OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2013. szeptember 13., péntek 09:11

Az italgyártó szektor elismert vezető cége, a Molson Coors továbbra is szerepel mind a globális, mind az észak-amerikai Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (1. rész)
    Denver és Montreal, 2013. szeptember 13., péntek (Business Wire/OTS) - A cég folyamatosan fejlődő vállalati társadalmi felelősségvállalási stratégiája ma már magában foglalja a márkákat és a kiskereskedelmi piacokat is.

    A Molson Coors Brewing Company (NYSE: TAP) ma bejelentette, hogy az előző két évhez hasonlóan idén is, azaz már harmadik éve szerepel az észak-amerikai Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (Dow Jones Sustainability Index), és ugyanakkor csakúgy, mint tavaly, ebben az évben is bekerült a rangos Dow Jones Fenntarthatósági Világindexben szereplő vállalatok közé. A 140 vállalat közül, amelyeket az ez évi észak-amerikai Index magában foglal, a Molson Coors az élelmiszer- és italgyártó cégek kategóriájában szereplő mindössze nyolc, és a Világindexben ebben a kategóriában helyet nyert összesen 14 vállalat egyike.

"Büszkék vagyunk arra, hogy cégünket az italgyártó ágazat vezetőjeként ismerik el már a második egymást követő évben, illetve, hogy a tavalyi év után idén is bekerültünk a DJSI Világindexbe tartozó vállalatok közé" - nyilatkozta Peter Swinburn, a Molson Coors elnök-vezérigazgatója. "Az utóbbi időben a Molson Coors egyik elsődleges célja volt 'Sörlábnyomunk' javítása, azaz annak a hatásnak a fokozása, amelyet a vállalat a közösségekre, az emberekre és a környezetre gyakorol. 2013-ban továbbfejlesztettük cégünk 'Sörlábnyom' stratégiáját, márkáinkon keresztül igyekezve elkötelezni és partnerként bevonni ügyfeleinket a vállalat befolyásának növelését és a cég növekedését célzó erőfeszítéseink megvalósításába."

Az új európai üzleti egységek integrálása mellett a Molson Coors teljesítménye több más kulcsfontosságú, vizsgált területen is, mint például a márkakezelés, a csomagolás és az innováció, jelentősen magasabb pontszámot kapott.

A DJSI a 'kategóriájában a legjobb' megközelítést alkalmazza, és olyan, különféle iparágakba tartozó vállalatokat tartalmaz, amelyek számos fenntarthatósági paraméter tekintetében túlszárnyalják társaikat. A RobecomSAM minden évben 58 szektorból kéri fel a világ 2500 (a közkézen forgó részvények száma alapján) legnagyobb vállalatát, hogy számoljanak be a fenntarthatóság terén az adott évben elért teljesítményükről. A vállalati fenntarthatósági értékelés mélyreható elemzést ad a gazdasági, környezeti és társadalmi kritériumokról, mint például a vállalatirányítás, a vízzel kapcsolatos kockázatok, és a különböző érdekcsoportokkal kialakított kapcsolatok, és külön figyelmet szentel az adott iparágra jellemző kockázatoknak és lehetőségeknek.

Az Észak-Amerikára vonatkozó DJSI a Dow Jones globális teljes értékpapírpiaci indexben szereplő 600 legnagyobb kanadai és egyesült államokbeli vállalat azon felső 20 százalékának teljesítményét képezi le, amelyek ágazatukban vezetőnek számítanak a fenntarthatóság tekintetében, míg a Világindex a 2500 legnagyobb vállalat vezető 10 százalékának teljesítményét tükrözi.

2013 júliusában a Molson Coors nyilvánosságra hozta, hogy 'Sörlábnyomunk' címmel megjelent 2013. évi vállalati társadalmi felelősségvállalási jelentése, amely a 2008-tól 2012-ig terjedő időszakban évi 10 millió USA dolláros megtakarításról számol be a kisebb energia- és vízfogyasztás, a vállalat által fizetendő környezetszennyezési díjak és adók csökkenésének, és egyébként ártalmatlanításra kerülő anyagok értékesítésének eredményeként. 2012-ben a vállalat új, ambiciózus, a 2020-as évre további csökkentéseket elérni hivatott hosszú távú célokról adott hírt: a cég 25 százalékos mérséklődést kíván az energiaintenzitás, 15 százalékos csökkenést az üvegházhatású gázkibocsátási intenzitás terén, és 20 százalékkal kevesebb vízmennyiség felhasználását egységnyi termeléshez.

A Molson Coors vállalati társadalmi felelősségvállalás terén tett erőfeszítéseiről további információkért kérjük, látogasson el a www.molsoncoors.com/responsiblity vagy a www.OurBeerPrint.com internetes címre.(folyt.)



2013. szeptember 13., péntek 09:11

Az italgyártó szektor elismert vezető cége, a Molson Coors továbbra is szerepel mind a globális, mind az észak-amerikai Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (2. rész)
    Denver és Montreal, 2013. szeptember 13., péntek (Business Wire/OTS) -

    Amit a Molson Coors Brewing Company -ról tudni kell

A Molson Coors Brewing Company a világ egyik legnagyobb sörgyártója. A vállalat egységei közé tartoznak a Kanadában, az Egyesült Államokban és az Európában működő sörgyárak, valamint a Molson Coors International (MCI). A cég változatos portfólióval rendelkezik, amelynek részét képezik saját és partnermárkák is, többek közt a vállalat világszerte jól ismert vezető termékei, a Coors Light, a Molson Canadian, a Staropramen és a Carling. 2012/2013-ban a Molson Coors az italgyártási ágazat vezető cégeként szerepelt a Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (Dow Jones Sustainability Index [DJSI]), amely a világ legjelentősebb nemzetközi vállalatainak fenntarthatósági szempontból legjobban teljesítő cégeit tartalmazza. További információk a Molson Coors Sörgyártó Vállalatról a cég internetes oldalán, a következő címen találhatók: www.molsoncoors.com.


Amit a RobecoSAM-ról tudni kell

A RobecoSAM olyan befektetési szakértő cég, amely kizárólag fenntartható befektetésekre szakosodott. A vállalat különféle vagyonkezelési, magántőke-befektetési, hatáselemzési és benchmarking (teljesítménymérési) szolgáltatásokat kínál ügyfeleinek, valamint vállalja indexek (mutató-/mérőszámok) kidolgozását, ügyfél-/alkalmazottbevonási (elköteleződést célzó) stratégiák kialakítását és fenntarthatósági értékelések lefolytatását. Vagyonkezelési szolgáltatásai közt szerepel a környezeti, társadalmi és vállalatirányítási (Environmental, Social and Governance [ESG]) tényezők alapján (tőzsdén jegyzett és magáncégekre vonatkozó) befektetési és pozicionálási stratégiák kidolgozása intézményi befektetők és pénzügyi közvetítők számára szerte a világon. Az S&P Dow Jones Indices céggel együttműködve a RobecoSAM adja ki a nemzetközileg is elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexeket (Dow Jones Sustainability Indices [DJSI]). Vállalati fenntarthatósági értékelései (azaz több, mint 2000 tőzsdén jegyzett vállalat éves ESG elemzése) alapján a RobecoSAM létrehozta a világ egyik legátfogóbb fenntarthatósági adatbázisát. A RobecoSAM az általa kínált befektetési megoldásokat kiemelkedő kutatási tapasztalatai és a fenntarthatóság témájában a vállalatokkal kiépített közvetlen kapcsolatai révén szerzett mélyreható szaktudása felhasználásával dolgozza ki.


Amit az S&P Dow Jones Indices-ről tudni kell

A McGraw Hill Financial vállalathoz tartozó S&P Dow Jones Indices LLC a világ legnagyobb, index-alapú koncepciók kidolgozásával, adatgyűjtéssel és kutatással foglalkozó nemzetközi cége. A befektetők igényeit mindenben kielégítő, innovatív és átlátható megoldások kidolgozása terén több mint 115 évre visszanyúló tapasztalatokkal rendelkező S&P Dow Jones Indices LLC olyan történelmi jelentőségű pénzpiaci mutatószámok létrehozója, mint az S&P 500® és a Dow Jones Industrial Average® (Dow Jones Ipari Átlag). Mutatószámaink alapján több termékbe fektetnek be ügyfeleink, mint bármely egyéb, mutatószámok összeállításával foglalkozó szolgáltató indexei alapján. A szerte a világon az eszközök széles skáláját lefedő, több mint 830000 indexünk révén az S&P Dow Jones Indices LLC meghatározó szerepet tölt be abban, hogy a befektetők hogyan mérik az eszközök értékének alakulását, és hogyan kereskednek a piacokon. További információkért társaságunkról kérjük, látogasson el a következő internetes címre www.spdji.com.

További médiaanyagok:
Nézze meg 'Sörlábnyom' videónkat a következő címen: http://youtu.be/MJmqm0-QJSM

Kapcsolat:
Molson Coors Brewing Company
Colin Wheeler, 303-927-2443
colin.wheeler@molsoncoors.com
vagy
Sébastien Charbonneau, 514-598-6966
sebastien.charbonneau@molsoncoors.com


Forrás: Molson Coors Brewing Company

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.