OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2013. október 21., hétfő 09:09

Az amszterdami fellebbviteli bíróság adózási ügyekben eljáró bírái vallásként ismerték el a Szcientológia Egyházat, amely a bírák véleménye szerint a közjóért tevékenykedik
    Amszterdam, 2013. október 21., hétfő (Business Wire/OTS) - A Szcientológia Egyház és tagjai jelentős győzelmet arattak Hollandiában, ahol ma az amszterdami fellebbviteli adóügyi bíróság 12/00652. sz. ítéletében megerősítette, hogy az amszterdami Szcientológia Egyház kizárólag a közjóért tevékenykedik, tevékenysége vallási és ideológiai természetű, és ezért adómentesnek minősül.

    Tavaly a haarlemi bíróság is megerősítette, hogy az Egyház által a tagjainak nyújtott szolgáltatások - az auditálás és a képzés - vallási természetűek. A mai bírósági ítélet szerint a Szcientológia Egyházat a törvény által elismert más vallási szervezetekkel azonos módon kell kezelni. A Bíróság szerint a Szcientológia Egyház jótékony célú intézmény, mivel tevékenységei kizárólag vallási természetűek. A Bíróság úgy vélekedett, hogy a szcientológiai vallási szertartásokon való részvétel célja semmiben sem tér el más vallások vallási szertartásain való részvétel céljától.

A Szcientológia Egyház amszterdami szervezete 1974-ben alakult, és létrejötte óta állhatatosan tevékenykedik a közjó érdekében. A tagjainak nyújtott szolgálat mellett az amszterdami Szcientológia Egyház több ezer embert elérő, hatékony társadalomjobbító programokat támogat.

A szcientológia egy szerte a világon, 184 országban követett vallás. Jóhiszeműségét és hitelességét, valamint tagjainak jogát arra, hogy a központi kormányzat általi akadályoztatás és beavatkozás nélkül gyakorolják hitüket számos nemzet legfelsőbb bírósága elismerte, ideértve az Emberi Jogok Európai Bírósága egyhangúlag hozott elismerő határozatát. A Szcientológia Egyház és tagjai aktív humanitárius tevékenységet folytatnak, és a társadalom jobbítását célzó különféle programokban -ideértve a kábítószer-használat megelőzését, az emberi jogok biztosítását, az analfabétizmus leküzdését, a bűnözői reformot, az erkölcsi nevelést és a katasztrófakezelést célzó programokat - való részvételükkel sok millió embernek nyújtanak segítséget.

Kapcsolat:
Church of Scientology
Karin Pouw, (323) 960-3500
eMail: MediaRelations(at)ChurchofScientology(dot)net

Forrás: Church of Scientology


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.