OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2013. november 13., szerda 09:20

A Nanum mágneses tinta karakterfelismerés (MICR) technológiájú festéksugaras nyomtatásra használható tinta előállítására szolgáló technológiát fejlesztett ki
    Lagoa Santa, Minas Gerais, Brazília, 2013. november 13., szerda (Business Wire/OTS) - A brazíliai Nanum Nanotecnologia S.A. örömmel jelenti be, hogy a cég a HP beszállítója lett: funkcionalizált, vízalapú, nagy koncentrációjú, mágneses diszperziót szállít a HP számára a biztonsági célokra használt MICR mágneses festéksugaras tintához.

    A HP választása azért esett a Nanumra, mert a vállalat szakértőnek számít a legigényesebb szabványoknak is megfelelő nanoanyagok kifejlesztése, méretcsökkentése és gyártása terén. A cég számos esetben bizonyította, hogyan használható fel a nanotechnológia már létező ipari alkalmazásokhoz, és kiküszöbölve a kezdeti magas költségeket képes egyedi, az ügyfelek igényeinek megfelelően kialakított termékeket és megoldásokat biztosítani partnerei számára.

Az újonnan kifejlesztett termék egy nagy koncentrációjú, rendkívül stabil ferrofluid, amelynek átlagos részecskemérete mintegy 50 nanométer. Ez a ferromágneses folyadék termikus tintasugaras nyomtatókhoz használatos a MICR technológia alkalmazásával előállított pénzügyi dokumentumok nyomtatására.

Mivel a szilárd mágneses részecskék nem oldhatók vízben, rendkívül kis méretűeknek kell lenniük, hogy ne tömítsék el a patron szórófejét, ugyanakkor azonban a megfelelő erősségű mágneses jel csak akkor biztosítható, ha ezek az apró szilárd részecskék nagy koncentrációban találhatók a folyadékban. Ez az a jellemző, amelyet a Nanum saját fejlesztésű innovatív megoldásaival képes garantálni: a cég által alkalmazott technológia lehetővé teszi egyéb kémiai anyagok és adalékok hozzákötését a nanorészecskékhez, miáltal egy rendkívül stabil, vizes alapú, mintegy 50%-os szilárdanyag tartalmú diszperziós oldat jön létre.

LinkedIn: http://lnkd.in/b5dQadX
http://www.nanum.com.br

Fényképek/Multimédia galéria a következő internetes címen áll rendelkezésre: http://www.businesswire.com/multimedia/home/20131111006145/en/

Kapcsolat
Nanum Nanotecnologia S.A.
Tarik Della Santina Mohallem, +55 (31) 3488 1595
LinkedIn: http://lnkd.in/b5dQadX
http://www.nanum.com.br

Forrás: Nanum Nanotecnologia S.A.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.