OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2013. október 15., kedd 10:49

A 21st Century Fox és a Bundesliga úttörőnek számító nemzetközi médiapartnerségi megállapodást kötött (1. rész)
    New York és Frankfurt, 2013. október 15., kedd (Business Wire/OTS) - A 21st Century Fox és a Német Labdarúgó-liga (Deutsche Fussball Liga [DFL]) ma bejelentette, hogy egy sor több évre szóló megállapodást kötöttek, amelynek értelmében a Bundesliga mérkőzéseit szerte Észak- és Dél-Amerikában, Európában és Ázsiában a 21st Century Fox nemzetközi televíziós hálózatán keresztül több százmillió futballrajongó élvezheti.

    Az Ázsiára és Észak és Dél-Amerikára vonatkozó megállapodások öt évre szólnak, míg az Európára vonatkozó megállapodás érvényességi időtartama két év. A megállapodás pénzügyi feltételeit a szerződő felek nem hozták nyilvánosságra.

A megállapodások a 21st Century Fox nemzetközi disztribúciós hálózatának igénybe vételére vonatkoznak az Egyesült Államokban, Brazíliában, Kanadában, Kínában (angol nyelven), Indonéziában, Olaszországban, Japánban, Mexikóban, Hollandiában és számos további országban.

A megállapodások összesen 80 országra és területre terjednek ki négy kontinensen, és a 21st Century Fox három egységét érintik: a Fox International Channels-t, a Fox Sports-ot és a Sky Italia-t. A megállapodások értelmében a 21st Century Fox kizárólagos jogot kap (bizonyos egyéb jogok DFL által fenntartása mellett) a Bundesliga mérkőzések közvetítésére Észak- és Dél-Amerikában és Ázsiában - az indiai és óceániai régió kivételével - valamint Olaszországban, Hollandiában és Belgiumban.

A 2015-2016-os idényben érvénybe lépő megállapodás a Bundesliga mind a 306 mérkőzésére vonatkozik mindegyik évben, valamint a DFL Szuperkupára és a Bundesliga osztályozó mérkőzésekre. Ezen felül a 21st Century Fox digitális forgalmazási jogokat is kap, ideértve a DFL tartalmak közvetítését új és meglévő hitelesített online televíziós szolgáltatásokon, valamint mobil eszközökön keresztül a megállapodás hatálya alá eső területeken.

"A Bundesliga a pályán és a pályán kívül egyaránt a világ egyik legelső labdarúgó ligájává nőtte ki magát" - fejtette ki James Murdoch, a 21st Century Fox operatív vezetője. "Nagy várakozással tekintünk a DFL-lel az elkövetkező öt évben való együttműködésünk elé, amelynek keretében egyedülálló nemzetközi sportcsatorna-családunk révén szerte a világon népszerűsítjük majd a Bundesliga márkát."

Christian Seifert, a DFL Német Labdarúgó Liga vezérigazgatója ma a következőket nyilatkozta: "Ezek a megállapodások is alátámasztják azt a tényt, hogy a Bundesliga folyamatos fejlődésének köszönhetően valóban az egyik első nemzetközi sportmédia-eszközzé vált. A 21st Century Fox olyan nemzetközi szintű partner, amely a német labdarúgás számára képes lehetőséget biztosítani a nemzetközi megmutatkozásra és a további növekedésre. Nagy örömmel üdvözöljük ezeket a megállapodásokat, amelyek véleményünk szerint azt jelentik, hogy partnerünk feltétlenül hisz a Bundesliga elkövetkező években való további fejlődésében."

Az új megállapodások értelmében a 21st Century Fox számára további előnyöket is biztosít a Sky Deutschland Hivatalos partneri státusza, és a Bundesliga hazai közvetítőjeként élvezett németországi helyzete. A Sky Deutschland produkciós erőforrásai garantálják a szurkolók számára a Bundesliga teljes lefedettségét és a mélyreható sportszerkesztői szakértelmet, mindezt olyan stílusban, amely megfelel az egyes régiók helyi preferenciáinak.(folyt.)



2013. október 15., kedd 10:50

A 21st Century Fox és a Bundesliga úttörőnek számító nemzetközi médiapartnerségi megállapodást kötött (2. rész)
    New York és Frankfurt, 2013. október 15., kedd (Business Wire/OTS) -

    Amit a DFL Deutsche Fussball Liga-ról tudni kell

A DFL Német Labdarúgó Liga alapvető feladata a németországi profi labdarúgás szervezése és az ezzel kapcsolatos marketing feladatok ellátása. A 2001 májusában alapított DFL-nek kiterjedt és számos területet felölelő kötelezettségei vannak a ligamérkőzések szervezésével kapcsolatosan: biztosítania kell, hogy a németországi profi ligamérkőzések zökkenőmentesen, rendben folyjanak, és nem utolsó sorban izgalmas versenyt kínáljanak a szurkolók számára. A Bundesliga és a Bundesliga 2. 36 profi klubjával kapcsolatos engedélyezési feladatok szintén alapelemnek számítanak a DFL feladatkörében, a Bundesliga márka további erősítése pedig a DFL stratégiájának egyik központi célkitűzése. "Saját" termékek folyamatos kifejlesztése és piaci értékesítése szintén a DFL stratégiájának részét képezi, és a DFL ennek megfelelően már a kezdetektől tartalomszolgáltatói szervezetként is pozícionálta magát. A DFL mindennapos működésének ugyanakkor részét képezi a marketingbevételek további növelése érdekében a nemzeti és nemzetközi szintű stratégiai márkamenedzselés is.


Amit a 21st Century Foxról tudni kell

A 21st Century Fox (NASDAQ: FOX, FOXA; ASX: FOX, FOX LV) a világ legjelentősebb kábeltelevíziós, műsorszórási, filmes, előfizetéses televíziós és műholdas eszközparkjával rendelkező cég, amelynek tevékenysége hat kontinensre terjed ki. A naponta mintegy 1,5 milliárd előfizetőhöz 100 helyi nyelven eljutó adásait a 21st Century Fox nemzetközi kábel- és műsorszóró hálózatai és eszközei révén biztosítja, ideértve a következőket: a FOX, az FX, FXX, az FS1, a Fox News hírcsatorna, a Fox Business Network üzleti hírcsatorna, a Fox Sports, a Fox Sports Network, a National Geographic csatornák, a MundoFox és a STAR; a Twentieth Century Fox Film filmstúdió; valamint a Twentieth Century Fox Television és a Shine Group televíziós filmstúdió. A vállalat ugyanakkor több millió előfizető számára biztosít Európában és Ázsiában prémium tartalmakat előfizetéses televíziós szolgáltatásai révén, ideértve a Sky Deutschland-ot, a Sky Italia-t és a BSkyB-ban és a Tata Sky-ban birtokolt tulajdonrészét.


Kapcsolat:
DFL Deutsche Fußball Liga
Susanne Jahrreiss, +49 69 / 6 50 05-333
presse@bundesliga.de
vagy
21st Century Fox
Dan Berger, +1-310-369-1274
dberger@21CF.com
vagy
Miranda Higham, +44-(0)-20-7019-5632
mhigham@21cf.com
Forrás: 21st Century Fox

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.