek számára alternatív megoldást jelentő, a világon a legfejlettebb teljes műszív tervezője és kifejlesztője, a CARMAT (Párizs:ALCAR) (FR0010907956, ALCAR), bejelentette, hogy a cég által folytatott megvalósíthatósági tanulmány részeként, az ANSM (Agence nationale de  sécurité du médicament et des produits de santé, a francia egészségügyi hatóság) és a Comité de Protection des Personnes (etikai bizottság) által megadott jóváhagyásnak megfelelően sor került az általa előállított műszív első beültetésére.

    A műtétet, amelynek során a világon először teljes műszívet ültettek be egy betegbe, 2013. december 18-án hajtotta végre a Hôpital Européen Georges-Pompidou kórház orvoscsapata Párizsban, Franciaországban.

Az első teljesműszív-transzplantáció zökkenőmentesen zajlott le, a protézis magától, automatikusan biztosít az élettani értékeknek megfelelő normál vérkeringést. A beteget, aki magánál van, és már hozzátartozóival is beszélt, jelenleg megfigyelés alatt tartják az intenzív osztályon.

"Nagyon büszkék vagyunk, hogy a világon elsőként sikerült végrehajtanunk ezt a transzplantációt, bár természetesen egyelőre még korai lenne végleges következtetéseket levonni, miután az első ilyen műtétről van szó, és a beavatkozás óta még nem telt el elég idő" - fejtette ki Marcello Conviti, a CARMAT vezérigazgatója.


Amit a CARMAT-ról tudni kell: a világon a legfejlettebb teljes műszív létrehozását célzó projekt megvalósítója.

Az egyetlen hatékony megoldás a jelentős közegészségügyi problémának számító, végstádiumú szívelégtelenség esetében: a CARMAT célja az, hogy megoldást biztosítson a világon a vezető haláloknak számító, súlyos közegészségügyi problémát jelentő szívbetegség, a krónikus és akut szívelégtelenség kezelésére. Jelenleg a világon több mint 100 millió ember szenved ebben a betegségben a fejlett országokban. A teljes műszív kifejlesztésével a CARMAT szeretne segíteni azon a sok tízezer, szívelégtelenséggel küzdő emberen, akiknél az átültethető szervek korlátozott száma miatt sokszor nem tudnak szívbeültetést végezni.
További információk a következő internetes címen állnak rendelkezésre: www.carmatsa.com

Kapcsolat:
CARMAT
Marcello Conviti - CEO (vezérigazgató)
Patrick Coulombier - COO (operatív igazgató)
Valerie Leroy - Director of Marketing & Investor Relations (a Marketing és befektetői kapcsolatok divízió igazgatója)
Tel. : +33 139 456450
contact@carmatsas.com
vagy
Alize RP
Sajtókapcsolat:
Caroline Carmagnol
Christian Berg
+33 170 225386
caroline@alizerp.com
christian@alizerp.com
vagy
NewCap
Pénzügyi kommunikáció és befektetői kapcsolatok
Dušan Orešanský / Emmanuel Huynh
Tel.: +33 144 719494
carmat@newcap.fr

Forrás: CARMAT



E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.