OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2013. december 13., péntek 10:41

Határon túli fiatalok köszöntik az adventet Budapesten - Délvidéki, felvidéki és erdélyi középiskolások lépnek fel a Városháza parkban
    Budapest, 2013. december 13., péntek (OTS) - Az Advent Budapesten kulturális Téli Fesztivál meghívására Szabadkáról, Nagykaposról és Csíkszeredából érkeznek középiskolások advent harmadik hétvégéjén, hogy a közelgő karácsony alkalmából együtt ünnepeljenek a budapestiekkel. A helyi hagyományok alapján összeállított műsoraikkal többször is fellépnek a Városháza parkban felállított fűtött Sátor Színházban.

    
    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20131213_001.jpg

A fővárosi önkormányzat megbízásából a Szabad Tér Színház által szervezett új kulturális rendezvénysorozat kiemelt figyelmet fordít a kulturális értékek közvetítésére. Az összetartozás jegyében advent harmadik hétvégéjén határon túli fiatalok érkeznek a főváros Köznevelési és Ifjúsági Feladatokat Koordináló Főosztályának szervezésében, hogy bemutassák városaikat és közösségeiket a budapestieknek.

2013. december 14-én és 15-én délelőtt 11 órakor és délután 16 órakor lépnek színpadra a középiskolások a Városháza parkban felállított fűtött Sátor Színházban. A csíkszeredai Márton Áron Gimnázium Zsigora néptánc-együttese a legmagasabban fekvő magyar település, az erdélyi Lövéte autentikus betlehemes játékát mutatja be. A Nagykaposi Gimnázium tanulói a Változatok a szeretetre című zenés összeállítással vesznek részt az adventi műsorban. A szabadkai Svetozar Marković Gimnázium, Kosztolányi Dezső és Csáth Géza iskolája, Szeretetnek nyissunk ajtót címmel hagyományőrző összeállítást mutat be.

A határon túli fiatalok közreműködnek a vasárnap délutáni gyertyagyújtáson is. A vendégeket Dr. Szentes Tamás főpolgármester-helyettes köszönti, aki meggyújtja az óriási adventi koszorún a harmadik gyertyát. A ceremónián Páll László református lelkipásztor mond áldást.

A hangulatos, üvegfalú, fűtött Sátor Színházban nagy népszerűségnek örvendenek a kulturális programok, melyek mindegyike ingyenesen látogatható.

Hétköznap esténként művészeti intézmények, zeneiskolák, drámatagozatos iskolák növendékei mutatkoznak be, valamint Budapest legjobb amatőr együttesei, kórusai. A hétvégi egész napos családi programokat, amikor professzionális előadók varázsolnak ünnepi hangulatot a látogatók szívébe, szintén teltházas érdeklődés kíséri.

Az Advent Budapesten új kulturális Téli Fesztivál és vásár december 24-ig minden nap várja a látogatókat a Deák tér melletti Városháza parkban, a belváros egyik leglátványosabb fényligetében.

Bővebben: www.adventbudapest.hu
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.