2024. április 19. péntek

2013. december 12., csütörtök 09:29

Mindent a fülnek - avagy hogyan kerülheti el a csalódásokat és a felesleges pénzkidobást, ha hifi rendszerrel lepné meg családját
    Budapest, 2013. december 12., csütörtök (OTS) - Év végén rendre felfut a szórakoztató elektronikai eszközök forgalma Magyarországon is, de az évek óta slágerterméknek számító, multifunkcionális okoskákon túl van az elektronikai szegmensnek egy méltatlanul háttérbe szorított területe: a minőségi zenehallgatás. "Ez a piac még nagyon fejletlen hazánkban, a fogyasztók nem ismerik sem az igazán nagy márkákat sem a minőségi kritériumokat." - mondta Jancsa Attila, az Audiophile Szalon igazgatója a hazai high end termékek piacáról. Érdemes tehát néhány jó tanácsot megfogadni, hogy megelőzhetőek legyenek a csalódások vagy felesleges kiadások.

Novemberben az Audio Vision Show keretében mutatkozott be hazánkban először az Audiophyle Szalon exkluzív hangsugárzója az Aida, amely a Sonus faber márka zászlóshajója. Ennek kapcsán hívta fel a figyelmet Jancsa Attila arra, hogy miközben az élet minőségi örömeinek felismerésére egyre inkább képesek a magyarok, a high-end szegmensben kevesen lennének képesek olyan kritériumokat felsorolni, amelyek alapján eldönthető, hogy mennyire fogja beváltani a várakozásokat a választott termék.

Néhány szabály betartásával azonban megelőzhetőek a csalódások vagy felesleges kiadások. Az első, hogy ne vásároljunk pusztán internetes információk, tesztmagazinok alapján. Mivel a termékek hangzásával kapcsolatban a személyes élmény a meghatározó, ezért mindenképpen olyan üzletet keressünk, ahol sok terméket próbálhatunk ki. Kérjünk szakértő kereskedőtől személyre szabott tanácsot. A jó választáshoz ugyanis több szempontot is figyelembe kell venni: például a szoba méretét és berendezését, a már rendelkezésre álló eszközöket és nem utolsó sorban a gyakran hallgatott zenei stílust.

Mivel a rendszer legfontosabb eleme a hangsugárzó, hiszen a zenét ez szólaltatja meg, ezért a rendelkezésre álló keretből a legtöbbet mindenképpen erre érdemes költeni. Ha tehetjük, ne sorozatgyártású, hanem kézzel készített termékeket válasszunk. Ha valóban minőségi hangzásra vágyunk, akkor ne a sokszor felesleges alkalmazások alapján döntsünk. Bármilyen kényelmes és trendi egy telefonról küldeni a zenét a lejátszóra, a valódi hangzáshoz a kevésbé tömörített felvételek állnak a legközelebb, ezért ezek lejátszására alkalmas eszközt válasszunk.

Végül ne csak a formatervezés alapján döntsünk, ne szobrot vásároljunk. Hagyjuk, hogy először a fülünk válasszon, és csak ha már halljuk a különbséget, akkor engedjük a szemünket is beleszólni a vásárlásba!

Az Audiophyl Kft. kizárólagos forgalmazója a világ egyik vezető hangsugárzó márkájának, a Sonus fabernek. Az Audiophile Szalon 8 otthoni környezetet idéző szobájában e mellett számos minőségi hangfal, erősítő, lejátszó, lemezjátszó, házi mozi márka széleskörű termékeit lehet kipróbálni és azonnal megvásárolni.

További információ: Kurucz Zsuzsa 70-601-8587, kurucz.zsuzsa@newsbreakers.hu