OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2013. október 11., péntek 09:24

A NIKE, Inc. bejelentette, hogy a 2017-es pénzügyi évre 36 milliárd USA dolláros bevétel elérését tűzte ki célul (1. rész)
    Beaverton, Oregon, 2013. október 11., péntek (Business Wire/OTS) - A NIKE márka a várakozások szerint mintegy 10 milliárd USA dollár nagyságú bevételnövekedést ér el a 2017-es pénzügyi évre - Az innovációs lépések továbbra is jelentős mértékű bevételnövekedést eredményeznek

    A NIKE, Inc. (NYSE:NKE) ma áttekintést adott a fenntartható, nyereséges, hosszú távú növekedés biztosítását célzó legfontosabb stratégiai célkitűzéseinek megvalósítása terén elért eddigi eredményeiről. Egy, a cég nemzetközi központjában, az oregon állambeli Beavertonban a befektetők számára rendezett találkozón a vállalat közölte, hogy a 2015-ös pénzügyi évre várakozásai szerint 30 milliárd USA dolláros bevételt ér el, amely a korábban a 2015-ös pénzügyi évre vonatkozóan bejelentett 28-30 milliárd dolláros tartomány felső határának felel meg, a 2017-es évre vonatkozóan pedig újabb, 36 milliárd USA dolláros bevételi célt határozott meg. Ezen felül a vállalat megerősítette, hogy hosszú távon továbbra is érvényesnek tekinti az egyszámjegyű bevételnövekedést, a részvényenkénti hozam 14-17 százalékos emelkedését, és növekvő adózott eredmény elérését célzó pénzügyi modelljét.

"A NIKE, Inc.-nél minden adott ahhoz, hogy nyerjünk. Sohasem voltunk ennél jobb helyzetben ahhoz, hogy ki tudjuk aknázni az előttünk megnyíló lehetőségeket" - magyarázta a NIKE, Inc. elnök-vezérigazgatója, Mark Parker. "Erős vezetői csapatunk irányításával felgyorsítottuk innovációs tervünk megvalósítását, hogy olyan termékeket és szolgáltatásokat fejleszthessünk ki, amelyek révén piaci forgalomnövekedést érhetünk el, szerte a világon izgalmas értékesítési környezetet alakíthatunk ki, és bővíthetjük megbízható ellátási láncunkat. Továbbra is célunk a sportolók igényeinek teljes körű kielégítése, a részvényeseink kifizetett összegek növelése, a felmerülő kockázatok megfelelő kezelése, és ágazati vezető szerepünk megőrzése."


NIKE - a márka áttekintése

A NIKE, Inc. 2017-es pénzügyi évre kitűzött 36 milliárd USA dolláros bevételnövekedésének jelentős részét várhatóan a NIKE márka adja majd.

"A NIKE márka várakozásaink szerint mintegy 10 milliárd USA dolláros bevételnövekedést biztosít a 2017-es pénzügyi évre, és ruházati, női termékeket forgalmazó és e-kereskedelmi divízióink szintén támogatják majd ezt a bővülést" - fejtette ki Trevor Edwards, a NIKE márka elnöke. "Az elmúlt három évben a NIKE márka közel 40 százalékos növekedést ért el, és cégünk az innováció továbbvitelét és a folyamatos növekedést olyan termékek és szolgáltatások kifejlesztésével kívánja biztosítani, amelyek rabul ejtik a fogyasztók képzeletét, és segítik a sportolókat abban, hogy a legjobb teljesítményt hozzák ki magukból."


NIKE márka - földrajzi lehetőségek

A vállalat a NIKE márka földrajzi térnyerését célzó hosszú távú, 2017-ig szóló terveit is frissítette. Azokon a területeken, ahol a márka már jól ismert (Észak-Amerika, Nyugat-Európa és Japán), a NIKE most már a tízes határhoz közeli (vagyis a korábban megcélzott 4-7%-nál magasabb) egyszámjegyű éves átlagos növekedésre számít a 2014-2017-es időszakban. A vállalat becslései szerint Észak-Amerikában több mint 14 milliárd, Nyugat-Európában pedig 6 milliárd USA dollárt meghaladó bevételt ér el a 2017-es pénzügyi évre.

Azokon a területeken, ahol a NIKE felfutóban van (Kína, Közép- és Kelet-Európa és a feltörekvő piacok), a vállalat alacsonyabb egyszámjegyű éves átlagos növekedési ráta elérésére számít a 2014-es és 2017-es pénzügyi év közti négyéves időszakban. A cég várakozásai szerint a feltörekvő piacokon 4-7%-os éves átlagos növekedés érhető el, Kínában pedig ismét beindul a piacbővülés, aminek köszönhetően alacsony kétszámjegyű átlagos éves növekedés valósulhat meg a 2014-es és 2017-es pénzügyi év közti időszakban.

NIKE, Inc. - Közvetlenül a fogyasztók számára (Direct to Consumer)

A vállalat áttekintést adott a Direct to Consumer (DTC) tevékenységei terén következetes növekedést célzó terveiről. A hagyományos és gyári üzleteiben, valamint az on-line értékesítésből befolyó jelentős árbevétel alapján a cég most már úgy látja, hogy a 2015-ös pénzügyi évre a NIKE márka DTC bevételi céljaként kitűzött 5 milliárd USA dollárt majdnem egy évvel korábban éri el a tervezettnél. A vállalat újonnan bejelentett tervei szerint a NIKE márka DTC bevételei a 2017-es pénzügyi év végére meghaladják a 8 milliárd USA dollárt. Az elkövetkező négy évben a DTC bevételek bővülésének motorja az e-kereskedelem lesz, amely az előrejelzések szerint 2 milliárd dollárral nő, és ugyanakkor az eladási terület növeléséből, és a gyári és hagyományos üzletek forgalmának emelkedéséből származó bevétel is jóval nagyobb lesz.


Converse

A vállalat ismertette a Converse-szel kapcsolatos terveit is, amely az előrejelzések szerint 4-7%-os átlagos éves növekedési ráta mellett a 2017-es pénzügyi év végére 3 milliárd USA dolláros bevétellel büszkélkedhet. Az elkövetkező négy évben a cég folyamatos növekedést vár a Chuck Taylor franchise-tól, és még gyorsabb bővülést a Converse többi márkájától, az új ruházati kínálattól, a Közvetlenül a fogyasztók számára (Direct to Consumer) üzletágtól és további piacok közvetlen disztribúciós rendszerre való átállásától. (folyt.)



2013. október 11., péntek 09:24

A NIKE, Inc. bejelentette, hogy a 2017-es pénzügyi évre 36 milliárd USA dolláros bevétel elérését tűzte ki célul (2. rész)
    Beaverton, Oregon, 2013. október 11., péntek (Business Wire/OTS) -

    NIKE, Inc. - Hosszú távú pénzügyi célkitűzések

A vállalat teljesítményét a hosszú távú pénzügyi modellel összevetve a cég pénzügyi vezetője, Don Blair rámutatott arra, hogy a NIKE következetesen jó eredményeket produkál egy rendkívül dinamikus piaci környezetben: "Erőfeszítéseink arra irányulnak, hogy fenntartható, nyereséges növekedést és magasabb tőkemegtérülést érjünk el. A jelentős mennyiségű készpénz, amely várakozásaink szerint befolyik a céghez, lehetővé teszi számunkra, hogy finanszírozhassuk a vevők elkötelezését szolgáló projekteket, az ágazatvezető innovációs tevékenységeket, prémiumkategóriás üzletek nyitását, a hagyományos és on-line értékesítés bővítését, egyszóval a növekedésünk motorját adó tevékenységeket, miközben folyamatosan növeljük a részvényeseinknek kifizetett összegeket."

A vállalat összefoglalta a 2017-ig érvényes legfontosabb pénzügyi célkitűzéseit:
    - Magas egyszámjegyű éves átlagos bevételnövekedési ráta
    - Részvényenként hozam 4-7 százalékos növelése (átlagos éves ráta)
    - A befektetett tőke 25% körüli megtérülési arányának megőrzése
    - A készletforgási sebesség 5 - 10 napos javítása
    - Alacsony kétszámjegyű szabad Cash Flow növekedés (átlagos éves ráta)
    - Éves szinten a beruházások az éves bevételek 3 - 4%-ának felelnek meg
    - A részvényeseknek osztalékként vagy folyamatos részvényvisszavásárlás keretében juttatott készpénz éves szintjének növelése


További előadók és felvétel

A NIKE, Inc. felső vezetésének előadást tartó további tagjai a következők voltak: Elliott Hill, a Regionális és értékesítési egység (Global Geographies and Sales) elnöke; Jayme Martin, a Nemzetközi kategóriák terület (Global Categories) elnökhelyettese és vezérigazgatója; Jeanne Jackson, a Termékfejlesztési és értékesítési terület (Product and Merchandising) elnöke; Christiana Shia Közvetlenül a fogyasztó számára (Direct to Consumer) egység elnöke; valamint Eric Sprunk, az operatív működésért (azaz a gyártásért, erőforrás-kezelésért, számítástechnikáért és beszerzésért) felelős vezető.

A befektetők és a média képviselői az internetes közvetítés felvételét megtekinthetik a http://investors.nikeinc.com címen. A szöveges átirat és egyéb aktuális anyagok szintén rendelkezésre állnak majd az eseményt követően mintegy 24 órával később, és körülbelül egy évig lesznek hozzáférhetők az esemény időpontjától számítva.


Amit a NIKE, Inc.-ről tudni kell

A NIKE, Inc., amelynek központja Beaverton közelében, Oregon államban található, a világ vezető sportruházat és sportszer-tervező, -értékesítő és -forgalmazó cége, amely sport- és fitnesztevékenységek széles köréhez tervez és kínál márkás sportcipőket, sportruházatot, sportszereket és kiegészítőket. A 100%-os tulajdonú NIKE leányvállalatok közé tartozik a Converse Inc., amely szabadidős tevékenységhez való sportcipőket, ruházatot és kiegészítőket tervez és forgalmaz; és a Hurley International LLC, amely szörfözéshez és a fiatalos életstílushoz tervez és forgalmaz cipőket, ruhákat és kiegészítőket. További információk, a NIKE bevételekre vonatkozó közleményei és egyéb pénzügyi adatok a következő internetes címen állnak rendelkezésre http://investors.nikeinc.com, magánszemélyek pedig követhezik a @Nike-t..

A jelen sajtóközlemény különféle kockázatokat és bizonytalansági tényezőket magukban rejtő előremutató állításokat tartalmaz, amely kockázatok és bizonytalansági tényezők miatt a tényleges eredmények lényeges mértékben eltérhetnek az előremutató állítások szerinti eredményektől. E kockázatok és bizonytalansági tényezők időről időre részletes ismertetésre kerülnek a NIKE, Inc. által a SEC-hez (Securities and Exchange Commission [az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete]) benyújtott jelentésekben, ideértve a 8-K, 10-Q és 10-K jelű nyomtatványt.


Kapcsolat
NIKE, Inc.
Investor Contact:
Kelley Hall, 503-532-3793
vagy
Médiakapcsolat:
Kellie Leonard, 503-671-6171

Forrás: NIKE, Inc.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.