OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2013. november 21., csütörtök 09:47

A Roark Capital Group megvásárolja a CKE Éttermeket az Apollo Global Management-től (1. rész)
    Carpinteria, Kalifornia állam, 2013. november 21., csütörtök (Business Wire/OTS) - A CKE Inc. (a továbbiakban "CKE" vagy a "Vállalat") ma bejelentette, hogy a Roark Capital Group egyik leányvállalatával kötött végleges megállapodás értelmében szerződő partnere többségi tulajdont szerez a Vállalatban, míg a Vállalat vezetősége kezében egy kisebbségi részvénypakett marad. A CKE jelenleg az Apollo Global Management, LLC (konszolidált leányvállalataival együttesen a továbbiakban "Apollo") (NYSE: APO) leányvállalataiként működő befektetési alapok többségi tulajdonában és irányítása alatt áll. A szerződő felek nem hozták nyilvánosságra a megállapodás feltételeit. Az ügylet zárására várhatóan 2013 negyedik negyedévében kerül sor, a szabályozó hatósági jóváhagyások kiadásától és egyéb szokásos zárási feltételek teljesülésétől függően.

    A CKE, amelynek központja Kaliforniában, Carpinteria városában található, leányvállalatain keresztül a gyorsétterem-ágazat néhány legnépszerűbb márkájának, ideértve a Carl's Jr.®, a Hardee's®, a Green Burrito® és a Red Burrito® étteremmárkákat) birtokosa, üzemeltetője vagy franchise-rendszerű üzemeltetője. A CKE égisze alatt 3400 étterem működik 42 államban és 29 országban és egyesült államokbeli területen szerte a világon, amelyek a cég számára évente mintegy 3,9 milliárd USA dolláros bevételt termelnek.

"A Roark nagy várakozással tekint a CKE Andy Puzder által irányított kiváló vezetői csapatával, valamint ezekkel a neves márkákkal és elkötelezett és sikeres franchise-partnereikkel és alkalmazottaikkal való együttműködés elé" - nyilatkozta Neal Aronson, a Roark tulajdonos vezetője.

"Nagy örömünkre szolgál e hosszú távú kapcsolat létrejötte köztünk és a Roark Capital Group között. Partnerünk eddigi sikerei és az étterem és franchise ágazattal kapcsolatos alapos szaktudása minden bizonnyal számos előnyt biztosít majd számunkra a CKE piacvezető márkáinak nemzetközi szintű további fejlesztése és bővítése során" - fejtette ki Andy Puzder, a CKE vezérigazgatója. "A CKE felső vezetői csapatának minden tagja nagy lelkesedéssel vette tudomásul, hogy támaszkodhatunk a Roark Capital támogatására a Vállalat világszínvonalú gyorséttermi láncai növekedését célzó munkánk során."

"Nagyon hálásak vagyunk az Apollo-nak is azért a támogatásért és iránymutatásért, amelyet az elmúlt három évben nyújtottak számunkra" - hangsúlyozta Puzder. "Remek partnernek bizonyultak, és az ebben az időszakban elért sikereinket jelentős részben nekik köszönhetjük."

"Szeretnénk megköszönni a CKE Andy Puzder által irányított vezetői csapatának, valamint a Vállalat alkalmazottainak, franchise partnereinek és engedélyeseinek azt az elkötelezettséget és odaadást, amelyet a Vállalat alap általi irányítása idején a CKE üzleti értékét jelentős mértékben növelő üzleti stratégiának a megvalósítása során tanúsítottak. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy lehetőségünk volt egyik ilyen kiváló szervezettel való együttműködésre" - mondta el Peter P. Copses, a CKE elnöke és az Apolló egyik vezető üzlettársa.

A CKE-t az ügylet során pénzügyi tanácsadóként a Goldman Sachs & Co. és a Wells Fargo Securities, LLC segíti, a Vállalat jogi tanácsadója pedig a Morgan Lewis LLP. A Roark Capital Group jogi tanácsadójaként a King & Spalding LLP működik közre.


Amit a CKE Inc.-ről tudni kell

A magántulajdonban lévő CKE Inc. központja Kalifornia államban, Carpinteria városában található. A Vállalat leányvállalatain keresztül összesen 3400 franchise alapon vagy a leányvállalatok által működtetett étterem (ideértve 1409 Carl's Jr.® éttermet és 1977 Hardee's® éttermet) tulajdonosa 42 államban és 29 országban és egyesült államokbeli területen szerte a világon. További információkért a CKE Éttermekről kérjük, látogasson el a www.ckr.com internetes címre, vagy az egyes étteremmárkák honlapjára: www.carlsjr.com és www.hardees.com.


Amit a Roark Capital Group-ról tudni kell

A jó növekedési kilátásokkal rendelkező franchise, márkakezelési, környezetvédelmi és marketing szolgáltató cégekbe való befektetésekkel foglalkozó magántőke-befektető cég, a Roark Capital Group központja Atlantában található. A CKE-be való befektetési ügylet zárása nyomán a Roark franchise márkaportfóliója 27 vállalatot tartalmaz majd, amelyeknek egységei mintegy 15000 telephelyen működnek, és az 50 államban és 68 országban működő egységek teljes bevétele 15 milliárd USA dollárt tesz ki. A Roark egységeinek száma az Egyesült Államokban mintegy 13000, külföldön pedig több mint 2300 helyszínen működik Roark étterem. Ebben a számban szerepel megközelítőleg 13000 franchise-rendszerben működő egység is (amelyeket 4200 franchisebirtokos üzemeltet), valamint a leányvállalatok tulajdonában lévő 2300 egység. A CKE Éttermek a Roark 14-ik éttermi befektetésének számítanak. A Roark leányvállalatok szintén vásároltak étteremmárkákat, ideértve a Miller's Ale House-t, az Arby's-t, az Auntie Anne's-t, a Cinnabon-t, a Carvel Ice Cream-et, a Corner Bakery-it, az Il Fornaio-t, a McAlister's Deli-t, a Moe's Southwest Grill-t, a Schlotzsky's-t és a Wingstop-ot. A Roark portfóliójában megtalálhatók olyan márkák is, mint az Atkins Nutritionals, a Massage Envy, a Batteries Plus, a Primrose Schools, a Money Mailer, a FASTSIGNS és a Pet Valu. A cég mintegy 3 milliárd USA dollárnyi magántőkét kezel. További információkért kérjük, látogasson el a www.roarkcapital.com internetes oldalra.
(folyt.)



2013. november 21., csütörtök 09:47

A Roark Capital Group megvásárolja a CKE Éttermeket az Apollo Global Management-től (2. rész)
    Carpinteria, Kalifornia állam, 2013. november 21., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    Amit az Apollo Global Managementről tudni kell

Az Apollo alternatív befektetéseket kezelő piacvezető cég, amelynek New Yorkban, Los Angelesben, Houstonban, Londonban, Frankfurtban, Luxembourgban, Szingapúrban, Mumbaiban és Hongkongban is működnek irodái. Az Apollo által kezelt eszközök értéke megközelítőleg 113 milliárd USA dollár (2013. szeptember 30-i adat) összegű magántőke, valamint hitel- és ingatlanalapok, amelyek kilenc olyan ágazatba fektetnek be, amelyeket az Apollo mélyrehatóan ismer. További információkért az Apollo-ról kérjük, látogasson el a www.agm.com internetes oldalra.

Fényképek/Multimédia galéria a következő internetes címen áll rendelkezésre: http://www.businesswire.com/multimedia/home/20131119006849/en/

Kapcsolat:
CKE Inc.
Melissa Robinson, 805-745-7740
mrobinson@ckr.com
vagy
Roark Capital Group
Monica Rutkowski, 847-945-1300
mrutkowski@fishmanpr.com
vagy
Apollo Global Management
Gary Stein, 212-822-0467
gstein@apollolp.com


Forrás: CKE Inc.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.