OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2013. október 14., hétfő 10:15

A WFP a MasterCard segítségével e-kártyát ad Libanonban a szíriai menekülteknek (1. rész)
    London és Bejrút, Libanon, 2013. október 14., hétfő (Business Wire/OTS) - Az alábbi hír megekintéséhez másolja le és illessze be a következő címkét: NEWS: #MasterCard & @WFP launch e-cards for Syrian refugees in Lebanon http://bit.ly/1g2IsOh #digitalfood #zerohunger

    A szíriai krízissel kapcsolatos kiterjedt humanitárius tevékenysége részeként az Egyesült Nemzetek Világélelmezési Programja (World Food Programme [WFP]) innovatív elektronikusutalvány-programot indított el Libanonban, amely szíriai menekültek ezreit juttatja élelemhez, és ugyanakkor a helyi gazdaság fejlődését is segíti.

    Az év végére a WFP magánszektorbeli partnere, a MasterCard (NYSE:MA) technikai segítségével megvalósított kezdeményezés eredményeként már mintegy 800.000 menekült fogja használni ezeket az elektronikus kártyákat - avagy "e-kártyákat" - a programban részt vevő libanoni üzletekben.

    Libanonon kívül a WFP hasonló e-kártyaprogramot indít szíriai menekültek részére - ugyancsak a MasterCard támogatásával - Jordániában is, ahol a jövő évben is folytatódó program első, 2013 végéig tartó szakaszában 300.000 menekült kap elektronikus kártyát.

"Az új e-kártyák lehetővé teszik a szíriai menekültek számára, hogy olyan élelmiszert vegyenek, amilyet akarnak, akkor, amikor akarnak" - magyarázta Elisabeth Rasmusson, a WFP Partnerségi és kormányzati szolgáltatások osztályának ügyvezető igazgatóhelyettese. "Nagyon hálásak vagyunk a MasterCardnak, hogy segített létrehozni az e-utalványrendszert a menekülteket a legnagyobb számban befogadó két országban, Libanonban és Jordániában. Ez is jól példázza, hogy ha összefogunk, rendkívül hatékony és innovatív módon harcolhatunk az éhség leküzdéséért."

    Az e-kártya rendszer közös létrehozása része egy nagyobb, a MasterCard együttműködésével megvalósuló, 2012 szeptemberében indított, széles körű, több éves partnerségi programnak, amely a MasterCard elektronikus fizetési rendszerekkel kapcsolatos szakértelmét és a WFP által a Föld éhezésnek leginkább kitett és legvédtelenebb embereinek megsegítése során szerzett tapasztalatokat hasznosítja humanitárius célok elérése érdekében.

    "A MasterCardnál mi hiszünk abban, hogy a technológia képes innovatív megoldásokkal segíteni az élelmiszersegélyek rászorulókhoz való eljuttatását, lehetővé téve, hogy minél több ember jusson élelemhez, és ugyanakkor hozzájárul annak az eszmének a megvalósításához, hogy a pénz nélküli világ egyben éhezés nélküli világ is legyen" - fejtette ki Ann Cairns, a MasterCard Nemzetközi piacok egységének elnöke. "Elköteleztük magunkat amellett, hogy támogassuk az ENSZ Világélelmezési programját annak a célnak az elérésében, hogy a világon megszűnjön az éhezés."

    A szeptemberben a dél-libanoni Nabatiyeh városban próbaként bevezetett, mintegy 2.000 szíriai háztartást (körülbelül 10.000 főt) érintő e-kártyaprogramot fokozatosan terjesztik majd ki a következő néhány hét során az ország többi részére. Az e-kártya felváltja az eddig használt papír utalványokat. A családoknak kiadott kártyákra havonta személyenként 27 USA dollárt töltenek fel, amelyet a kártyatulajdonosok különféle cikkek megvásárlására költhetnek a programban részt vevő helyi üzletekben. Így lehetővé válik, hogy olyan élelmiszereket vásároljanak, amelyek megfelelnek a szükségleteiknek, ideértve a friss termékeket is, amelyek általában nem szerepelnek a hagyományos élelmiszersegély-csomagokban.

    "Ez valódi "terülj asztalkám" a szíriai menekültek számára, akik hihetetlen megpróbáltatásokon mentek keresztül sok-sok hónapon át" - mondta Muhannad Hadi, a WFP Vészhelyzeti egységének szíriai krízisért felelős koordinátora. "Az e-kártyák ugyanakkor üzleti forgalmat eredményeznek a helyi kereskedők számára, és a WFP működését is idő- és költséghatékonyabbá teszik, azaz a bevezetésükkel mindenki nyer."

    "A WFP támogatása céljából egy olyan megoldást dolgoztunk ki, amely egyrészt cégünk fizetések és technológia terén birtokolt szakértelmén alapul, másrészt azokon a mélyreható ismereteken, amelyek a WFP birtokában vannak a menekültek legégetőbb szükségleteiről" - nyilatkozta a MasterCard Levantei piacokért felelős igazgatója, Basel El Tell. "Nagyon jó látni, hogy az e-kártyák valóban pozitív hatást gyakorolnak a menekültek életére, ahogyan a kezdeményezés egyre nagyobb körre terjed ki a régióban."

    Az e-kártyák tükrözik a WFP-nek azt az általános erőfeszítését, hogy az élelmiszerszállítmányok helyett egyre inkább utalványokat és egyéb olyan modern segélyezési megoldásokat alkalmazzon, amelyek hatékonyabbak, és szélesebb körben fejtenek ki pozitív hatást. 2013-ban ez idáig a szíriai menekültek számára indított utalványprogramokon keresztül a WFP megközelítőleg 192 millió USA dollárt 'injektált' a libanoni, jordániai, törökországi, iraki és egyiptomi gazdaságba. (folyt.)
        

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.  

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



2013. október 14., hétfő 10:27

A WFP a MasterCard segítségével e-kártyát ad Libanonban a szíriai menekülteknek (2. rész)
    Budapest, 2013. október 14., hétfő (Business Wire/OTS) -

    A szíriai krízissel kapcsolatos program a WFP legjelentősebb és legösszetettebb segélyezési tevékenysége. A WFP-nek hetente 30 millió USA dollárra van szüksége ahhoz, hogy a szíriai konfliktus által érintettek szükségleteit ki tudja elégíteni.

    A WFP libanoni tevékenységét többek közt Ausztrália, Kanada, Dánia, az Európai Bizottság, Finnország, Franciaország, Németország, Írország, Japán, Korea, Kuvait, Luxemburg, Norvégia, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok támogatják.

Közvetítésre alkalmas minőségű videó a következő internetes címen áll rendelkezésre: http://www.hightail.com/download/OGhjK3BPYStFd2ZsZThUQw

Fényképek a következő internetes címen tölthetők le: http://www.flickr.com/photos/mastercardnews/sets/72157636394484515/

A Világélelmezési program (WFP) a világ legjelentősebb humanitárius szervezete, amely szerte a világon az éhezés leküzdésén munkálkodik. Az elmúlt évben a WFP 80 országban több mint 97 millió embert támogatott élelmiszersegéllyel. Kövessen minket a Twitteren: @wfp_media

További információkért kérjük, lépjen érintkezésbe az alábbi kapcsolattartókkal (email cím: keresztnév.vezetéknév@wfp.org):

Gregory Barrow, WFP/London, Tel. +44 207 2409001, Mob. +44 796 8008474

Abeer Etefa, WFP/Kairo, Tel. +202 2528 1730, 2600-os mellék, Mob. +20 0166634352

Laure Chadraoui, WFP/Beirut-Amman, Mob. + 962795917987 és +9613489925

Jane Howard, WFP/Róma, Tel. +39 06 65132321, Mob. +39 346 7600521

Bettina Luescher, WFP/New York, Tel. +1 646 5566909, Mob. +1 6468241112

Amit a MasterCardról tudni kell

A MasterCard (NYSE: MA), www.mastercard.com, a nemzetközi fizetési ágazatban tevékenykedő pénzügyi technológiai vállalat. Cégünk működteti a világ leggyorsabb fizetésiművelet-feldolgozó hálózatát, amely több mint 210 ország és terület fogyasztóit, pénzintézeteit, kereskedőit, kormányait és vállalkozásait kapcsolja össze. A MasterCard termékei és megoldásai mindenki számára megkönnyítik, biztonságosabbá és hatékonyabbá teszik a mindennapi tevékenységek lebonyolítását - például a vásárlást, utazást, üzleti tevékenységeket és a pénzügyek kezelését. Kövessen minket a Twitteren: @MasterCardNews, vegyen részt különböző témák megvitatásában a Cashless Pioneers Blogon, és iratkozzon fel az Engagement Bureau-n, hogy késedelem nélkül eljussanak Önhöz legfrissebb híreink.

Fényképek/Multimédia galéria a következő internetes címen érhető el: http://www.businesswire.com/multimedia/home/20131010006575/en/

Kapcsolat:
A média képviselői a MasterCardról az alábbi címen érdeklődhetnek:
APCO

Lidia Borisova / Daniella Lebor / Graham Ackerman
(t) +44.207.526.3656
(m) +44.781.854.2377
MasterCardWFP@apcoworldwide.com
vagy

MasterCard Communications, Europe
Cristina Feliu, +34915662524
Mob. +34608249244
cristina_feliu@mastercard.com
vagy

MasterCard, Middle East and Africa
Jandré Nieuwoudt, (+971) 4 391 4272
Mob (+971) 56 225 5069
jandre_nieuwoudt@mastercard.com

Forrás: MasterCard
    

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.  

-------------------------------------------------------------------
    
      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.