OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2013. szeptember 26., csütörtök 09:17

Az American Express bejelentése a Business Travel új vegyesvállalatának létrehozásával kapcsolatos terveiről (1. rész)
    New York, 2013. szeptember 26., csütörtök (Businsess Wire/OTS) - A vegyesvállalat létrehozásának célja a digitális funkciók bővítését célzó beruházások növekedésének kiaknázása a kulcsfontosságú American Express kapcsolatok fenntartása mellett - Az American Express Company (NYSE: AXP) ma bejelentette, hogy új vegyesvállalat létrehozását tervezi, melynek feladata a cég Global Business Travel (GBT) (Nemzetközi üzleti utaztatási) divíziója átalakításának felgyorsítása. Az American Express tárgyalásokat folytat a tervezett vegyesvállalat felállításáról, amelyben tulajdonostársa egy, az utaztatási ágazatban nagy tapasztalatokkal rendelkező felsővezetők által irányított cég, a Certares vezetésével létrejött befektetői csoport lenne. A tervek szerint a vegyesvállalat irányítaná a GBT tevékenységét, működtetné üzleti kapcsolatrendszerét, és a birtokába kerülnének a divízió egyéb eszközei is, melyeknek használatáért szintén az újonnan létrehozandó társaság felelne. A vegyesvállalat létrehozásával bővülnének a GBT beruházási lehetőségei, miáltal alkalma nyílna termékkörének és szolgáltatásainak kiterjesztésére, új ügyfelek szerzésére és a partnerei számára hozzáadott értéket eredményező nemzetközi terjeszkedésre.

    A jelenlegi elképzelések szerint az American Express 50%-os tulajdonosa lenne a vegyesvállalatnak, amely az American Express Global Business Travel márkanév alatt folytatná tevékenységét, a fennmaradó 50%-os tulajdonrészt pedig a Certares által vezetett befektetői csoport birtokolná. A befektetői csoport mintegy 700 millió - 1 milliárd USA dollárt biztosítana a cég számára, amely összeget a vegyesvállalat a GBT üzleti tevékenységének bővítésére használná. Attól függően, hogy mikor történik meg a végleges megállapodások aláírása, és a felek mikor kapják meg a szükséges hatósági és egyéb jóváhagyásokat, a cégalapítási ügylet zárására várhatóan 2014 második negyedévében kerülne sor, amikor az American Express várakozásai szerint nyereséget érne el.

A tervek szerint a GBT alkalmazottai az ügylet zárásakor az új céghez kerülnének, amelyet az American Express és a befektetői csoport által kinevezett tagokból álló igazgatótanács, valamint a felek által választott független igazgatók irányítanának. Amíg a felek végleges megállapodásra nem jutnak, a GBT eredeti vezetősége a helyén marad, és mindent megtesz azért, hogy kielégítse a GBT üzleti ügyfeleinek igényeit. Az American Express-nek ugyanakkor szándékában áll olyan átfogó kereskedelmi megállapodások megkötése, amelyek biztosítják a szolgáltatások folytonosságát és a tevékenységek megfelelő koordinációját a GBT és az American Express egyéb üzleti egységeinek közös ügyfelei számára.

"Vállalati utaztatási üzletágunk átalakítása terén jelentős előrelépést tettünk" - magyarázta Stephen J. Squeri, az American Express Global Corporate Services (Nemzetközi vállalati szolgáltatások) csoportjának elnöke. "Az átalakítás ez év elején bejelentett első szakasza a GBT költségeinek csökkentését célozta technológiai és infrastrukturális fejlesztések révén. A létrehozandó vegyesvállalat az átalakítás következő szakaszát képviseli, amelyben célunk az üzletág növekedésének felgyorsítása további beruházások révén olyan új termékek, szolgáltatások és funkciók kifejlesztésébe, amelyekkel várakozásaink szerint ki tudjuk majd elégíteni jelenlegi ügyfeleink változó igényeit, és amelyek alkalmasak újabb ügyfelek szerzésére és nemzetközi üzleti tevékenységünk bővítésére. Elképzeléseink szerint üzleti utaztatási termékkínálatunk kiterjesztése egyrészt hozzájárul majd a GBT növekedéséhez, másrészt hozzáadott értéket teremt vállalati fizetések egységünk ügyfelei számára, miáltal ebben az üzletágunkban is gyorsabb növekedést érhetünk el. Úgy véljük, hogy ez a struktúra kiemelkedően jó lehetőségeket biztosít számunkra ahhoz, hogy ügyfeleinknek előnyös ügyleteket ajánlhassunk, megtartsuk kimagaslóan tehetséges alkalmazottainkat, és hosszú távon is sikeres üzleti tevékenységet folytassunk."

Az utaztatási üzletág már több mint száz éve szerves részét képezi az American Express üzleti tevékenységének, és a vállalat stratégiai szempontból rendkívül fontosnak tekinti, hogy erős pozíciókkal rendelkezzen ebben az ágazatban. A GBT világszerte 138 országban tevékenykedik, és számos hálózati partnerrel rendelkezik, melynek köszönhetően a különféle igények mélyreható ismeretével rendelkező divízió átfogó hálózatot és megbízható szolgáltatásokat biztosít a vállalati utazási kiadásokból több mint 19 milliárd USA dollárral részesedő ügyfélköre számára. Az új vegyesvállalat saját forrásaiból finanszírozná az üzleti tevékenység bővítését, miközben kihasználná az American Express egyéb üzleti egységeivel (mint például a vállalati American Express hitelkártyát kibocsátó, és üzleti vállalkozások közti fizetési megoldásokat biztosító Global Corporate Payments [Nemzetközi vállalati fizetések] egység) való kapcsolat alapján az ügyfelek számára kínálható előnyös ügyletekből származó lehetőségeket.

Az American Express egyéni utaztatási üzletága, amely a kártyabirtokosok és lakossági ügyfelek számára utazással kapcsolatos előnyös fizetési lehetőségeket és szolgáltatásokat biztosít, nem képezné részét a tervezett vegyesvállalati ügyletnek. (folyt.)



2013. szeptember 26., csütörtök 09:17

Az American Express bejelentése a Business Travel új vegyesvállalatának létrehozásával kapcsolatos terveiről (2. rész)
    New York, 2013. szeptember 26., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    Amit az American Express-ről tudni kell

Az American Express nemzetközi szolgáltató cég, amely termékei, szakmai tapasztalatai és felkészültsége révén megkönnyíti ügyfelei életét és hozzájárul üzleti sikereik eléréséhez. Tudjon meg többet a vállalatról az americanexpress.com internetes oldalon, és lépjen kapcsolatba velünk a következő közösségi oldalakon: facebook.com/americanexpress, foursquare.com/americanexpress, linkedin.com/companies/american-express, twitter.com/americanexpress és youtube.com/americanexpress!
A legfontosabb termékekhez és szolgáltatásokhoz az alábbi címeken férhet hozzá: charge and credit cards, business credit cards, travel services, gift cards, prepaid cards, merchant services, business travel és corporate card.


Amit az American Express Global Business Travel-ről tudni kell

A kereskedelmi és utaztatási szektorhoz egyaránt kapcsolódó American Express Global Business Travel ügyfelei számára átfogó hálózatot, megbízható szolgáltatásokat és kiterjedt szakértelmet kínál, melynek révén segíti lakossági és vállalati ügyfelei fejlődését. Az American Express Global Business Travel divíziója magas színvonalú utazási megoldásokat, integrált tanácsadási és kutatási szolgáltatásokat, és teljes körű rendezvényszervezési szolgáltatásokat kínál. Innovatív termékei lehetővé teszik ügyfelei számára utazásaik és tárgyalásaik optimális, költséghatékony bonyolítását. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: www.americanexpress.com/businesstravel.
A világszerte 138 országban tevékenykedő American Express Global Business Travel része a világ legnagyobb utazásiiroda-hálózatának.


Az előremutató állításokkal kapcsolatos információk

A jelen sajtóközlemény olyan előremutató állításokat tartalmaz, amelyek a vezetőség jövőbeli eseményekkel, a vállalat működésére vonatkozó tervekkel, és a vállalat teljesítményével kapcsolatos várakozásait tükrözik. Ezek az előremutató állítások különféle kockázatok és bizonytalanságok tárgyát képezik. Az olyan szavak, mint a "hisszük", "várakozásaink szerint", "előrevetítjük", "szándékozunk", "tervezzük", "fogunk", "lehet, hogy", "kellene", "tudnánk", "lenne" és hasonló kifejezések előremutató állításokat jeleznek. A sajtóközlemény olvasóit arra intjük, hogy ne támaszkodjanak túlzott mértékben ezekre az előremutató állításokra, amelyek kizárólag a közlemény kiadásának időpontjában fennálló körülményeken alapulnak. Az American Express nem vállal kötelezettséget arra, hogy frissítse vagy módosítsa az előremutató állítások bármelyikét. Felmerülhetnek olyan tényezők, amelyek hatása miatt a tényleges eredmények jelentős mértékben eltérnek az itt szereplő előremutató állításoktól. Ezek közé a tényezők közé tartoznak, de nem korlátozódnak kizárólag ezekre, a következők: a vegyesvállalat létrehozásának valószínűségét és időzítését, az ügyleti dokumentáció aláírását és az ügylet végrehajtását befolyásoló események, mint például elhúzódó tárgyalások vagy átvilágítás, az igazgatótanácsi és szabályozó hatósági jóváhagyások és egyeztetési előírások; a potenciális befektetők képessége a vegyesvállalatba való beruházás finanszírozására; bizonytalanság azzal kapcsolatban, hogy az American Express az ügyletből mikor és mekkora nyereséget tud elérni, azaz mekkora a vegyesvállalat által szerzett források összege, illetve mikor kerülnek átruházásra az eszközök a vegyesvállalatra; az ügylettel kapcsolatos alapvető feltételezések pontatlansága vagy megvalósulásuk meghiúsulása, azaz például az ügylet alkalmatlansága arra, hogy felgyorsítsa a vállalati utaztatási üzletág átalakítását és növekedését, az ügyelet megvalósulását követően a vegyesvállalat képtelensége arra, hogy kiaknázza a közte és az American Express közt fennálló stratégiai kapcsolatokat, ideértve a vállalati fizetések üzletág növekedésének felgyorsítását; illetve a vegyesvállalat képtelensége arra, hogy további befektetési lehetőségeket aknázzon ki, és az ügylet megvalósulását követően kibővítse a termék- és szolgáltatási palettát. Az ilyen tényezők további ismertetése megtalálható az American Express által a Securities and Exchange Commission-höz (Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet [SEC]) a 10-K jelű nyomtatványon a 2012. december 31-én végződő évre vonatkozóan beadott Éves jelentésben, a 10-Q jelű nyomtatványon a 2013. március 31-én és 2013. június 30-án végződő háromhavi időszakra vonatkozóan beadott Negyedéves jelentésekben, valamint a vállalat által a SEC-hez benyújtott egyéb jelentésekben.

Kapcsolat:
American Express
Christine Elliott, 212-640-0622
christine.s.elliott@aexp.com
Diana Postemsky, 212-640-9203
diana.c.postemsky@aexp.com

Forrás: American Express Company

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.