OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2013. szeptember 13., péntek 09:32

A Warner Bros. kibővített kreatív együttműködési megállapodást kötött J.K. Rowlinggal (1. rész)
    Burbank, California és London, 2013. szeptember 13., péntek (Business Wire/OTS) - Rowling a "Legendás állatok és megfigyelésük" címet viselő új filmsorozat első részének forgatókönyvírójaként debütál - Az együttműködési megállapodás a Warner Bros. összes Harry Potter nevével fémjelzett vállalkozására kiterjed, ideértve a tematikus parkokat, online tartalmakat, játékokat és látogatóattrakciókat - A J.K. Rowling 'Átmeneti üresedés' című könyvéből a BBC számára készülő televíziós adaptáció nemzetközi forgalmazója a Plus Studio lesz

    A Warner Bros. Entertainment ma bejelentette, hogy kibővített kreatív együttműködési megállapodást kötött a világhírű sikerkönyvíróval, J.K. Rowlinggal. Az együttműködés keretében megvalósításra kerülő legfontosabb projekt egy új filmsorozat elkészítése lesz. A filmsorozat, amelyet Harry Potter roxforti tankönyve, a "Legendás állatok és megfigyelésük", és a könyv fiktív szerzőjének, Newt-nak [Newt Scamander, magyarul Göthe Salamander] a kalandjai ihletett, a Rowling alkotta, boszorkányokkal és varázslókkal benépesített varázslatos világot eleveníti meg. A bejelentést Kevin Tsujihara, a Warner Bros. Entertainment ügyvezetője tette.

A "Legendás állatok és megfigyelésük" új történet lesz, amellyel Rowling forgatókönyvíróként debütál, és a tervek szerint egy új filmsorozat első részeként kerül vetítésre. A varázslóvilágban játszódó filmben olyan mágikus lények és teremtmények szerepelnek, amelyek közül néhányat ismerősként üdvözölhetnek majd a Harry Potter rajongók.

"Bár ugyanabban a varázslóvilágban játszódik, ahol olyan boldog voltam tizenhét éven át, a 'Legendás állatok és megfigyelésük' nem a Harry Potter sorozat előzménye, sem pedig a folytatása, hanem inkább ennek a mágikus világnak a kiterjesztése" - magyarázta Rowling. "A titkos varázslóközösség törvényei és szokásai ismerősek lesznek mindenkinek, aki olvasta a Harry Potter könyveket, vagy látta a filmeket, de Göthe története New Yorkban kezdődik, hetven évvel azelőtt, hogy Harry a képbe jött volna." (A teljes Rowling idézetet lásd a sajtóközlemény végén!)

"Rendkívül nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Jo a Warner Bros.-t választotta partneréül a valamennyi vállalkozásunk számára hihetetlen sikert hozó varázslóvilágba teendő izgalmas, új kiránduláshoz" - mondta el Tsujihara. "Jo különleges író, aki valódi olvasási forradalmat robbantott ki szerte a világon a könyveivel, amikből azután példa nélkül álló filmes siker kerekedett. Biztosak vagyunk abban, hogy a nagyközönség hozzánk hasonlóan izgatottan várja, hogy milyen élményekben lesz majd része Jo briliáns és határokat nem ismerő képzelete jóvoltából."

A filmsorozaton felül a 'Legendás állatok' megjelennek majd a Studio új videójátékaiban, fogyasztói termékein és online tartalmaiban, ideértve a Rowling Harry Potter sztorikra épülő digitális online honlapjához, a Pottermore.com-hoz adott új linkeket.

A Stúdio együttműködése Rowlinggal kiterjed a Harry Potter tevékenységek folyamatos bővítésére is, ideértve a Universal Parks and Resorts céggel közösen működtetett Harry Potter Csodálatos Varázslóvilága tematikus parkokat (jelenleg Orlandóban, Florida államban; és a Hollywoodban, Kalifornia államban és Oszakában, Japánban hamarosan megnyíló parkokat), az online tartalmakat (ideértve a Pottermore-t), a videójátékokat, fogyasztói termékeket és látogatóattrakciókat.

Ezen felül a Warner Bros. lesz J.K. Rowling első, felnőttek számára írt bestsellere, az 'Átmeneti üresedés' BBC számára készülő televíziós adaptációjának nemzetközi televíziós forgalmazója (az Egyesült Királyság kivételével). A minisorozat forgatása 2014-ben kezdődik.

Az együttműködést Londonban Rowling irodalmi ügynöksége, a The Blair Partnership képviseletében Neil Blair segíti, a Stúdió részéről pedig Josh Berger, a Warner Bros. UK, Ireland and Spain (Egyesült Királyság, Írország és Spanyolország) divíziójának elnöke és ügyvezető igazgatója, aki egyben a Warner Bros. fő üzleti kapcsolattartója is az összes induló J.K. Rowling projektben.

Rowling "Legendás állatok"-kal kapcsolatosan tett nyilatkozatának teljes szövege az alábbiakban olvasható:

"Az egész úgy kezdődött, hogy a Warner Bros. azzal a javaslattal keresett meg, hogy csináljunk a 'Legendás állatok és megfigyelésük'-ből filmet. Úgy gondoltam, ez jó ötlet, de nehezen tudtam elképzelni, hogy a 'Legendás állatok' állítólagos szerzője, Newt Scamander, más szerző keze nyomán kel majd életre. Olyan sokáig éltem saját fiktív univerzumomban, hogy erős késztetést érzek arra, hogy megvédjem, és én már egyébként is sokat tudok Newtról. Ahogy a Harry Potter rajongók 'kemény magja' is tanúsíthatja, annyira kedveltem Newtot, hogy az unokáját, Rolfot összeházasítottam Luna Lovegooddal, egyik kedvenc karakteremmel a Harry Potter sorozatból.

Miközben a Warner ajánlatát fontolgattam, támadt egy ötletem, amit azután egyszerűen nem tudtam kiverni a fejemből. Így történt, hogy saját filmötlettel hozakodtam elő a Warner Bros.-nek.

"Bár ugyanabban a varázslóvilágban játszódik, ahol olyan boldog voltam tizenhét éven át, a 'Legendás állatok és megfigyelésük' nem a Harry Potter sorozat előzménye, sem pedig a folytatása, hanem inkább ennek a mágikus világnak a kiterjesztése" - magyarázta Rowling. "A titkos varázslóközösség törvényei és szokásai ismerősek lesznek mindenkinek, aki olvasta a Harry Potter könyveket, vagy látta a filmeket, de Göthe története New Yorkban kezdődik, hetven évvel azelőtt, hogy Harry a képbe jött volna."

Szeretném külön megköszönni a Warner Bros.-től Kevin Tsujihara-nak, hogy támogatta ezt a projektet, amely nem valósult volna meg nélküle. Mindig is azt mondtam, hogy csak akkor látogatok el újra a varázslóvilágba, ha olyan sztoriötletem támad, amit igazán izgalmasnak találok, és ez most egy ilyen ötlet."(folyt.)



2013. szeptember 13., péntek 09:33

A Warner Bros. kibővített kreatív együttműködési megállapodást kötött J.K. Rowlinggal (2. rész)
    Burbank, California és London, 2013. szeptember 13., péntek (Business Wire/OTS) -

    Megjegyzések a szerkesztők számára:

1) J.K. Rowling az 1997. és 2007. közt megjelent, hétrészes Harry Potter sikerkönyv-sorozat szerzője. A Harry Potter könyvekből világszerte több, mint 450 millió példányt adtak el több mint 200 országban, 74 nyelvre fordították le, és nyolc hatalmas kasszasikert hozó film készült belőlük. Az írónő két rövidebb könyvet is írt, amelyek a regényekben Harry tankönyveiként szerepelnek. A Legendás állatok és megfigyelésük (eredeti címén: Fantastic Beasts and Where to Find Them) és a Kviddics évszázadai (eredeti címén: Quidditch Through the Ages) címen megjelent köteteket a Bloomsbury Children's Books 2001 márciusában adta ki, és a vásárlásokból befolyt összeggel a Comic Relief nevű alapítványt támogatták. 2008 decemberében került kiadásra, és igen hamar az év legkeresettebb könyve lett a Bogard bárd meséi (eredeti címén: The Tales of Beedle the Bard), amelynek bevételeit az írónő a Children's High Level Group-nak (mai nevén Lumos) ajánlotta fel. 2012-ben J.K. Rowling megjelentette első felnőtteknek írt könyvét Átmeneti üresedés (The Casual Vacancy) címmel, amelyet azóta 44 nyelven adtak ki. Idén jelent meg a Little, Brown kiadó gondozásában J.K. Rowling újabb, Robert Galbraith álnéven írt könyve, a Szól a kakukk (eredeti címén: The Cuckoo's Calling).

2) Warner Bros.' A Harry Potter mozifilmekre idáig több, mint 7,7 milliárd dollárért vásároltak jegyet a nézők világszerte, így a Harry Potter a filmtörténelem eddigi legnagyobb bevételt hozó film franchise-a. A Harry Potter franchise-t sikeresen kiaknázták a Stúdió televíziós, otthoni szórakoztatási, fogyasztói termékekkel, videójátékokkal, digitális kezdeményezésekkel és látogató attrakciókkal foglalkozó üzletágai is.


Kapcsolat:
Warner Bros.
Jack Horner
Jack.Horner@warnerbros.com
818/954-3291
vagy
Deb Lincoln
Deborah.Lincoln@warnerbros.com
+44-7879-484-944
vagy
JKR PR
Mark Hutchinson
+44-7904-359-339
vagy
The Blair Partnership
+44 (0)207 504 2520


Forrás: Warner Bros. Entertainment


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.