2024. március 28. csütörtök

2013. október 11., péntek 09:12

A MasterCard megállapodást kötött a vezető független török fizetési megoldásokat szolgáltató cég, a Provus felvásárlásáról (1. rész)
    Purchase, N.Y, 2013. október 11., péntek (Business Wire/OTS) - Az akvizíció révén nő a MasterCard feldolgozási kapacitása, és további értéknövelt szolgáltatásokat tud majd kínálni a régióban - A hír megtekintéséhez másolja be a http://bit.ly/16x5x5F-t Twitter névként a #MasterCard címkével

A MasterCard (NYSE: MA) ma bejelentette, hogy megállapodást kötött Törökország vezető független fizetési megoldásokat és fizetési tranzakciók feldolgozását biztosító szolgáltató cége, a Provus Bilişim Hizmetleri A. Ş. (a továbbiakban "Provus") felvásárlásáról. Az akvizíció a MasterCard stratégiai célkitűzéseinek megvalósítását célozza: a cég erősíteni szeretné tranzakciófeldolgozási szolgáltatásait a jelentős növekedést mutató piacokon, magas minőségű feldolgozási megoldásokat és innovatív értéknövelt szolgáltatásokat kíván nyújtani mind pénzintézetek, mind pedig magánszemélyek számára az előre fizetett kártya és mobilfizetési szolgáltatások gyorsan fejlődő szegmensében. Az ügylet zárása a szabályozó hatósági jóváhagyás kiadásától függően 2013 negyedik negyedévére várható.

Az isztambuli székhelyű, 2001-ben alapított Provus ügyfélkörét elsősorban pénzintézetek, távközlési szolgáltató vállalatok és kiskereskedelmi cégek alkotják. A Provus fizetési termékei/szolgáltatásai közt szerepel a kibocsátó- és elfogadó-oldali ügyletfeldolgozás, előre fizetett kártyaszolgáltatás és bankautomata (ATM) ügyletfeldolgozási szolgáltatások.

A felvásárlással kapcsolatban Javier Perez, a MasterCard Europe elnöke a következőket nyilatkozta: "A Provus felvásárlása lehetővé teszi a MasterCard számára, hogy további innovatív, ügyfelei számára értéknövelt szolgáltatásokat eredményező megoldásokat dolgozzon ki, és erősítse európai pozícióit az ügyletfeldolgozás terén. Törökország rendkívül izgalmas lehetőségeket kínáló, gyorsan növekvő piac, és a felvásárlással olyan fontos platformra tettünk szert, amely révén nem csak a helyi ügyfeleinket tudjuk majd kiszolgálni, hanem az egész régióban innovatív fizetési megoldásokat tudunk majd kínálni partnereinknek."

Tunc Dasar, a Provus vezérigazgatója hozzáfűzte: "A mai bejelentés izgalmas új fejezetet nyit meg társaságunk előtt, amely már most is a legmodernebb fizetési megoldásokat és feldolgozási szolgáltatásokat nyújtja hagyományos és új ügyfeleinek Törökországban. Nagy várakozással tekintünk a MasterCard család tagjaként végzendő feladataink elé, és a lehető legszélesebb ügyfélkör számára szeretnénk innovatív fizetési megoldásokat és feldolgozási szolgáltatásokat biztosítani."

A szerződés feltételeit a felek nem hozták nyilvánosságra.

Amit a MasterCardról tudni kell

A MasterCard (NYSE: MA), www.mastercard.com, a nemzetközi fizetési ágazatban tevékenykedő pénzügyi technológiai vállalat. Cégünk működteti a világ leggyorsabb fizetésiművelet-feldolgozó hálózatát, amely több mint 210 ország és terület fogyasztóit, pénzintézeteit, kormányait és vállalkozásait kapcsolja össze. A MasterCard termékei és megoldásai mindenki számára megkönnyítik, biztonságosabbá és hatékonyabbá teszik a mindennapi tevékenységek lebonyolítását - például a vásárlást, utazást, üzleti tevékenységeket és a pénzügyek kezelését. Kövessen minket a Twitteren: @MasterCardNews, vegyen részt különböző témák megvitatásában a Cashless Pioneers Blog-on, és iratkozzon fel az Engagement Bureau-n, hogy késedelem nélkül eljussanak Önhöz legfrissebb híreink.(folyt.)

2013. október 11., péntek 09:12

A MasterCard megállapodást kötött a vezető független török fizetési megoldásokat szolgáltató cég, a Provus felvásárlásáról (2. rész)
    Purchase, N.Y, 2013. október 11., péntek (Business Wire/OTS) -

Előremutató állítások:

A jelen sajtóközleményben szereplő olyan állítások, amelyek nem múltbeli tényekre utalnak, ideértve a MasterCard terveire, stratégiájára, vélekedéseire és várakozásaira vonatkozó állításokat is, előremutató állításoknak minősülnek, és a Magánértékpapírokra vonatkozó peres eljárások reformjáról szóló 1995. évi törvény (Private Securities Litigation Reform Act) ún. Safe Harbor (biztonságos kikötő) (személyes adatok védelmére vonatkozó) rendelkezéseinek hatálya alá tartoznak. Az előremutató állítások kizárólag arra az időpontra vonatkozó állítások, amelyen azok kinyilvánításra kerültek. Ennek megfelelően, a vállalatnak az Egyesült Államok szövetségi értékpapírtörvényei alapján fennálló állandó kötelezettségei teljesítésének kivételével, a cégnek nem áll szándékában frissíteni vagy más módon módosítani az előremutató állításokat annak érdekében, hogy azok a vállalat tényleges működési eredményeit, a pénzügyi helyzetében bekövetkező változásokat, a becslésekben bekövetkező változásokat, különféle várakozásokat vagy feltételezéseket, az általános gazdasági vagy ágazati feltételekben bekövetkező változásokat, vagy egyéb, a jelen sajtóközlemény elkészítését követően felmerülő és/vagy meglévő körülményeket, illetve bármely előre nem látott esemény bekövetkezését tükrözzék. Az előremutató állítások közé tartoznak, többek közt, a vállalattal kapcsolatos alábbi állítások:
    - a vállalat képessége arra, hogy megszerezze az ügylet 2013 negyedik negyedévében való lezárását lehetővé tévő szabályozó hatósági jóváhagyást; valamint
    - a vállalat képessége arra, hogy tovább erősítse ügyletfeldolgozási pozícióit Európában, kielégítse helyi ügyfelei igényeit, és innovatív fizetési megoldásokat biztosítson ügyfelei számára az egész régióban.

A tényleges eredmények akár jelentős mértékben is eltérhetnek az előremutató állításokban foglaltaktól több okból kifolyólag is, ideértve a vállalat által a Securities and Exchange Commission-höz (Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet ["SEC"]) benyújtott iratokban - köztük a vállalat által a 10-K jelű nyomtatványon a 2012. december 31-vel záruló évre vonatkozóan benyújtott Éves jelentésben, a 10-Q jelű nyomtatványon benyújtott Negyedéves jelentésekben, valamint a 8-K jelű nyomtatványon a 2013-as év folyamán a SEC-hez benyújtott Aktuális jelentésekben - leírt okokat, továbbá egyéb okokat, ideértve nehézségeket, késedelmeket, vagy a vállalat fenti stratégiai célkitűzések megvalósítása érdekében tett erőfeszítéseinek meghiúsulását. A fent felsorolt tényezőkön kívül ugyanakkor a vállalat eredményei egyéb tényezők hatására is jelentős mértékben eltérhetnek a várt eredményektől.

Média:
MasterCard
Chris Monteiro, +1-914-249-5826
Chief Communications Officer
chris_monteiro@mastercard.com
MasterCard Európa
Rose Beaumont, +32 2 352 52 35 or +44 (0) 20 7557 5199 / + 44 (0) 7956 309 550 (mobile)
Senior Vice President, Communications
rose_beaumont@mastercard.com
MasterCard Törökország
Selin Semigolu, +90-212-351-9900
Communications Manager
selin_semigolu@mastercard.com
Befektetők:
MasterCard
Barbara Gasper, +1-914-249-4565
Executive Vice President, Investor Relations
investor_relations@mastercard.com

Forrás: MasterCard

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

© Copyright MTI Zrt.