OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2013. október 30., szerda 08:57

Öt százalékkal nő a Schwarzmüller 2013. évi forgalma (1. rész)
    Freinberg, 2013. október 30., szerda (APA/OTS) - A Schwarzmüller fellendülést tapasztal a haszongépjármű-szektorban - A vezérigazgató, Jan Willem Jongert meghatározta az új irányvonal első lépéseit - A 2014. évi bővülést a vállalat saját erőforrásaiból finanszírozza

    
    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20131030_001.jpg

    Az ausztriai haszongépjármű-gyártó vállalat, a Schwarzmüller öt százalékos növekedést ér el 2013-ban. "A cég forgalma így a gyenge első félév ellenére is 240 millió euró lesz" - jelentette be ma, október 30-án, szerdán, a társaság freinbergi központjában a Schwarzmüller Vállalatcsoport vezérigazgatója, Jan Willem Jongert. Amennyiben a feltételek továbbra is a jelenlegihez hasonlóan kedvezőek lesznek, a Schwarzmüller a következő évre még nagyobb növekedést vár.

    "Ez a forgalom terén elért előrelépés a vállalathoz beérkező rendelések növekvő számának köszönhető" - fejtette ki Jongert. Június óta a Schwarzmüller Csoport termékei iránt egyre nagyobb az érdeklődés és a kereslet az ügyfelek részéről. A cég nagyfokú rugalmasságának és a kiváló termékeknek köszönhetően egyes alappiacainkon bővült a piaci részesedésünk. A vállalat jelenleg is ausztriai szállítási és szállítmányozási táraságoktól kapott két igen jelentős rendelés teljesítésén dolgozik" - mondta el Jongert. "A közvetlen ügyfélkapcsolatokért felelős kollégáink rendkívül sikeresen kommunikálták cégünk egyik kulcsfontosságú üzenetét, miszerint vállalatunk minden felhasználási területen nagyobb terhelési kapacitást kínál, mint versenytársaink" - hangsúlyozta Jongert. "Ezeknek a kedvező feltételeknek köszönhetően idén nyáron növelni tudtuk gyártókapacitásunkat."

    "Ez a fejlődés hozzá fog járulni a vállalatcsoporton belüli hozamok tartós stabilizálásához" - magyarázta a pénzügyi vezető, Thomas Lindinger. "A 2009-es és 2010-es évben a gazdasági válság miatt bekövetkező 54 százalékos profitcsökkenés nyomán a 2011-ben bevezetett szigorú költséggazdálkodásnak köszönhetően a vállalatcsoport újra pozitív eredményeket ért el" - mondta Lindinger. A 2012-es pénzügyi évben realizált 230 millió eurós csoportszintű forgalom és a 6 millió eurós deficit egyrészt egyszeri események hatásának tulajdonítható, másrészt a jövőbeli fejlesztési beruházások megkezdésének eredménye. "A több mint 50 százalékos saját tőkével rendelkező Schwarzmüller Csoport kitűnő pénzügyi alapokra építheti jövőbeli növekedését" - hangsúlyozta Lindinger.

Megtörténtek a teljesítményjavítást célzó első beruházások

    A vezérigazgatói posztot június óta betöltő holland nemzetiségű Jongert az első vezető ebben a pozícióban, aki kizárólagos felelősséggel tartozik a tulajdonosok felé. Jongert az elmúlt néhány hónapban a Csoport összes telephelyét és leányvállalatát meglátogatta azzal a céllal, hogy felmérje a termékportfólióban rejlő lehetőségeket az alkalmazottak hozzáértését, és most az a szándéka, hogy erre a két tényezőre alapozza a Schwarzmüller teljesítményének további fokozását. A teljesítményjavítást célzó első beruházások már megtörténtek, így például a freinbergi központi gyáregységben üzembe helyeztek egy vontatótargonca rendszert, amelynek köszönhetően javul az egység belső logisztikája. A bérelhető járműflottát szintén folyamatosan bővíti a vállalat az egyre terjedő "használd, ne vedd meg" trend minél sikeresebb kiaknázása érdekében.(folyt.)
        
-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.