OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2013. október 11., péntek 09:35

Ismét a Unitedprint.com SE javára dőlt el a Vistaprinttel folytatott jogvita - A Vistaprint és hirdetőpartnere, a PEARL köteles kiadni az információkat, és kárpótlást fizetni a Unitedprint számára
    Radebeul, Németország, 2013. október 11., péntek (Business Wire/OTS) - A Drezdai Tartományi Legfelsőbb Bíróság (Oberlandesgericht Dresden) már három jogerős ítéletében az online nyomtatási szolgáltató unitedprint.com SE és leányvállalata, a unitedprint.com Deutschland GmbH (www.print24.hu) javára döntött a Vistaprint és annak hirdetőpartnere, a PEARL ellenében. Korábban az ügyben a drezdai Kerületi Bíróság (Landgericht Dresden) már több elmarasztaló ítéletet hozott a Vistaprint ellen: a Bíróság indoklása szerint a cég hirdetőpartnere, a PEARL bevonásával tisztességtelen eszközökkel szerzett versenyelőnyt. A Kerületi Bíróság szerint ez versenyellenes magatartásnak minősül. Eddigi ítéleteiben a Kerületi Bíróság kötelezte a Vistaprintet és a PEARL-t az információk kiadására, valamint a Unitedprint számára járó kártérítés egymástól függetlenül való megfizetésére. A Tartományi Legfelsőbb Bíróság 2013. szeptember 26-i ítélete ellen a Vistaprint által benyújtott fellebbezést elutasították, így az ítélet jogerőre emelkedett.

    A Vistaprint tehát köteles számot adni arról, hogy saját forgalmát mennyire lendítették fel az ún. 'törzsvevői kedvezményes ajánlatok' és kedvezményes 'bevezető ajánlatok', amelyeket a vállalathoz ténylegesen beérkezett megrendelésekként tüntettek fel. A versenyjogba ütköző rendszeres hirdetési tevékenységét illetően, amelynek során különféle, a kupon birtokosának fiktív árengedményt biztosító kuponokat bocsátott ki, a Visaprintnek tájékoztatást kell adnia az eladott kuponok és az ezek felhasználásával tett megrendelések pontos számáról. A PEARL-nek közölnie kell, hogy a Vistaprinttel folytatott üzleti tevékenysége során hány ilyen versenyjogba ütköző kupont osztott szét. Továbbá, a Unitedprint számára a Vistaprintnek és a PEARL-nek meg kell térítenie az ezen jogellenes tevékenységük következtében a Unitedprint által elszenvedett károkat.

A unitedprint.com és leányvállalata, a print24 GmbH tavaly már megnyert egy, a Szövetségi Legfelsőbb Bíróság előtt szabadalmi jogok miatt folyó pert a Vistaprint ellen. A Szövetségi Legfelsőbb Bíróság a régóta folyó ügyben 2012. március 3-án hozott jogerős döntésében a print24 javára döntött, érvénytelennek minősítve az EP 0 852 359 B 1 sz. vitatott Vistaprint szabadalmat. A per tárgyát képező szabadalom egy, sablonok interneten keresztül való létrehozására, feldolgozására és továbbítására szolgáló eljárást írt le.

Az online nyomtatási portál, az easyprint.hu, a unitedprint.com SE egyik márkája, több ingyenes tervezési és fényképsablont alkalmaz egy innovatív tervezőeszköz használatához. Az Easyprint elsősorban olyan kisvállalkozások, családok és magánszemélyek számára kínálja szolgáltatásait, amelyek/akik magas szintű kreativitás birtokában képesek online tervezési feladatok végrehajtására, és a megtervezett anyag professzionális kinyomtatására.

Kapcsolat
unitedprint.com SE
Maria Lehmann
Social Media Specialist
Social Media Marketing
Telephone +49-351-27225388
Fax +49-351-65633500
maria.lehmann@unitedprint.com
www.unitedprint.com


Forrás: Unitedprint

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.