2024. március 29. péntek

2013. október 11., péntek 09:24

A NIKE, Inc. bejelentette, hogy a 2017-es pénzügyi évre 36 milliárd USA dolláros bevétel elérését tűzte ki célul (1. rész)
    Beaverton, Oregon, 2013. október 11., péntek (Business Wire/OTS) - A NIKE márka a várakozások szerint mintegy 10 milliárd USA dollár nagyságú bevételnövekedést ér el a 2017-es pénzügyi évre - Az innovációs lépések továbbra is jelentős mértékű bevételnövekedést eredményeznek

A NIKE, Inc. (NYSE:NKE) ma áttekintést adott a fenntartható, nyereséges, hosszú távú növekedés biztosítását célzó legfontosabb stratégiai célkitűzéseinek megvalósítása terén elért eddigi eredményeiről. Egy, a cég nemzetközi központjában, az oregon állambeli Beavertonban a befektetők számára rendezett találkozón a vállalat közölte, hogy a 2015-ös pénzügyi évre várakozásai szerint 30 milliárd USA dolláros bevételt ér el, amely a korábban a 2015-ös pénzügyi évre vonatkozóan bejelentett 28-30 milliárd dolláros tartomány felső határának felel meg, a 2017-es évre vonatkozóan pedig újabb, 36 milliárd USA dolláros bevételi célt határozott meg. Ezen felül a vállalat megerősítette, hogy hosszú távon továbbra is érvényesnek tekinti az egyszámjegyű bevételnövekedést, a részvényenkénti hozam 14-17 százalékos emelkedését, és növekvő adózott eredmény elérését célzó pénzügyi modelljét.

"A NIKE, Inc.-nél minden adott ahhoz, hogy nyerjünk. Sohasem voltunk ennél jobb helyzetben ahhoz, hogy ki tudjuk aknázni az előttünk megnyíló lehetőségeket" - magyarázta a NIKE, Inc. elnök-vezérigazgatója, Mark Parker. "Erős vezetői csapatunk irányításával felgyorsítottuk innovációs tervünk megvalósítását, hogy olyan termékeket és szolgáltatásokat fejleszthessünk ki, amelyek révén piaci forgalomnövekedést érhetünk el, szerte a világon izgalmas értékesítési környezetet alakíthatunk ki, és bővíthetjük megbízható ellátási láncunkat. Továbbra is célunk a sportolók igényeinek teljes körű kielégítése, a részvényeseink kifizetett összegek növelése, a felmerülő kockázatok megfelelő kezelése, és ágazati vezető szerepünk megőrzése."

NIKE - a márka áttekintése

A NIKE, Inc. 2017-es pénzügyi évre kitűzött 36 milliárd USA dolláros bevételnövekedésének jelentős részét várhatóan a NIKE márka adja majd.

"A NIKE márka várakozásaink szerint mintegy 10 milliárd USA dolláros bevételnövekedést biztosít a 2017-es pénzügyi évre, és ruházati, női termékeket forgalmazó és e-kereskedelmi divízióink szintén támogatják majd ezt a bővülést" - fejtette ki Trevor Edwards, a NIKE márka elnöke. "Az elmúlt három évben a NIKE márka közel 40 százalékos növekedést ért el, és cégünk az innováció továbbvitelét és a folyamatos növekedést olyan termékek és szolgáltatások kifejlesztésével kívánja biztosítani, amelyek rabul ejtik a fogyasztók képzeletét, és segítik a sportolókat abban, hogy a legjobb teljesítményt hozzák ki magukból."

NIKE márka - földrajzi lehetőségek

A vállalat a NIKE márka földrajzi térnyerését célzó hosszú távú, 2017-ig szóló terveit is frissítette. Azokon a területeken, ahol a márka már jól ismert (Észak-Amerika, Nyugat-Európa és Japán), a NIKE most már a tízes határhoz közeli (vagyis a korábban megcélzott 4-7%-nál magasabb) egyszámjegyű éves átlagos növekedésre számít a 2014-2017-es időszakban. A vállalat becslései szerint Észak-Amerikában több mint 14 milliárd, Nyugat-Európában pedig 6 milliárd USA dollárt meghaladó bevételt ér el a 2017-es pénzügyi évre.

Azokon a területeken, ahol a NIKE felfutóban van (Kína, Közép- és Kelet-Európa és a feltörekvő piacok), a vállalat alacsonyabb egyszámjegyű éves átlagos növekedési ráta elérésére számít a 2014-es és 2017-es pénzügyi év közti négyéves időszakban. A cég várakozásai szerint a feltörekvő piacokon 4-7%-os éves átlagos növekedés érhető el, Kínában pedig ismét beindul a piacbővülés, aminek köszönhetően alacsony kétszámjegyű átlagos éves növekedés valósulhat meg a 2014-es és 2017-es pénzügyi év közti időszakban.

NIKE, Inc. - Közvetlenül a fogyasztók számára (Direct to Consumer)

A vállalat áttekintést adott a Direct to Consumer (DTC) tevékenységei terén következetes növekedést célzó terveiről. A hagyományos és gyári üzleteiben, valamint az on-line értékesítésből befolyó jelentős árbevétel alapján a cég most már úgy látja, hogy a 2015-ös pénzügyi évre a NIKE márka DTC bevételi céljaként kitűzött 5 milliárd USA dollárt majdnem egy évvel korábban éri el a tervezettnél. A vállalat újonnan bejelentett tervei szerint a NIKE márka DTC bevételei a 2017-es pénzügyi év végére meghaladják a 8 milliárd USA dollárt. Az elkövetkező négy évben a DTC bevételek bővülésének motorja az e-kereskedelem lesz, amely az előrejelzések szerint 2 milliárd dollárral nő, és ugyanakkor az eladási terület növeléséből, és a gyári és hagyományos üzletek forgalmának emelkedéséből származó bevétel is jóval nagyobb lesz.

Converse

A vállalat ismertette a Converse-szel kapcsolatos terveit is, amely az előrejelzések szerint 4-7%-os átlagos éves növekedési ráta mellett a 2017-es pénzügyi év végére 3 milliárd USA dolláros bevétellel büszkélkedhet. Az elkövetkező négy évben a cég folyamatos növekedést vár a Chuck Taylor franchise-tól, és még gyorsabb bővülést a Converse többi márkájától, az új ruházati kínálattól, a Közvetlenül a fogyasztók számára (Direct to Consumer) üzletágtól és további piacok közvetlen disztribúciós rendszerre való átállásától. (folyt.)

2013. október 11., péntek 09:24

A NIKE, Inc. bejelentette, hogy a 2017-es pénzügyi évre 36 milliárd USA dolláros bevétel elérését tűzte ki célul (2. rész)
    Beaverton, Oregon, 2013. október 11., péntek (Business Wire/OTS) -

NIKE, Inc. - Hosszú távú pénzügyi célkitűzések

A vállalat teljesítményét a hosszú távú pénzügyi modellel összevetve a cég pénzügyi vezetője, Don Blair rámutatott arra, hogy a NIKE következetesen jó eredményeket produkál egy rendkívül dinamikus piaci környezetben: "Erőfeszítéseink arra irányulnak, hogy fenntartható, nyereséges növekedést és magasabb tőkemegtérülést érjünk el. A jelentős mennyiségű készpénz, amely várakozásaink szerint befolyik a céghez, lehetővé teszi számunkra, hogy finanszírozhassuk a vevők elkötelezését szolgáló projekteket, az ágazatvezető innovációs tevékenységeket, prémiumkategóriás üzletek nyitását, a hagyományos és on-line értékesítés bővítését, egyszóval a növekedésünk motorját adó tevékenységeket, miközben folyamatosan növeljük a részvényeseinknek kifizetett összegeket."

A vállalat összefoglalta a 2017-ig érvényes legfontosabb pénzügyi célkitűzéseit:
    - Magas egyszámjegyű éves átlagos bevételnövekedési ráta
    - Részvényenként hozam 4-7 százalékos növelése (átlagos éves ráta)
    - A befektetett tőke 25% körüli megtérülési arányának megőrzése
    - A készletforgási sebesség 5 - 10 napos javítása
    - Alacsony kétszámjegyű szabad Cash Flow növekedés (átlagos éves ráta)
    - Éves szinten a beruházások az éves bevételek 3 - 4%-ának felelnek meg
    - A részvényeseknek osztalékként vagy folyamatos részvényvisszavásárlás keretében juttatott készpénz éves szintjének növelése

További előadók és felvétel

A NIKE, Inc. felső vezetésének előadást tartó további tagjai a következők voltak: Elliott Hill, a Regionális és értékesítési egység (Global Geographies and Sales) elnöke; Jayme Martin, a Nemzetközi kategóriák terület (Global Categories) elnökhelyettese és vezérigazgatója; Jeanne Jackson, a Termékfejlesztési és értékesítési terület (Product and Merchandising) elnöke; Christiana Shia Közvetlenül a fogyasztó számára (Direct to Consumer) egység elnöke; valamint Eric Sprunk, az operatív működésért (azaz a gyártásért, erőforrás-kezelésért, számítástechnikáért és beszerzésért) felelős vezető.

A befektetők és a média képviselői az internetes közvetítés felvételét megtekinthetik a http://investors.nikeinc.com címen. A szöveges átirat és egyéb aktuális anyagok szintén rendelkezésre állnak majd az eseményt követően mintegy 24 órával később, és körülbelül egy évig lesznek hozzáférhetők az esemény időpontjától számítva.

Amit a NIKE, Inc.-ről tudni kell

A NIKE, Inc., amelynek központja Beaverton közelében, Oregon államban található, a világ vezető sportruházat és sportszer-tervező, -értékesítő és -forgalmazó cége, amely sport- és fitnesztevékenységek széles köréhez tervez és kínál márkás sportcipőket, sportruházatot, sportszereket és kiegészítőket. A 100%-os tulajdonú NIKE leányvállalatok közé tartozik a Converse Inc., amely szabadidős tevékenységhez való sportcipőket, ruházatot és kiegészítőket tervez és forgalmaz; és a Hurley International LLC, amely szörfözéshez és a fiatalos életstílushoz tervez és forgalmaz cipőket, ruhákat és kiegészítőket. További információk, a NIKE bevételekre vonatkozó közleményei és egyéb pénzügyi adatok a következő internetes címen állnak rendelkezésre http://investors.nikeinc.com, magánszemélyek pedig követhezik a @Nike-t..

A jelen sajtóközlemény különféle kockázatokat és bizonytalansági tényezőket magukban rejtő előremutató állításokat tartalmaz, amely kockázatok és bizonytalansági tényezők miatt a tényleges eredmények lényeges mértékben eltérhetnek az előremutató állítások szerinti eredményektől. E kockázatok és bizonytalansági tényezők időről időre részletes ismertetésre kerülnek a NIKE, Inc. által a SEC-hez (Securities and Exchange Commission [az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete]) benyújtott jelentésekben, ideértve a 8-K, 10-Q és 10-K jelű nyomtatványt.

NIKE, Inc.
Investor Contact:
Kelley Hall, 503-532-3793
vagy
Médiakapcsolat:
Kellie Leonard, 503-671-6171

Forrás: NIKE, Inc.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

© Copyright MTI Zrt.